Ev Dekorasyonunda 2019 Trendleri

2019 yılında evini yenileyecek ya da yeni ev kuracaklar için 2019 yılı ev dekorasyon trendlerinden bazılarını yazımızda sizler için derledik.

Ev Dekorasyonunda 2019 Trendleri

Ev dekorasyonunda moda tıpkı kılık kıyafet modası gibi çok hızlı değişiyor hatta aynı hızla desek yersiz bir tespit olmaz. Her birimiz kendi yaşam ortamımız olması sebebiyle kendimizi rahat hissetmek istiyoruz ve bu rahatlığı sağlamak için belirli etmenler gerekiyor ve bu biraz göreceli bir kavram. Kendinizi klasik çizgiler ile sarayda hissetmek isteyebileceğiniz gibi spor bir sıklıkla da günün stresini atmak isteyebilirsiniz.

Günümüzde okul ve iş hayatı derken oldukça yoğun bir tempo içerisindeyiz. Bu tempo içerisinde en rahat edebileceğimiz hatta sığınak olarak tanımlayabileceğimiz yer evimiz. Bu doğrultuda yalnız bedenen değil ruhen de rahat olmak istiyoruz. Bu rahatlığı bazen geniş koltuk ya da yataklara sağlayabildiğimiz gibi iç açıcı renklerle de destekleyebiliyoruz. Unutmamak gerekir ki renklerin de insan psikolojisi üzerinde etkisi oldukça fazladır. Örneğin mavi ya da yeşil tonları sağlığı temsil ettiği gibi huzur ve güveni simgeler. Bu sebeple evinizde daha açık ya da net renkleri kullanmakta fayda var. Şayet köyü renkleri tercih ediyorsanız da iç açıcı renk ya da objeler ile destekleyebilirsiniz. 2019 yılı için trend parçalar birlikte göz atalım.

/resimler/2019-2/22/0145165913167.jpg

Mutfakta Ahşap Dolap

Ahşap insan sağlığı ve dayanıklılığı sebebiyle uzun yıllardır tercih edilen bir üründür. Daha öncesinde ahşap ürünlerin üzerine lamine kaplama yapılırken şimdilerde doğal halleriyle tercih ediliyor. Ceviz ya da meşe ağaçları oldukça revaçta. Sağlık açısından da düşündüğümüz takdirde bu ürünler neredeyse doğada var olduğu gibi evimize taşınıyor. Sadece zımparalama ve vernikleme işlemi uygulanarak doğal ve ergonomik bir yapı kazanıyor.  Eskilerde moda olan duvara monteli raflar ve tel dolaplar da bu yıl trend olan ürünlerden. Bu dolapları doğal haliyle tercih edebileceğiniz gibi mutfağınızda zevkinize göre boyayabilirsiniz.

2019 Moda Renkleri

Her türlü rengi kullanmak elbette mümkün fakat bu yılın trendi mavi ve yeşil renkler. Mavi de petrol mavisi trend iken yeşilde ise adaçayı yeşili ya da yağ yeşili diye tanımlanan daha soğuk renkler moda.

Bu ürünleri tercih ederken berjeri farklı renkte tercih etmekte fayda var. Örneğin tercihiniz yeşilden yana ise 3´lü koltukları adaçayı yeşilinde tercih ettiyseniz berjeri daha koyu bir yeşil seçebile ya da bu farklılığı yastıklara uyarlayabilirsiniz. Petrol mavisi bir takımda ise krem ya da gri seçebilirsiniz.  Bu koltuk takımlarında beyaz iskelet kullanabildiğiniz gibi yine doğal renklerde ceviz ya da meşeden de iskelet kullanabilirsiniz.

Mobilyada Asimetri

Yemek masası ya da orta sehpada hatta raflarda asimetri desenleri kullanabilirsiniz. Asimetri iskelete sahip bir orta sehpa hem şık hem de spor bir görüntü sağlayarak dekoru destekleyebilir, günün stresinden evinizde sizleri uzaklaştırabilir. Yine aynı şekilde geometrik desenli objeler ya da raflar da kullanabilirsiniz.

/resimler/2019-2/22/0145326069847.jpg

Retro

Asla tükenmeyen her 5 yılda yeniden moda olan ürünler. Buna tam anlamıyla eskiye dönüş ya da eskinin moda olması diyebiliriz. Eski eşyalarınızı ya da eskitme uygulanan yeni ürünlerinizi dekorasyonda kullanabilirsiniz.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler