Evimizi Nasıl Daha Fazla Aydınlık Gösterebiliriz

Evimizi Nasıl Daha Fazla Aydınlık Gösterebiliriz

Evimizi Nasıl Daha Fazla Aydınlık Gösterebiliriz

Evimizi Nasıl Daha Fazla Aydınlık Gösterebiliriz?

Evimizdeki her odanın aydınlatma gereksinimi fazladır. Kimi oda konumu sebebiyle daha fazla ışık alırken kimi oda için de tam tersi söz konusu olmaktadır.

Karanlık olan odaları aydınlatmak için öncelikle duvar renginden başlanmaktadır. Duvar rengi ne kadar açık olursa oda o kadar aydınlık görünecektir. Bunun yanı sıra odada ayna kullanmak da odanın aydınlık görünmesine yardım sağlayacaktır.

Gün ışığından uzakta olan ve aydınlanmayan odaların hem aydınlatmaya hem de iyi bir havalandırmaya ihtiyacı vardır. Bu odalar güneş olan, aydınlık bir odayla kıyaslandığında çok farklı görünebilmektedir. Bu tarz odalarda odanın renginin seçiminde tercih soğuk renklerden yana kullanılmamalı ve de sıcak renkler seçilmelidir.

Aydınlatma Yöntemleri Nelerdir?

 

Oturma Grupları Aydınlatması

Her insan oturma odasının yeterince aydınlık olmasını isteyecektir. Bunu sağlamak için de öncelikle bal rengi kullanılmalıdır. Bal rengi, çuha sarısı gibi renkler kullanarak odayı daha aydınlık göstermek mümkün olacaktır. Bnun dışında daha fazla aydınlık için pencerelerin iç kısımları da beyaza boyanabilmektedir.

Ayna Nasıl Monte Edilmektedir?

Mutfak kısmının daha aydınlık görünebilmesi için duvarlar yeşil, dumanlı mor ya da deniz mavisi gibi renklere boyanmalıdır. Bunun dışında mutfakta halojen spot lambaların kullanılması da aydınlık için yararlı olacaktır.

Yatak odanızın daha aydınlık olması için ise şeftali ya da kayısı tonları kullanılmaktadır. Bu tarz sıcak tonlar ortamın ışığının yansımasını sağlayacaktır. Bunların yanı sıra da yatak odalarında büyük aynalar kullanılması odanın daha aydınlık olmasını sağlayacaktır.

Yatak Odası Dekorasyonu

Daha aydınlık bir banyo için banyonuzda okyanus yeşili ya da nane rengini kullanmak mümkündür. Tavana yaklaştıkça tonların açılması aydınlık açısından daha yararlı olacaktır. Ayrıca banyonuzdaki dolaplara ayna taktırmanız da aydınlatma açısından oldukça doğru bir seçim olacaktır.

Çoğunlukla ışıktan en mahrum olan koridorların daha aydınlık olabilmesini sağlamak için yine şeftali tonlarını ya da çuha çiçeği sarısı rengini tercih edebilirsiniz. Bunun yanı sıra holde de aynalar kullanılabilmektedir.

 

/resimler/2017-6/5/1433583261381.jpg 

 

Banyo Düzeni

Bütün bunların yanı sıra ışığın eksik olduğu odalarınızda gizli ışıklar kullanmak da mümkündür. Gizli ışıklar genelde ışığın yetmediği yerlerde tercih edilmektedir. Bunlar dolap içlerine, mobilyalarınızın arkasında ya da kirişler arasına uygulanabilmektedir. Bu sayede hem aydınlık sağlanmış olacak hem de eğer vurgulanmak istenen bir nokta varsa onun vurgulanmasını sağlayacaktır.

Mutfak Aydınlatması

Tüm bu yöntemler kullanılarak odalarınızın aydınlatmasını arttırmak mümkündür. Bu sayede az ışık alan ya da hiç ışık almayan odalarınız daha aydınlık görünebilecektir.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler