Gelin Çiçeği Nasıl Olmalıdır ?--

Gelin Çiçeği Nasıl Olmalıdır ?

Gelin Çiçeği Nasıl Olmalıdır ?--


Evlilik hayatına adım atacak olan gelinlerin en önemli düğün aksesuarlarından biri de elbette ki gelin çiçeğidir. Bu yazımızda sizler için 2018 yılı gelin çiçeği modası ile birlikte seçilecek olan gelin çiçeceğinin nasıl olması gerektiği hakkında detaylı bilgiler sunacağız. Yakın dönemde evlenmeyi düşünen ve düğün planı yapan adaylar yazımızı okumaya devam etsinler.
Gelin çiçeği, yalnızca bir aksesuar anlamış taşımaz. Akseuar olmaktan ziyade düğün sırasında onu nasıl kullandığınızla birikte anlamı değişebilir. Çok farklı renk ve çeşitte gelin çiçeğine rastlamak mümkündür. Gösterişli, büyük, sade, yapay, doğal her türlü gelin çiçeği seçeni vardır.. Gelin çiçeğinizin nasıl bir gelin çiçeği olduğundan daha önemlisi onu gelinlikle birlikte nasıl kullandığınız önemli bir konudur.

 

Gelin çiçeği seçenekleri hangileridir ?

 

/resimler/2018-6/12/1318585198885.jpg
Gelin çiçeklerinin, gelinliklerle uyumlu ve tamamlayıcı olması son derece önemlidir. Düğünde giyeceğiniz gelinlikle birlikte elinizdeki gelin çiçeğinin uyumlu olması sizin açınızdan güzel bir detay olacaktır. Gelin çiçeğini ne derece özenle seçerseniz seçmiş olun gelinlikle uyumlu olduğu taktirde hem siz hem de çevreniz üzerinde olumlu etkileri olacaktır. Çünkü hem gelinlik hem gelin çiçeği birbirine uyumsuz olurlarsa bu negatif anlamda dikkat çekici olacaktır. Örneğin gösterişli bir gelinlik modeli seçmişseniz, elinizdeki gelin çiçeği çok büyük ve çeşit çeşit çiçek türlerinin üstünden fışkırdığı bir modeldeyse, düğün öncesi onu değiştirmek için bir kere daha düşünmenizi tavsiye ederiz. Sade bir gelinliğe sahipseniz, büyük buketler daha uygun ve güzel olacaktır. Burada dikkat edilmesi gereken husus, bu önemli iki parçanın fazla abartılı şekilde olup insanların kötü anlamda dikkatini çekecek şekilde olmamasıdır. Gelinlik düğünde gelinler için en önemli aksesuarlardan olduğu için, gelinliğe uygun olan buketi seçmek daha doğru bir hareket olacaktır.

 

2018 Gelin çiçeği trendleri neler ?

 


Bildiğiniz gibi moda dünyasında trendler ve popülariteler çok hızlı şekilde değişebilmekte. İnsanların bu hıza ayak uydurması çoğu zaman mümkün olmaz. Bu yalnızca saç, makyaj veya parfüm gibi alanlarda değil gelinlik alanında da yaşanan bir olay. Hızla değişen gelinlikler, gelin çiçecekleri ya da aksesuarlar da mevcut.
Daha doğal bir görünüme ve daha doğal renklere doğru bir dönüşte olan moda anlayışı ve bakış açısı, düğünlerin geneline de yansımakta. Düğün aksesuarları da bu geri dönüşten payını fazlasıyla almakta. Baktığımız zzaman gelinlik modelleri arasında vazgeçilmez gelinlikler olan prenses model gelinlikler hala popülerken, daha sade gelinlikler de popülaritesini artıran gelinliklerden.

 

2018 Gelin çiçeği modelleri nelerdir?

 


Değişen moda akımı ve trendlerin yanı sıra gelin çiçeği modellerinde de büyük değişimler olduğunu söylemek mümkün hale geldi. Klasik ve yapay gelin çiçeklerinin popülaritesini koruduğu bir ortamda doğal ve canlı çiçekleri de görebilir hale geldik. 2018 yılı gelin çiçeği modelleri ise canlı çiçekler olarak ön plana çıkıyor. Kır çiçeklerinden oluşan gelin çiçeği buketleri özellikle en çok tercih edilenlerden. Papatya gibi en güzel kır çiçeklerini içeren gelin buketleri de popülaritesini arttırmış vaziyette. Pastel tonlarda renklerin yoğun şekilde karşımıza çıktığı ya da zıt renklere sahip olan kır çiçeklerinden yapılmış buketler de gelinlerin tercihleri arasında. 2018 gelin çiçeği trendleri ve modelleri arasında klasik seçeneklerden lale çiçeğini de örnek verebiliriz.

Gelin Çiçeği Yapmak İçin Malzemeler
Bazı gelinler düğünlerinde gelin çiçeklerini kendileri yapmak isteyebilirler. Düğünlerine kendi yaptıkları aksesuarlarla katılmak onları daha çok mutlu ediyor oalbilir. Bu düşünce ve bu akım son zamanlarda giderek popülerleşmeye başlayan akımlardan biri. Bunda korkacak birşey olmadığını söyleyebiliriz. Kendiniz gelin çiçeğinizi evinizde kolayca yapabilirsiniz. Şimdi sizler için gelin çiçeği yapma malzemelerini sıralayalım.

/resimler/2018-6/12/1321150982894.jpg

Gereken Malzemeler:
• Makas
• Saç spreyi
• Beyaz mat kurdele ya da jüt çuval ipi
• İstediğiniz türde ve renkte kır çiçekleri


Gelin çiçeğinin yapılışı:

 


Seçtiğiniz kır çiçeklerini öncelikle güzel bir sıralama dahilinde buket haline getirin. Bu konu hakkında şöyle tavsiyede bulunabiliriz. Yeşil yapraklı bitkiler veya odunsu bitkiler en dışa gelecek, çiçekli bitkileri ise en içe gelecek şekilde hazırlayın. Bir makas vasıtasıyla tüm bitkilerin boylarını aynı olacak şekilde kırpın. Buketiniz ne küçük ne de uzun olmamalı, buna uygun olarak kesmelisiniz. Aynı boyda kesip sabitlediğiniz çiçeklerinizi jüt ip ya da kurdele ile bağlayın. Hatta isterseniz tüm sapı iple sararark hem sap kısımlarını saklayabilir hem de güzel bir görüntü elde edebilirsiniz. Eğer isterseniz de çiçeğinizin sabit kalması için ve bozulmasını engellemek için saç spreyi sıkarak sabitleyebilirsiniz. Düğün tarihine kadar çiçeğinizi buzdolabında saklayarak düğün günü çıkarıp kullanabilirsiniz. Ve çiçeğiniz hazır yapmanız gereken bu kadar!

 

Canlı gelin çiçeği mi tercih edilmeli yapay gelin çiçeği mi ?

/resimler/2018-6/12/1336289281927.jpg

 


Evlilik hazırlığı yapan gelin adaylarından en çok gelen sorulardan biri de seçilecek olan gelin çiçeğinin canlı mı yoksa yapay mı olacağı konusudur. Birçok gelin seçecekleri gelin çiçeklerinin yapay mı gerçek mi olacağı konusunda ikilemde kalabiliyor. Yapay gelin çiçeğinin avantajı yapay olduğu için uzun yıllar boyunca herhangi bir bozulmaya mahal vermeden saklayabilmenizi mümkün kılıyor olmasıdır. Canlı çiçeklerde ortama daha güzel bir hava katarak canlı ve güzel çiçeklerden oluşan bir buketi tutmanızı sağlar.
Eğer yapay gelin çiçeğini tercih edip düğün sonrası da saklamak istiyorsanız, hafif ıslak bir bezle çiçeğinizi temileyebilirsinzi ya da fısfıslarla temizlemeniz de mümkündür. Ancak klasik olduğu için birçok gelin canlı çiçek istemektedir. Eğer canlı bir çiçekten gelin buketi yaptırırsanız birkaç hafta içerinde yok olacaktır. Bazı gelinler iki türü de birden kullanmayı seçiyorlar. Düğün sırasında canlı çiçekle düğüne katılıp gelinlikle birlikte satın aldıkları yapay buketi de saklama seçeneğini seçebiliyorlar. Eğer sizde bu şekilde bir karar verip 2 çiçek birden almak istiyorsanız bu seçeneği değerlendirebilirsiniz. Şunu unutmayın, düğünden hatıra olarak saklamak için tek seçenek sadece gein çiçeği değil Bu sebeple de hangisini istiyorsanız onu tercih etmenizde herhangi bir sakınca yoktur.

 

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler