Ev Temizliğinde Karbonat Nasıl Kullanılmalıdır?

Ev temizliği yapılırken sık sık kullanılan doğal malzemelerden biri de karbonattır.

Ev Temizliğinde Karbonat Nasıl Kullanılmalıdır?

 Ev temizliği yapılırken sık sık kullanılan doğal malzemelerden biri de karbonattır.

  Karbonat kaynamış su üzerine ilave edildiğinde artan ısı sebebiyle tepkimeye girerler ve karbonatın deterjan özelliğinde artış meydana gelir. Karbonat çizilme endişesi taşıyan bölgelerin temizliğinde ovalamaya gerek kalmadan döküldüğü yerdeki kirleri kabartarak kolayca temizlenmesini sağlar. Çaydanlıklar, tencereler ve termoslar gibi ısıya oldukça dayanıklı aletlerdeki lekeleri kaynar su içerisine atılmış karbonat yardımıyla kolayca çıkartabilirsiniz.

  Karbonat aynı zamanda bazik özelliğe sahip bir element olması nedeniyle kötü kokuları yok etmekte de sizlere iyi bir çözüm sunar. Evlerinizdeki atık su gider yolları, buzdolapları, ayakkabılıklar vs. gibi alanlardaki rahatsız edici kokuları gidermek veya önlemek için karbonat kullanılabilir. Karbonatın en güzel özelliği ise her türlü kokuyu bağlayabilmesidir.

Mermer yüzeyleri temizlemek için:Mermer gözenekli yapıya sahip bir doğal taş olduğu için asidik özelliği yüksek malzemelerle temizlenmemesinde fayda vardır. Mermer üzerindeki lekeleri temizlemek için karbonat lapası kullanılabilir. Mermer üzerindeki kirin boyutuna göre su ve karbonat karıştırılarak bir lapa haline getirilir. Kirli kısmın üzeri tamamen lapa ile örtülür ve ardından 1 gün kadar bekletildikten sonra temizlenir.

/resimler/2017-7/21/1407448967087.jpg

Çamaşırları yumuşatmak için:Suyu da alkali yapıya getiren karbonat, çamaşırları yumuşatmak amacıyla kullanılabilecek en güzel ve doğal çözümlerden biridir. Çamaşırın miktarına göre değişmekle birlikte hemen hemen yarım su bardağı kadar karbonat çamaşır makinesinin yumuşatıcı gözüne ilave edilebilir. Aynı zamanda çamaşırların güzel kokması da isteniyor ise karbonatın içine 3 veya 4 damla kadar esans eklenebilir.

/resimler/2017-7/21/1408330530497.jpg

Fırın temizliği için:Fırınların dış ve iç kısımlarında meydana gelmiş olan yanmış ve kurumuş besin artıkları karbonat ve limon sayesinde kolayca temizlenebilir. Yarım adet limonun içerisine 1 yemek kaşığı kadar karbonat eklendikten sonra, birkaç dakika kadar süreyle lekeli kısmı ovalamak lekelerin yumuşayarak temizlenmesini sağlayacaktır.

/resimler/2017-7/21/1409003812274.jpg

Tava ve tencerelerin temizliği için:Dibi tutmuş olan tava ve tencereler karbonat ve sirke yardımıyla kolayca temizlenebilir. Lekeli tava ya da tencereleri 1 su bardağı sirke, 1 su bardağı su ve yarım su bardağı kadar karbonat karışımı ile kaynatmak kirlerin kolaylıkla yumuşayıp yok olmasını sağlayacaktır.

/resimler/2017-7/21/1409384594285.jpg

Kötü kokular için:Karbonat evinizdeki her kısımdan gelen kötü kokular için de birebirdir. Kötü kokunun kaynağının olduğu yere birkaç kaşık kadar karbonat dökmek kötü koku oluşumunu engelleyecektir. 

/resimler/2017-7/21/1410287095286.jpg


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler