Ev Dekorasyonunda Resim Nasıl Kullanılmalıdır?

Her ev dekor edilme tipine göre bulunduğu yere ayrı bir enerji ve hava katar. Tamamlayıcı dekorasyon aksesuarlarının başında da resimler gelmektedir.

Ev Dekorasyonunda Resim Nasıl Kullanılmalıdır?

 

   İnsanların vakitlerini en çok geçirdiği yaşam alanlarının başında evleri gelmektedir. Her ev dekor edilme tipine göre bulunduğu yere ayrı bir enerji ve hava katar. Tamamlayıcı dekorasyon aksesuarlarının başında da resimler gelmektedir.

  Evlerin en çok kullanılan bölümü şüphesiz ki salondur. Eğer salon mobilyaları ve dekorasyonu için koyu ve ağır renkler tercih edilmişse bu salon açık renk mümkünse gri bir çiçek resmiyle bütünlük sağlayacaktır. Koyu renk eşyalara sahip odalara krem tonlarındaki çiçek resimleri bulunduğu ortama canlılık getirir. Şayet zaten koyu renklerle dekore edilmiş bir odaya koyu renkte bir resim asılırsa oda daha da iç karartıcı bir hale gelecektir. 

Açık renk bir dekorasyona sahip odaya kullanacağınız manzara resimleri her zaman doğru seçim olacaktır. Salonlar geniş odalar oldukları için tek resim tek başına yeterli olmayabilir. Salona kullandığınız resmin boyutları eğer küçükse yanına birkaç resim asimetrik şekilde asılabilir. Eğer duvarınız tek bir resim asmak istiyorsanız bu resmin boyutlarının da büyük olmasına dikkat etmelisiniz.

Oturma odaları genellikle daha samimi bir havaya sahiptir. Bundan dolayı oturma odalarına tek bir duvara çapraz şekilde iki adet orta boyutlarda resim asmak uygun olacaktır. Oturma odaların havasına neşe katmak için aile resimleri ve dans eden insan resimlerinin asılması odayı tamamlayacaktır.

  Evin giriş kısımlarındaki koridorlar ise resimsiz bırakılmaması gereken alanlardandır. Ancak bu alanlara gözü yoracak derecede de resim konulmamalıdır. Koridorlar içi en uygunu karşılıklı iki duvara da birer tane büyük tablo asılmasıdır. Koridorlar için deniz resimleri, suda yüzen hayvan resimleri, göl manzaraları kullanmak uygun olacaktır. Bu tip resimler dar alanlar olan koridorları daha geniş ve ferah gösterecektir.

  Mutfaklar ise yemek yiyip içilen alanlar olduğu için daha çok işlevini tamamlayıcı resimlerle mutfağa hava katmak uygun olacaktır. Mutfakta asılı olan resimlerde yiyecekler, içecekler ve kadehler uygun olacaktır. Ayrıyeten mutfağa boyutu küçük olan resimler asılarak mutfağın samimi havası bozulmamalıdır. 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler