Eski Sevgili İle Facebook´ta Arkadaş Kalınır mı?

Eski Sevgili İle Facebook´ta Arkadaş Kalınır mı?

Eski Sevgili İle Facebook´ta Arkadaş Kalınır mı?

Ayrılık dönemi insanlar için hayatlarının geri kalan kısmı ile ilgili büyük değişiklikler yaptıkları korkunç bir süreçtir. Hayatınızın büyük bir parçası olan birinin ortadan kaybolmasının verdiği boşluk hissi çoğu zaman derin yaralar açabilir. Ancak bu durum atlatılamayacak kadar ağır bir durum değildir.

İnsanların eski sevgilileri ile ilgili gizli takipçilik yaptıklarını söylemeye gerek yoktur sanırım. Bir çok kişi ayrıldığı sevgilisini sosyal medya üzerinden gizlice takip etmekte ve merakla ondan gelecek yeni paylaşımları beklemektedir. Buna gözetleme davranışı da diyebiliriz.

Peki gözetlemek ne kadar sağlıklı bir durum? Sorun yaratır mı? Eşinizin eski sevgilisinin facebook´ta hala arkadaşı olduğunu görmek nasıl hissettirir?

Bu konuyla ilgili en az bir facebook hesabı ve en az bir kez sevgilisinden ayrılmış 500 kadar kişi ile bir araştırma yapıldı. Katılımcıların büyük çoğunluğunun eski sevgili veya eşinin facebook hesabına baktığı ortaya çıktı.

Facebook ile gözetleme davranışının eski eş/sevgiliye duyulan özlem ile ilgili olduğu görüldü. Ancak bu durum aynı zamanda ruhsal sorunlara yol açabilen bir yapıya da sahip. Facebook tam da bu noktada eski eş/sevgilinin özlenmesini ve ona karşı hissedilen yoksunluk düzeylerini arttıran bir olguya dönüşüyor. Facebook´ta eski eş ile arkadaş olarak kalmak bu tür olumsuz sonuçlara yol açabiliyor.

Bir başka varsayım da facebook´ta halihazırda arkadaş olan eski partnerler arasındaki dostça tutumun sürdürülebildiğini savunur. Ancak bu durum ayrı olan kişilere yeni ilişkiler bulma konusunda da engelleyici bir altyapı oluşturur. Kişiler arkadaş kaldıkça kendilerini tam olarak bağımsız hissedemezler. Kısaca eski eş/sevgili ile tam bir duygusal kopuş yaşanması isteniyorsa facebook listelerinden çıkarılması gerekiyor.

Eski eş/sevgilinin listenizden silinip silinmeyeceğine dair karar vermekte çekimser iseniz aşağıdaki maddelerle kendinizi ölçebilirsiniz.

/resimler/2018-6/27/1127028219702.jpg

 

 

Eski partner benim için hislere sahip mi?  Evetse silin.

Benim ona karşı hislerim var mı?  Evetse silin.

Son günlerde onun profiline herhangi bir sebeple baktınız mı?  Evetse silin.

Eski partnerin sizi görmesini istemiyor musunuz?  Evetse silin ve engelleyin.

Yeni başladığınız ilişkiye karşı tutumu saygısız ve savunmacı mı?  Evetse silin ve engelleyin.

 

 

Eski partner ile arkadaş kalmak geçmişinizi bugünkü yaşamınıza taşımak anlamına gelebilir. Buna mecbur değilsiniz. Bir ilişki bittiyse bitmiştir. Uzatmanın anlamı yok. Bu durumu uzatıyor olmak yeni yelken açacağınız ilişkilerin de önünü tıkayacak bir hal alabilir. Ayrıca eski partner ile sosyal medyada arkadaş kalmak sizi, onunla yeniden bir ilişki deneme gibi büyük bir yanılgıya düşürebilir.

Yeni bir ilişkiye başlamışsanız mutlaka eskileri listenizden çıkarmanız gerekiyor. Çünkü yeni partneriniz bu durumdan -her ne kadar size şirin görünmek için tersini söylese de- hoşnut olmayacaktır.

Eski partnerin facebook hesabında gezinmek sadece endişe ve kıskançlık duygularını körükler. Onun dün akşam nerede kiminle takıldığını bilmeniz gerekmiyor. Aynı şekilde onun da sizinle ilgili bilgisi olması gerekmiyor. Altın kural “cehalet mutluluktur”.

Dijital sosyal ağların ötesinde, gerçek ortak arkadaş çevrenizin de elden geçirilmesi gerekebilir. Bu aşamada, ortak bir çok ortak arkadaşınız olsa bile, birbirinizi şahsen görmemelisiniz. Düzgün bir şekilde ayrılık sürecini atlatmak, iyileşmek, duygularınızı yeni sürece adapte etmek ve uygun bir bakış açısı elde etme şansınız olmadan önce kendinize zaman tanıyın.

Yapılan bir araştırmada insanlara eski sevgilileri ile hala arkadaş olup olmadıkları soruldu. Sadece yüzde 11´i tamamen bağlantıyı kopardığını ifade etti. İlginç olarak yüzde 35´lik bir kesim hiç bir şey yapmadığını söyledi. Yüzde 54´lük bir oran da “ayıp olmasın” diyerek eski sevgililerini listelerinden çıkamamışlardı. Araştırmacının konu ile ilgili tespiti aşağıdaki gibi olmuştu;

 

% 35´i kalpsiz olması gereken duygusuz robotlar,.

% 54´ü diplomatik korkaklar,

% 11´i soğuk savaşçı, buz gibi soğuk ama bilgedir.

Hayat, kendinizi kuşattığınız insanlardan neleri öğrendiğinizle ilgilidir. Kim olduğunuz, kısmen zamanınızın çoğunu geçirdiğiniz kişilerin yarattığı bir yansımadır.

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler