Eşimle Bir Saat ; Fotoğraf Düzenlemesi

Eşinizle Fotoğraf Düzenlemesi Yapmaya Hazır Olun!

Eşimle Bir Saat ; Fotoğraf Düzenlemesi

Eşimle Bir Saat: Fotoğraf Düzenlemesi Yapmaya Hazır Olun!

Eşimle bize özel bir zaman, yoğun yaşam temposuna ara vereceğimiz, birlikte huzurla vakit geçireceğimiz bir uğraşımız olsun diyenlerdenseniz eğer şanslınız! Zira yine şahane bir öneri ile geldik: Fotoğraf düzenlemesi!

Fotoğraf düzenlemek tüm anılarınızı yeniden canlandırır. Mutlu, âşık, huzurlu, komik, eğlenceli ve hatta rezil anlarınızı… Her fotoğrafı yeniden klasörlemek, kategorize etmek, bastırmak için ayıklamak gibi eylemleriniz eşinizle ve ailenizle geçirdiğiniz tüm anları yine yeniden yaşamak demektir. Eski bir albüme baktığımızda nasıl fotoğrafın çekildiği günü, anı hatırlayıp gülümseyebiliyor veya hüzünleniyorsak teknoloji devrinde de fotoğraf düzenlerken aynısını yaşamak mümkün. Bu eğlenceli ve nostalji dolu fotoğraf işi eşinizle bağlarınızı güçlendirecek vakitlerden biridir. Peki, eşinizle birlikte fotoğraf düzenlemesi yapmaya karar verdikten sonrası için neler yapabilirsiniz? Sizler için düşündük ve sıraladık. İşte eşinizle harika bir saat geçirebileceğiniz fotoğraf düzenleme önerileri;

Dijital arşiv ile yedekleme

Her özel, eğlenceli, komik, romantik ve huzurlu anlarınızı fotoğraflayıp duruyorsanız eğer dijital arşiv yapmanın zamanı gelmiştir demek. Bulut sistemlerinden ve bilgisayar disklerinden yararlanarak çektiğiniz tüm fotoğrafları yedekleyerek arşiv oluşturabilirsiniz. Böylece çeşitli teknolojik arızalar nedeniyle fotoğraf kaybı yaşamaz, anılarınızı kaybetmezsiniz.

Kategorize etme

Fotoğrafları makine ve akıllı telefonlar ile daima çekip bilgisayarda ve hatta telefonlarda arşiv oluşturmak yığılma oluşmasından başka bir şey değil. Eşinizle birlikte her gün veya haftanın belirli bir zamanında kısa zaman dilimleri ayırarak cihazlarda dijital yığın haline gelen fotoğraflarınızı kategorize edebilirsiniz. Tatil, piknik, balayı, gezi, bayram, eğlence, romantik ve benzeri isimlerde klasörler açarak her fotoğrafı amacına uygun sıralayabilirsiniz. Daha sonrasında istediğiniz bir fotoğrafı ararken klasörler çok işinize yarayacak. Kategorize etmek aynı zamanda bilgisayarınıza ve hayatınıza düzen getirir.

Puzzle baskısı oluşturma

Puzzle kişisel veya grup halinde yapılabilen huzur verici bir etkinliktir. Tek başına yapıldığında huzurlu iken biriyle birlikte yapıldığında eğlenceli ve huzurlu hale gelebiliyor. Bilgisayarınızdaki fotoğraf arşivinizden size özel bir anı eşinizle birlikte seçebilir ve puzzle yaptırabilirsiniz. Çiftler için özel bir aktivite olan puzzle, kaliteli vakit geçirmenin anahtarlarındandır. 

Seçtiğiniz fotoğrafı puzzle yaptırmak aynı zamanda eşinizle geçireceğiniz başka bir zaman için ön hazırlık oluşturacak. Puzzle dinlendirici, kafa dağıtıcı, stresi alan bir hobi olduğundan tek başınıza veya eşinizle birlikte yaparak keyifli ve huzurlu saatler geçirebilirsiniz.

Kupa bardak, yastık, giysi baskıları…

Çift eşyalarının büyük ilgi gördüğü günümüzde eşinizle birlikte kullanabileceğiniz tişört, sweet kazak, kupa bardak, yastık, uyku bandı gibi eşyalar tasarlamak için fotoğraflarınızı kullanabilirsiniz. Seçtiğiniz fotoğrafı ve istediğiniz şeyi belirlemeniz yeterli. Artık küçücük fotoğrafçılar bile istediğiniz tasarımları gayet güzel şekilde tasarıma dönüştürebiliyor.

Çerçeveletme ve albüm oluşturma

Akıllı cihazlarda ömür boyu fotoğraf biriktirmenin bir anlamı yok. Özel fotoğrafları seçip tab ettirmek, çerçeve ve albüm oluşturmak en geleneksel ve eskimeyen fotoğraf ritüellerinden biridir. Eşinizle birlikte oturup fotoğrafları inceleyin ve hem çerçevelettirmek hem de basılı bir albüm hazırlamak için fotoğraf seçimi gerçekleştirin. Bastırdığınız fotoğraflarınızdan bir kısmını ayna köşelerine, buzdolabı üzerine iliştirerek mutlu anlarınızı evinizin her alanına yayabilirsiniz.

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler