Evlerde Yeni Trend 3D Duvar Kağıtları

Evlerde Yeni Trend 3D Duvar Kağıtları

Evlerde Yeni Trend 3D Duvar Kağıtları

 

Evde duvar dekorasyonu için yeni trend artık 3D duvar kağıdı tasarımları oluyor.

Duvarlar için klasik duvar kağıtlarının sonu gelmiş gibi görünüyor. Artık evlerde yepyeni derinlikler yaratmak, 3D duvar kağıtları ile mümkün. Duvarınızın birinde bir zaman makinesi, diğerinde hız

canavarı bir otomobil.

 

Sizce nasıl fikir?

/resimler/2018-6/26/1206262354845.jpg

 

 

Evinde 3D duvar kağıdı uygulaması yapmak isteyenler için rehber niteliğinde bir yazı hazırladık sizlere.

Modern teknoloji baş döndürücü bir hızda ilerlerken sadece kullandığımız elektronik cihazlar değil tüm yaşamımız da bundan etkileniyor. 3 boyutlu efektler ile iç mekanların dekore edilmesi fikri de teknolojinin bize bir hediyesi aslında. 2018 yılında artan bir eğilim gösteren 3D duvar kağıtları yakın zamanda evlerimizi ve iş yerlerimizi süsleyecek gibi duruyor.

3D duvar kağıtları şimdilik sinema salonları, kafeteryalar gibi mekanlarda kullanılıyor olsa da ev kullanıcıları da ısrarla bunu talep etmeye başladılar. Kimi ev sahipleri duvar kağıdı formatının haricinde bazı formatlarda evlerinde 3D uygulamalara yer veriyorlar. Örneğin perdeye çizilen 3D bir desen ile evlerde farklı havalar yaratılabiliyor. Tabi bunlar, en azından şimdilik, özel tasarım ürünler olduğu için maliyeti de biraz yüksek. Ancak yaygınlaştıkça maliyetinin düşeceği kesin.

3D duvar kağıdının en büyük özelliği üzerinde bulunan resim veya çizimin odanın boşluğunda düz duvardan çıkıverecekmiş gibi durmasıdır. İç mekanda benzersiz bir görünüm sunma kapasitesine sahip olan 3 boyutlu duvar kağıtları uygulama konusunda normal duvar kağıtlarından hiç de farklı değil. Bir çok kullanıcı 3D duvar kağıtlarını 3D zeminler veya eşyalarla kombine ederek odalarında ekstra derinlik katabilmekte.

3D duvar kağıtlarının odalara kattığı en büyük avantajlardan biri odalarda sağladığı genişlik hissidir. Evin daha büyük ve ferah görünmesine yardımcı olan bu duvar kağıtları farklı ultraviyole ışıklarla daha da etkili bir görsel şölen sunabilirler. Tek sahip olmanız gereken boş ve pürüzsüz bir duvar.

3D duvar kağıtları geleneksel duvar kağıtlarına göre fiziki darbelere (yırtılma gibi), suya ve ateşe daha dayanıklı olarak üretilmekte. Temizlik için de nemli bez ile silinebilmekte.

Bir okyanus tabanı, bir çölün ortası, bir ormanın derinliği veya bir şehrin gece ışıkları. 3D duvar kağıtları ile hangisini isterseniz onu yaşayın.

 

 

3 Boyutlu Duvar Kağıdı Çeşitleri

 

/resimler/2018-6/26/1206550949044.jpg

 

 

 

Basit 3D Duvar Kağıdı: Aslında klasik bir duvar kağıdıdır ancak üzerine yapılan çizimlerle 3D bir özellik katılmıştır. Bu çizimler sayesinde gerçekliğe yakın bir his elde edebilirsiniz. Bu duvar kağıtlarında kağıdın üzerine basılan görüntü; parlak, çok yönlü, derinlikli ve hacimli bir yapıdadır. Bu tür duvar kağıtları genellikle çocuk odalarında tercih edilir durumdadır.


Floresan duvar kağıdı: Görsel zenginlik oluşturacak yeniliklerden biri de floresan duvar kağıdıdır. Bu duvar kağıdı yapısı itibariyle 3D duvar kağıdı olarak sınıflandırılamaz. Üzerinde yer alan floresan katkıları sayesinde gece karanlıkta bazı bölgelerinin parlaması ile odanıza bir derinlik katabilir. Etkisi gündüz belli olmaz ancak geceleri yeterli ışık sağlandığında floresanlar parlayarak duvarınızı 3 boyutlu bir şekle sokabilir.

 

Led duvar kağıdı: Doğrudan kağıdın altında yer alan led ışıklar ile bazı görsellerin oynatılması esasına dayanır. Özel bir kumanda ile görseli değiştirebilir veya hareket ettirebilirsiniz. Çok kırılgan olması, kurulumun zor olması, fiyatının çok yüksek olması ve yüksek enerji tüketimi nedeniyle bu tip 3D duvar kağıtları çok tercih edilmemektedir.

Ancak tercih edildiğinde duvardaki 3D görüntü kullanıcının hayal gücü ile sınırlıdır. Sınırsız görsel ve renk seçeneği içinden kullanıcılar istediklerini tercih edebilirler.

Üç boyutlu duvar kağıdının malzemesi polyesterdir, duvar kağıdında solmalar kolay kolay meydana gelmez ve duvarlara yapıştırılması çok kolaydır. Özel bakım gerektirmez ve zamanla deforme olmaz. Kirlendiği durumlarda rahatlıkla nemli bez ve sabun ile silinebilir.

Tavsiyemiz küçük yüz ölçümlü evlerde uygulanmaması yönünde olacaktır. Yine de kullanılacak olursa kullanıcı 3 boyutlu etkinin tek bir noktada hissedilmesi sorunu ile karşılaşabilir.

Uygulama sırasında duvarın tamamen pürüzsüz olması önemlidir. Duvardaki pürüzler veya dalgalanmalar 3D etkisinin tamamen kaybolması anlamına gelebilir. Uygulama biraz daha uzmanlık gerektiren bir durumdur. Kendi kendinize yapıştırmanızı önermeyiz.

3D duvar kağıtları ile bir odayı kaplarken iç tasarımın genel çizgisini hesaba katmak önemlidir. Bu nedenle mutlaka bir uzmandan öneri almanız gerekir. Bu duvar kağıtları ile evinizin her yerini kaplamanız mümkün. Odalar, banyo, mutfak. Nerede isterseniz uygulayabilirsiniz. Uygulama konusunda önemli faktörlerden biri de az önce belirttiğimiz mekanın büyüklüğü meselesidir. Mekanın metrekaresi ne kadar büyükse 3D etkisi o kadar yoğun hissedilecektir.

Uzmandan yardım almam kendim yapıştırırım diyorsanız duvarlarınızı kurşun kalem ile hizalama çizgileriyle donatmanızı öneririz.

 

 

Ev için 3D duvar kağıdı nasıl seçilir?

 

 

/resimler/2018-6/29/1631350199256.jpg

 

 

 

3D duvar kağıtları seçerken belirlemeye yardımcı olacak birkaç önemli kriter var. Bunlar ana renk, odanın büyüklüğü, görüntünün konusu (teması).

Mutfak için bir Fransız kafesinin salonunu, çocuk odasında bir peri masalını, yatak odasında romantik bir göl manzarasını, oturma odasında bir uzay mekiğini veya hatta deniz kıyısındaki bir sahili seçebilirsiniz.

 

Ev kullanımında 3D duvar kağıtlarının bakımı

Bu duvar kağıtları 3D etkisi ile çok fazla bakım gerektirmez. Gerekirse, herhangi bir sıvı deterjan kullanarak kiri temizleyebilirsiniz. 3D duvar kağıdı polyesterden imal edildiği için yüzeyleri toz ve su itme yeteneğine sahiptir.

Maliyeti oldukça yüksek olduğu için bir çok işletme ilgi çekmek veya reklam yapmak için veya sadece lüksün bir simgesi olarak 3D duvar kağıdı uygulamaları yapmaktadır. 3D duvar kağıdı olan duvarlarda özel ışıklandırma sistemleri ile farklı sonuçlar da alınabilmektedir.

Özetlemek gerekirse 3D duvar kağıtları duvarlarınız için mükemmel özelliklere sahip ve dayanıklı bir kaplama malzemesidir diyebiliriz. Sıradanlıktan sıkılanlar için hem estetik hem de ilginç çözümler sunan 3D duvar kağıtları gelecek dönemin en popüler dekorasyon fikirlerinden biri olacağa benzer.

Uygulama ve görsel seçeneklerinin sınırsız olması insanları bu duvar kağıdı türüne çekmektedir.

 

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler