Evlerin Salonunda Yetiştirilebilecek 5 Meyve Ağacı

Evlerin Salonunda Yetiştirilebilecek

Evlerin Salonunda Yetiştirilebilecek 5 Meyve Ağacı

Evlerin Salonunda Yetiştirilebilecek 5 Meyve Ağacı

Yeşiller ile pembeler çiçeklerin içine karıştı karışalı baharın tüm renkleri kara kışı çoktan uğurladı. Minik bazı dekor değişikliklerinden yardım alarak dışarıda bulunan bahar havasını da evlerimize getirmek mümkün oldu. Bu her ne kadar mümkün gibi görünmese de evde meyve yetiştirmek aslında sandığımız kadar zor değildir. Bu yazıda da sizler için evinizin salonunda rahatça yetiştirebileceğiniz birkaç meyveyi derledik.

  1. İncir Ağacı

Lezzetli reçellerin ortaya çıkmasına sebep olan, tatlılardan en minik taneli olan meyve: İncir. Soğuğu pek sevmeyen bu meyve aynı zamanda güneş ışığı direkt geldiğinde de pek hoşlanmamaktadır. Küçük bitki kapları içerisinde yetişmekten ziyade olgunlaşmış olan incirlerin ağırlığını taşırken zorlanmayacak bir kap kullanılması gerekmektedir. İstediğiniz boyuta ulaşana dek haftada bir kez sulamanız incir ağacınız için yeterli olacaktır.

/resimler/2017-11/4/1625226381622.jpg

  1. Limon Ağacı

Limon salatalarımızın en kadim dostlarından biridir. Evde limon yetiştirmek ise sanıldığı kadar zor bir iş değildir. Limon ağaçları birer nem tutkunudur ve ona göre yetiştirilmesi gerekmektedir. Limon ağaçları her gün mutlaka gün ışığı istemektedir. Gün içerisinde 8-12 saat güneşe maruz kalmaları yeterli olacaktır.

/resimler/2017-11/4/1626597789830.jpg

  1. Zeytin Ağacı

Zeytin ağaçlarını alırken göz önünde bulundurulması gereken en önemli noktalardan biri ağacınızın meyve vermeme ihtimalinin olmasıdır. Meyve vermese de evin içerisinde şık bir dekor görevi görecektir. Fakat alınmadan önce yine de meyve verip vermeyeceğinin kesin olmadığının bilinmesi gerekir. Zeytin ağacının bulunduğu toprak eğer kurursa o zaman sulanması gerektiği anlamına gelir. Ayrıca her gün yaklaşık olarak 6 saat güneş ışığına ihtiyacı vardır.

/resimler/2017-11/4/1627351920011.jpg

  1. Avokado Ağacı

Her ne kadar avokado ağacı evde zor yetişen bir bitki gibi görünse de işin aslı bu şekilde değildir. Bir avokado ağacı yetiştirmek oldukça pratik ve kolaydır. Saksı içerisine biraz kum koyulduğunda ve ardından da toprak eklendiğinde bitki kendisi için yeterli olan besin ve nemi alçaktır. Meyvesi ise birkaç haftaya kalmadan kendisini belli edecektir. Avokado bir tropikal rüzgâr mevsimi meyvesi olduğunda parlak ışığa ihtiyacı vardır.

/resimler/2017-11/4/1628062009815.jpg

  1. Muz Ağacı

Muz ağacı denildiğinde evde yetişecek olan muzu bildiğimiz iri muzlar olarak düşünmemek gerekmektedir. Muzlar parlak gün ışığını ve suyu severler. Anahtar noktası ise yapraklarının güneş ışığı almasını sağlamak için güneşin geliş açısına göre ağacı çevirmek gerektiğidir. 

/resimler/2017-11/4/1628502652231.jpg


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler