Evde Hidrojen Peroksit Tutmak için 12 Neden--

Evde Hidrojen Peroksit Tutmak için 12 Neden

Evde Hidrojen Peroksit Tutmak için 12 Neden--


Hidrojen peroksitin yaralar üzerindeki iyileştirici etkisi çok uzun zamandır biliniyor. Bu etkisiyle birlikte, hidrojen peroksit aynı zamanda ev temizliği için de çok uygun bir üründür. Hidrojen peroksit, mevcut en iyi dezenfektanlar arasında görülmektedir. Çok iyi bir antiseptiktir. Birçok mikroorganizmayı, oksidasyon özelliği ile ortadan kaldırır. Bu da, hidrojen peroksitin ev temizliği konusunda da en etkili maddelerden biri olduğu anlamına gelir.

 

 

/resimler/2018-6/19/1153178050987.jpg

 


Masa ve kesme tahtalarında kullanılabilir

Çoğunlukla ahşap kullanılarak yapılan masalar ve kesme tahtaları, özellikle çiğ et içerisinde bulunan salmonella vb. tehlikeli bakteriler için çok uygun bir alandır. Bu tip yüzeyleri hidrojen peroksit ile dezenfekte etmelisiniz.


Meyve sebze temizliği

Marketlerden satın alınan meyve-sebzelerin özellikle yaprakları, insan sağlığına zarar verebilecek ilaç ve kimyasallar ile doludur. Ayrıca meyvelerde doğal olarak bakteri de bulunur. Su dolu bir kaba , yarım su bardağı kadar hidrojen peroksit ekleyip meyveleri bu karışımda yıkayın.


Buzdolabı ve lavabo temizliği

Evlerde bulunan buzdolapları ve lavobolar, bakterilerin üremesi için uygun bir ortamdır. Bu bakterilerden kurtulmak için bu alanları hidrojen peroksit ile spreylemek gerekir. Nemli bir bezle de sildikten sonra, bakterilerden büyük oradan arındırmış olursunuz.


Süngerler

Bulaşık yıkarken kullanılan süngerler, birikmiş yemek artıkları sebebipyle birçok bakteri için uygun bir ortam oluşturur. Süngerleri mikroplardan arındırmak için, yarı su yarı hidrojen peroksit karışımıyla yıkayabilirsiniz.


Beyaz giysiler

Hidrojen peroksit, beyaz giysiler üzerindeki lekeleri çıkarma konusunda en etkili maddelerden biridir. Özellikle kan lekesi gibi mücadele etmesi zor lekelere karşı da mükemmeldir. Makinede beyazları yıkarken, bir bardak kadar hidrojen peroksit ekleyin. Sonucun şaşırtıcı olduğunu görecekseniz. Bu yöntemin yanında, hidrojen peroksiti doğrudan kan lekesine uygulamayı da deneyebilirsiniz.
Banyoda da kullanabilirsiniz
Yaptığınız banyonun, her zamankinden daha canlandırıcı ve ferah bir etki bırakmasını isterseniz, ve %3 yoğunluğa sahip, 2 litreden daha az olan hidrojen peroksidi küvetteki suyla karıştırın ve içinde yarım saat kadar durun.


Ayak Mantarları

Ayak mantarları birçok insanı hijyen ve sağlık açısından oldukça rahatsız eden, hiç kimsenin karşılaşmak istemediği bir durumdur. Hidrojen peroksitten mantarla mücadele alanında da faydalanbiliriz. Yarısı su yarısı hidrojen peroksit dolu kaba ayaklarınızı batırdığınızda mantarlar ciddi oranda azalacaktır.


Enfeksiyonlar

Hidrojen peroksit mantar ve diğer cilt enfeksiyonlarına karşı mücadeleye yardımcı olabilir. Size sorun çıkartan bölgeye günde birkaç defa doğrudan uygulayabilirsiniz.


Maytlar

İnsan sağlığını ciddi şekilde tehdir eden varlıkların başında gelenlerden biri de maytlardır. Maytlar, dip köşe yerlere yuvalanarak sağlığımızı bozarlar. Maytların bulunduğunu düşündüğünüz yerlere, yarı yarı hidrojen peroksit karışımını spreyleyin.


Diş fırçası

Dişlerinizi temizlemekte kullandığınız fırçalar, dişlerinizden aldığı her türlü bakteriyi barındırabilir.z Az miktarda bir hidrojen peroksit içine daldırıp çıkardığınızda, ve bu işlemi günlük olarak yaptığınızda, fırçanın temizlendiğini göreceksiniz.


Diş ağrıları
Hidrojen peroksit ağrıları direkt olarak kesemez fakat antibiyotik ve antifungal özelliği vardır. Bu sayede enfeksiyonlarla mücadele eder.


Saç rengi açma
Saç renginizi biraz açmak istiyorsanız, eşit miktarda su ve hidrojen peroksidi harmanlayıp, duş sonrasında saçlarınıza sıkın. Devasa bir değişim olmasa da, doğal bir görünüm kazanacaksınız.

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler