Fare İlaçlama Nasıl Yapılır? Fareden Kurtulmak İçin Pratik Bilgiler

Eviniz ne kadar temiz olursa olsun her an bir fare barınağına dönüşebilir.

Fare İlaçlama Nasıl Yapılır? Fareden Kurtulmak İçin Pratik Bilgiler

Fare İlaçlama Nasıl Yapılır? Fareden Kurtulmak İçin Pratik Bilgiler

 

Fareler kirli yerlerde yaşarlar, bu yüzden de vücutlarında hep zararlı mikroorganizmalar taşırlar ve bu zararlı organizmaları gittikleri her yere de beraberlerinde götürürler. Eviniz ne kadar temiz olursa olsun her an bir fare barınağına dönüşebilir. 

 

Fareler kendileriyle beraber götürdükleri bu organizmalarla çevrelerinde mikrop etkisi oluşturarakbirçok hastalığa sebep olur. Eşyaları kemirerek iş yerinizde, evinizde, kilerinizde maddi kayba yol açan bu hayvanlar, insanlar onları fark etmesin diye karanlık ortamlarda bulunurlar.

 

Fareler çok iyi saklanırlar ve saklandıkları yerlerde yiyecek yoksa dahi kendilerini belli etmemek için dışarı çıkmazlar. Saklandıkları süre boyunca da açlıktan ölmezler, sebebi ise uzun süre açlığa ve susuzluğa dayanıklı olmalarıdır.

 

Fareden nasıl koruna biliriz?

 

Farelerin çıkış yerleri tespit edilerek görülen fareye baskı uygulamak, üzerine bir cisimle vurmak etkili olabilen yöntemlerdendir. Darbeye maruz kalan fareler çabucak ölecektir.

Duvarlara yaslanarak hareket eden fareler için uygulanabilecek en etkili yöntemlerden birisi de fare yapıştırıcısı kullanmaktır. Farelerin geçeceği öngörülen yerlere yapışkanlı kartonlar ve üzerine de fareleri çekecek yiyecekler koymak, farelerin yakalanmasını sağlayacaktır.

Farelerin girdiği yerlere fare yemlerinin yanında bazı zehirli yemlerden de bırakmak farelerden kurtulmayı sağlayacaktır fakat farelerin zehirli yemlerden sonra su içmeleri zehrin etkisini yok edeceği için açıkta su kaynağı bulunmamalıdır.

Fareler için özel olarak üretilen fare kapanlarını duvar kenarlarına kapı arkalarına bırakmak da farelerden kurtulmayı sağlayacaktır.

Eve alınacak evcil bir kedi de farelerin azalmasını sağlayacak yöntemler arasındadır. Farelerin avlanmasıyla kısa zamanda etkili olan bu yöntem farelerden kurtulmada başarılı bir yoldur.

Fareler için en etkili yöntem kemirgen istasyonudur. Farelerin girebileceği deliklere koyulan zehirli kapsüller sayesinde farelerden kurtulmak daha da kolaylaşmaktadır. Fareler yedikleri zehri yaşadığı yerlere taşır. Bu da diğer fareleri de zehirleyerek yok olmalarını sağlar. Kemirgen istasyonu yöntemi ile %100 başarı sağlanabilmektedir.

Fareler için alçı ve unu karıştırarak bunu karton veya yayık bir kaba yerleştirin. Hemen yanına da su koyun. Alçılı undan yiyen fare suyu içince donacaktır.

Un ve boraks maddesinin içine biraz su ekleyerek minik toplar haline getirip farelerin geçeceği yerlere bırakmak ve farelerin bu maddeyi yemelerini sağlamak zehirleregerek kalmadan farelerden kurtulmayı sağlayacaktır.

Mentollü nane yağını bir pamuğa döküp farelerin geçeceği yerlere bırakmak da farelerin bu bölgelerden uzaklaşmasını sağlayacaktır.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler