Evde Bitki Olmasının Faydaları Nelerdir?--

Evde Bitki Olmasının Faydaları Nelerdir?

Evde Bitki Olmasının Faydaları Nelerdir?--


Herhangi bir bitki sizin için hem fiziksel hem de duygusal sağlığınız açısından önemli bir yere sahip olabilir. Aynı zamanda hem evinizi güzelleştirmek hem de evinize enerji katmak içinde bitkilerden yararlanabilirsiniz.

 


Evde Bitki Olmasının 7 Faydası:

 

 

 

/resimler/2018-6/19/1116434414365.jpg

 


Havayı temizler: yapılan araştırmalar sonucunda bitkilerinin kapalı alanlarda oluşan kirli havayı temizlendiği görülmüştür. Ortamlarda ki hava kalitesini değiştiren bitkiler şunladır:

 


Bambu palmiyesi: Bakımı çok kolay olan bitkiler arasındadır. Bitkilerin formaldehit düzeyine yani bakterileri öldürücü bir madde ve koruyucu olarak kullanılan kimyasal ürün düzeyine etki eder.

 


Areka palmiyesi: Hem evde hem de ofiste rahatlıkla büyütebileceğiniz bir bitkidir. Çok fazla suya ihtiyaç duymadan yavaş büyüyen bir bitkidir. Ayrıca yaprakları sayesinde havayı çok iyi temizler.

 


Ficus: Farklı şekil, farklı gövde ve farklı ebatları ile çok yönlü görünüme sahip olan bir bitkidir. Ortamdaki kimyasal havaları temizlemek için bitkiler arasında çok önemli bir yere sahiptir.
Mutluluk verirler: Yapılan araştırmalar sonucunda bitkilerin insanlar üzerinde ruh halini etkileyebilecek bir etkisi olduğu ortaya çıkmıştır. Eğer hassas bir kişiliğe sahip iseniz ve bazı şeylerin size pozitif ya da negatif enerji verdiğini düşünüyorsanız bu çiçekler tam sizlere göre olabilir:

 


Menekşe: Evinizin içinde bir çatışma ortamı ya da çelişki yaratan durumlar var ise menekşe sizin stresinizi almak ve huzurunuzu korumak için çok ideal bir çiçektir.

 

 

Sarmaşık: Sarmaşık çiçeğinin eve şans getirdiğine inanılan bir çiçektir.

 


Antoryum: Bu çiçek erkeklere etki eden bir çiçektir diyebiliriz. ‘´eril mutluluk´´ olarak bilinen bu çiçek erkeklerde verimliliğin ve libidonun artmasında etkilidir.

 

 

Zihinsel sağlığa dinginlik verir: Evde bitki beslemek insanın zihnini temizler, sevginin ve ilhamın kapılarını açar ve insanın içindeki yaratıcı ruhu ortaya çıkarır.

 


Ses düzeyini azaltır: Bitkilerin ortamdaki havayı temizlediğini söylemiştik bunun yanında bitkiler ses yalıtımında da önemli yer tutar. Bu durumdan kaynaklı olarak bazı binaların yeşil bitki örtüleriyle kaplandığını fark edebilirsiniz. Bu sayede binalar hem dışarıdan güzel görünür hem de dış ortamdan gelen trafik ve diğer sesleri absorbe ederler.
Rahatlatıcı etki yaratırlar 

Eğer anksiyete hastasıysanız bitki yetiştirmek sizin için iyi bir fikir olabilir. Size iyi gelebilecek bitkiler şu şekildedir: 

 

 

Sarı kantaron: Sarı kantaronun içeriğinde hiperasin yani antibiyotik ve inhibitör maddeler olduğundan bu bitki depresyon, anksiyete, uykusuzluk ve menopozun duygusal tedavilerinde kullanılan bir bitkidir. 

 


Çarkıfelek: Çarkıfelek bitkisi yatıştırıcı bir etkiye sahiptir ve bu etki sayesinde insanda rahatlama durumuna etki eder ve buna ek olarak anksiyete tedavisinde de etkili olur.

 


Kedi otu: Kedi otu bitkisi insanda stres seviyesini azaltır, uykuya dalmanızı kolaylaştırır, kalp atış hızının sabitlenmesine yardımcı olur ve kendinizi üzgün ya da keyfi kaçık hissettiğiniz zamanlarda daha iyi ve daha olumlu hissetmenize yardımcı olur.
İnsanda konsantre olma durumunu düzenler: Bazı bitkiler konsantrasyonunuzu arttırmaya yöneliktir. Bu bitkileri çay şeklinde ya da banyoda kullanabilirsiniz bu şekilde bu bitkiler beyninizi doğal olarak uyarabilecektir. Bu bitkilerden bazıları şu şekildedir:

 


Biberiye: Biberiye bitkisinin insanlar üzerinde birden fazla etkisi vardır. En önemli özelliği ise insan hafızasının gelişiminde büyük rol oynamasıdır.

 


Limon otu: Limon otu insanda zihinsel odaklanmayı arttırarak üzüntü ve uykusuzluk gibi sorunları ortadan kaldırır.

 


Marshmallow bitkisi: Marshmallow bitkisi insanlar üzerinde mükemmel bir yatıştırıcı etkiye sahiptir. Aynı zamanda insan hafızasını da etkileyerek hafızanızın iyi durumda kalmasını sağlayan maddeler içerir.
Bitkiler insanlar için mükemmel bir enerji kaynağıdır: Bazı felsefe okullarınca bazı bitkilerin pozitif enerji yaydıkları araştırmalar sonucunda kanıtlanmıştır. Bu nedenle evde bulunduracağınız bazı bitkilerle pozitif kalmayı başarabilirsiniz. Bu bitkiler şu şekildedir:

 


Lavanta: Lavanta bitkisi uykusuzluğa karşı birebir olan bir bitkidir. Hatta uyku problemi çeken insanlara genellikle lavanta ile doldurulmuş lavanta yastıkları tavsiye edilir. Buna ek olarak lavanta bitkisi insanda dengeli enerji ve sağlık hissi yaratır.

 


Eğrelti otları: Eğrelti otları insanların sağlığı için adeta bir koruma kalkanıdır. Hem dış etkilere karşı korurken hem de insanın kendine olan saygısında bir artmaya neden olabilir. Eğer bir ayrılı aşaması yaşıyorsanız bu bitkiyi mutlaka evinizde bulundurmalısınız.

 


Kasımpatı: Bu bitki evin içinde bulunan ger insana refah ve mutluluk hissi verir.
Sonuç olarak bir bitki sizin için hayat enerjisi olabilir. İster evinize biraz güzellik katmak isteyin isterseniz fiziksel ve duygusal olarak kendinizi daha iyi hissetmek isteyin isterseniz de iyi bir enerjili yaşam isteyen aradığınız şeylerin bir bitkide olduğunu unutmayınız.




Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler