Etli Etsiz Çiğ Köfte Kilo Yapar mı Aldırır Mı?--

Etli Etsiz Çiğ Köfte Kilo Yapar mı Aldırır Mı?

Etli Etsiz Çiğ Köfte Kilo Yapar mı Aldırır Mı?--


Neredeyse herkes tarafından merak edilen konulardan bir tanesi etli etsiz çiğ köftenin kilo aldırıp aldırmayacağıdır. Alt kısımda yer alan tabloda çiğ köfte porsiyonlarının gramları ve adet verileri yer almaktadır. Her çiğ köfte porsiyonunda farklılıklar olabileceği için değerlerde farklılıklar olabileceğini göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederiz.
Kalori Değerlerinden Sonra Çiğ Köfte Kilo Aldırır Mı? Yazısı Hemen Altındadır.

 

 

/resimler/2018-6/13/1734351875890.jpg


Etli Etsiz Çiğ Köfte Dürüm Kaç Kalori

 

Etsiz Çiğ Köftenin Kalorisi: 100 gramı yaklaşık olarak 170 kaloridir.
Etsiz Çiğ Köfte Dürümün Kalorisi: Bir dürüm 260 kaloridir.
Etli Çiğ Köftenin Kalorisi: 100 gramı yaklaşık olarak 230 kaloridir.
1 tane çiğ köfte yaklaşık olarak 36 kaloridir.
Marul: 20 - 25 kalori
Acı sos yaklaşık olarak 35 kaloridir.
Nar ekşisi: yaklaşık olarak 30 kaloridir.
Her türlü sos eklenmiş bir çiğ köfte yaklaşık olarak 260 kaloridir.
Her türlü sos eklenmiş bir çiğ köfte dürüm ise yaklaşık olarak 320 kaloridir.
Toplanan bu veriler komagene, tadım, meşhur Adıyaman gibi çiğ köftecilerde geçerlilik gösterebilir.

 

 


Çiğ Köfte Kilo Yapar Mı?


Çiğ Köfte diğer birçok gıda ile karşılaştırıldığında kalorisi düşük olarak tanımlanabilmektedir. Çiğ köftenin yanına seçilen aperatiflerin kalori miktarına dikkat edildiği sürece çiğ köfte aşırı miktarda kilo alımına neden olmamaktadır. Çiğ köftenin yanında servis edilen nar ekşisi, acı sos ve benzeri gıdaların kalorisi yüksek olduğundan kilo alımına sebep olabilmektedir. Çiğ köfte yemek isteyenlerin etsiz çiğ köfte tercih edilmesi kilo açısından çok daha iyi olacaktır. Bunun sebebi ise etli çiğ köfte içerisinde bulunan hayvansal yağların ve diğer benzeri gıdaların kalori miktarının oldukça yüksek olmasıdır.
Tüm bunların yanı sıra etli çiğ köfte sağlık açısından da birçok farklı soruna yol açabilmektedir. Dışarıda satılmakta olan etli çiğ köfte daha sağlıksız olabileceğinden evde kendiniz hazırlayacağınız etli çiğ köfteyi tüketmek daha iyi olacaktır. Fakat bunun yanı sıra etsiz çiğ köfte tüketmek hem sağlık açısından hem de kilo açısından daha iyi olacaktır.

 

 


Diyette Çiğ Köfte Yenir Mi? Nasıl Yemeliyiz?

 

Diyet yaparken çiğ köfte tüketmek isteyenlerin, fazla kilo alımından korunmak için etsiz çiğ köfte yemeleri daha iyi olacaktır. Ayrıca etsiz çiğ köfte yerken de çiğ köftenin yanında aperatif olarak sunulan acı sos, nar ekşisi vb. gıdalardan kesinlikle uzak durmak gerekir. Diyet yapan kişilerin lavaş yerine marul ile bol limonlu etsiz çiğ köfte tüketmesinde herhangi bir sorun görülmemektedir. Gün içerisinde en fazla 5 adet etsiz çiğ köfte tüketilebilir.

 

 


Çiğ Köfte Metabolizmayı Hızlandırır Mı?


Uzmanlar tarafından yapılan araştırmaların sonucunda acının ve bol miktarda isot tüketiminin metabolizmayı ciddi anlamda hızlandırdığı kanıtlanmıştır. Bol acılı ya da bol isotlu olarak tüketilen etsiz çiğ köfte de bu duruma bağlı olarak metabolizmanın hızlanmasını sağlamaktadır. Fakat yalnızca çiğ köfte yiyerek zayıflamak mümkün değildir.
Her yörede ve her bölgede farklı olarak hazırlamakta olan çiğ köftenin içerisinde bulgur, salça, maydanoz, isteğe bağlı olarak et, acı biber tozu, acı salça ve daha birçok farklı sos ve baharat bulunabilmektedir. Çiğ köfte marulla, lavaşla ya da sade olarak tüketilebilir. Bunun yanı sıra çiğ köfte limonla, acı sos ile, nar ekşisi ile ya da hepsi birlikte olarak tüketilebilmektedir. Her türlü çiğ köftenin birbirinden farklı kalori değeri bulunmaktadır. Yukarıda verilen tablodan sizler de farklı çiğ köfte kalori değerlerine ulaşabilirsiniz.

 

 

 

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler