Evde Buzdolabı Süsü Yapmak

Evde Buzdolabı Süsü Yapmak

Evde Buzdolabı Süsü Yapmak

Günümüz modern toplumlarında ve Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde bir çok kişinin temel sorunu geçim sıkıntısıdır. Ev hanımları da hem bu sıkıntılara bir çare bulabilmek hem de boş zamanlarını değerlendirebilmek adına evde ek işler yapmaya çalışmaktadırlar.

Yükselen bir trend olarak evden iş yapmak artık ev hanımlarının yeni gözdesi olarak öne çıkmaktadır.

Sabit bir işte çalışmayan ve ek gelir elde etmek isteyen kadınların ağırlıklı olarak yaptıkları işlerden biri de evde buzdolabı süsü yaparak satmaktır.

Öncelikli olarak bir uyarı ile yazımıza başlamak isteriz. Son yıllarda ev hanımlarının evden ek gelir için çalışma trendini fırsat bilen bazı kötü niyetli kişiler ev hanımlarından kapora, teminat gibi paralar istemekte ve para verenleri dolandırarak canlarını yakmaktadırlar. Bu tip kişilere kanılmaması gerekiyor.

 /resimler/2018-6/27/1025426428469.jpg

 

 

 

Buzdolabı süsü yapmak için gerekli malzemeler

Hemen her malzemeden buzdolabı süsü yapmak mümkündür. Gazoz kapakları bile gayet hoş bir boyama ile buzdolabı süsüne dönüşebilmektedir. Burada sınır sizin yaratıcılığınız ve sanatçı ruhunuz. Ancak kısaca sıralamak gerekirse bu işe başlamak için bazı temel malzemelere ihtiyacınız olabilir.

 

• süsün ana iskeletini oluşturacak her tür materyal (gazoz kapağı, parça kumaş ve ipler, köpük malzemeler, ahşap, cam materyaller, bozuk para, çakıl taşları, çeşitli figürler, boncuklar vb)
• yapılacak olan süsün buzdolabına tutturulabilmesi için küçük mıknatıslar,
• malzemeleri birbirine tutturabilmek için yapıştırıcı (tutkal, derbi gibi)
• Materyalleri boyamak için guvaj boya, kumaş boyası gibi çeşitli boya malzemeleri ve fırçalar.

Tüm bu malzemeler ortalama 70- 100 lira civarında tutacaktır. Salonda bulunan yemek masasında bile oturup yapabileceğiniz bir aktivite olabilir. Ancak kimi kadınlar yere oturarak da çalışmak isteyebilirler. Malzemelerin küçüklüğünden yola çıkarak denilebilir ki 1 metrekarelik bir alanda bile buzdolabı süsü yapılabilir.

Evde iş yapmanın bazı olumsuzlukları olabilir. Bu durum buzdolabı süsü yapımı için de geçerlidir. İşe kendinizi çok kaptırmanızdan kaynaklanan evin işlerini boşlama, yemek yapmama gibi sorunlar aile huzurunuza doğrudan etki edebilir. Kullanacağınız malzemelerde kimyasal özellikli olanlar var ise eldiven kullanmanız fiziki bazı olumsuzlukların önüne geçmenize yardım edebilir. Ayrıca titiz hanımlar için evin (1 m2 bile olsa) bir bölümünün iş nedeniyle dağınık olması psikolojik olarak huzursuzluk yaratabilir.

 

El becerileriniz iyi ise bu işten iyi para kazanabilirsiniz. Buzdolabı süsleri günümüzde ortalama 5-30 tl aralığında değişen fiyatlara satılabilmekte rahatlıkla kendine alıcı bulabilmektedir.

Yaptığınız ürünleri internette pazaryeri sitelerinde satabilmeniz için fatura kesmeniz gerekebilir. Eğer satışlarınız iyi ise ve gelecek vaad ediyorsa vergi dairesine bir dilekçe vererek home-ofis bir işyeri açabilirsiniz. Böylece fiş veya fatura kesebilmek de mümkün olabilir. Bir diğer yöntem de malzemeleri satın aldığınız dükkandan bu ihtiyacınızı gidermektir ama bu çok yürütülebilir bir durum olmayacaktır. Bunlara ek olarak ürünlerinizi semt pazarlarında veya panayır türü yerlerde sergileyebilirsiniz.

Bir sergi yaparak eve misafirler davet etmek ve onlara ürünlerinizi göstermek de iyi bir fikir olabilir.

 

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler