Evde Yapılabilir En İyi 10 Meslek--

Evde Yapılabilir En İyi 10 Meslek

Evde Yapılabilir En İyi 10 Meslek--


Dünya´daki teknolojik gelişmeler, insan hayatının her alanında değişmesini sağlamıştır. İnternetin keşfedilmesiyle birlikte insanlık yeni bir dönem başlamıştır. Bu büyük yenilik hala gelişimini sürdürmekte ve onunla beraber tüm Dünya´yı değiştirmektedir. Eskiden çalışmak demek sabah gidip akşam dönülen mesai usulü yapılan bir eylem olarak bilinmekteydi ancak artık internet sayesinde ve bilgisayar teknolojisinin gelişmeleri doğrultusunda sadece elinizdeki bir bilgisayar ve internet aracılığıyla geçiminizi sağlamanız mümkün olmaktadır. Şimdi evde yapılabilir en iyi 10 meslek dalını inceleyelim.

 


1.Web Yazılımcıları

Bilgisayar teknolojisinin gelişiminden bu yana en çok kazanç sağlayan mesleklerin başında web yazılımcıları gelmektedir. Günümüzde birçok genç web yazılımcısı olmak istemektedir. Evinizde rahatça çalışma olanağı sağlamasına rağmen uzun süren bir eğitim süreci ve yine uzun süren çalışma saatleri gerektirmektedir. Her şeye rağmen evinizde kahvenizi yudumlarken çalışabileceğiniz bir meslek, her gün zorunlu bir şekilde bir ofise gidip orada çalışmaktan daha kabul edilebilir bir meslek olarak görülebilmektedir. Bu işten güzel paralar kazanmak istiyorsanız diğer mesleklerle aynı şekilde işinizde iyi olmanız gerekmektedir. Şirketlerin ihtiyaçlarına göre onlara dışardan hizmet verebilirsiniz. Buradaki diğer önemli nokta ise yaratıcı fikirlere sahip olmak ve bunları uygulayabilmektir.

 


2.Çevirmenlik

Uluslararası bağlamda “freelance” olarak adlandırılan mesleklerden biri de çevirmenliktir. Basitçe anlatmak gerekirse İngilizce bir metni Türkçe bir metne çevirmek denilebilir. Evde çalışmak için gayet ideal bir iştir. Eğer bildiğiniz dil fazla bilinmiyorsa ve gereksinimi yüksek bir dilse çok para kazanılabilir bir meslektir. Çince, Japonca, İspanyolca vb. dillere hâkim olan kişiler çevirmenlik konusunda daha şanslıdırlar. Yüksek ticari ilişkiler bulunan bu devletlerin dillerini bilen sayısı oldukça azdır bu sebeple iş bulabilme yüzdeniz oldukça yüksektir.

 

3.Grafik Tasarım

Grafik tasarım uzmanlarına olan ihtiyaç dün geçtikçe artmaktadır. Burada iki önemli nokta vardır, bunlardan ilki, bir adet grafik programında uzmanlaşmak bir diğeri ise geni bir hayal gücünüz olmasıdır. Bu iki faktör birleştiğinden aranan bir tasarımcı olmanız çok kolay olacaktır.

 


4.Animasyon Tasarım Uzmanlığı

Grafik tasarımcılığına göre bazı farklar içermektedir. Öncelikle güçlü bir bilgisayara sahip olmanız gerekmektedir. Buradaki ince nokta bir logo tasarlamaktan ziyade bahsi geçen veya istenen konunun istenilen şekilde ve akıcılıkta animasyona çevrilip bilgisayar ortamına aktırılmasıdır.

 


5.İnternet Yazarlığı

İnternet yazarlığı veya makale yazarlığı olarak bilinmektedir. İnternet üzerinden yayınlanan dergi, blog, gazete veya herhangi bir internet sitesi için yazarlık yapabilirsiniz. Farklı konularda (spor, müzik, güncel haberler, politika, eğitim sağlık vb.) cümle kurma yeteneğiniz doğrultusunda kazancınız artacaktır.

 


6. Seslendirme Sanatı

Birçok farklı alanda çalışma imkânı olan seslendirme sanatçıları evde çalışma imkanına sahip mesleklerden biridir. Oyun, animasyon, sesli kitap veya video gibi daha birçok konuda çalışma alanı bulunmaktadır. Keyifli ve bol kazançlı bir iş olmasının yanı sıra sesinize iyi bakma mecburiyeti gerektiren bir meslek dalıdır. Bunun yanı sıra her geçen gün sesini geliştirmeli ve ses eğitimine devam etmelisiniz.

 

 

7. Seyahat Acenteliği

Seyahat hizmetindeki hakimiyetiniz yüksekse hiç kıpırdamadan seyahat acenteliği yapmanız mümkündür. İnternetin gelişiyle standart tarzda seyahat hizmetlerinde birçok değişiklik meydana geldi. Bir tık ile gitmek istenilen yerle ilgili fiyattan duş başlığına kadar her şeyi görmek artık mümkün. Müşterilere istedikleri bilgiyi verebilir, rezervasyonda yapımında kolaylık sağlayarak evinizden paranızı kazanabilirsiniz.
8.Müşteri Hizmetleri Temsilcisi
Birçok firma müşteri hizmetleri temsilcisi görevindeki çalışanları kendi bünyesinde barındırmıyorlar ve dışarıdan bir firmadan destek alıyorlar. Bu firmalar ise çalışanlara belirli eğitimler vererek evlerinde çalışmalarına imkan sağlıyorlar. Ayrıca birçok firmada sadece müşteri temsilciliği değil aynı zamanda da müşterilerini güncellemek ve kampanyalarını sunmak için evden müşteri temsilcileri ile müşterilerine ulaşıyorlar.

 


9.Serbest Muhasebe

Home ofis çalışabileceğiniz meslekler arasında serbest muhasebecilikte vardır. Ancak bunun için hali hazırda muhasebeci olmanız gereklidir. Sizde sabahtan akşama kadar bir ofiste çalışmak istemiyorsanız anlaştığınız firmaların hesaplarını ve kayıtlarını evinizden tutabilirsiniz.

 


10.Pasta Pişirme

Eğer ki pasta yapma konusunda becerilerinize güveniyorsanız evinizi bir pastaneye çevirebilirsiniz. Anlaştığınız restoranlara ya da pastanelere evinizde pasta hazırlayarak satabilirsiniz. Ayrıca bu işinizi sosyal medya hesapları üzerinden duyurabilir ve çalışma alanınızı geliştirebilirsiniz.

 

 

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler