Eşimle Bir Saat: Eşinizle Vakit Geçirin

Eşimle Bir Saat: Eşinizle Vakit Geçirin

Eşimle Bir Saat: Eşinizle Vakit Geçirin

Eşimle Bir Saat: Eşinizle Vakit Geçirin

Hanımlar beyler! Eşinizle vakit geçirin önerisine ‘aynı evde yaşıyor, aynı sofraya oturuyoruz, her anımız birlikte geçiyor zaten!´ şeklinde bir cevap veriyorsunuzdur muhtemelen. Evet, haklısınız; her anınız aynı çatı altında geçiyor ama sahiden kaç çift birlikte vakit geçiriyor? En son ne zaman romantik bir yemek, eğlenceli bir oyun, dinlendirici bir aktivite veya sadece oturup flört dönemlerindeki gibi sohbet etmişsinizdir? En son ne zaman dertlerden uzak, yorgunluktan arınmış bir şekilde bir araya gelip bir şeyler yaptınız? Bu sorulara olumlu yanıt veriyorsanız şanslınız. Yanıt veremeyen, haklısınız düşüncesiyle dolu olanlar üzülmesin, hiçbir şey için hiçbir zaman geç değildir.

Zaman eşle kaliteli vakit geçirme zamanı hanımlar, beyler!

Evliliğin rutine binmemesi, ilk dönemlerindeki heyecanını yaşayabilmesi için çiftler birbirine zaman ayırmalı, birlikte gerçekten hoşlanacakları aktiviteler gerçekleştirmelidir.

Hanımlar, eşinizin futbol tutkusuna ortak olabilirsiniz

Futbol konusunda erkekleri bilirsiniz. Doksan dakikalık maç izlemek yetmez üstüne bir de aynı maçın tekrar pozisyonlarını ve maç yorumlarını izlemeyi severler. Eşinize bu konuda eşlik edebilirsiniz. Hangi erkek eşiyle birlikte maç heyecanını yaşamak istemez ki? Elbette ofsayt nedir, bizim takım hangisi, şu çocuğun adı ne gibi sorularınızı içinde tutmak şartıyla bu eylemi gerçekleştirmelisiniz. Zira eşiniz sizinle maç izlediğine pişman olabilir. Maç öncesinde temel bilgileri öğrenip maç esnasında kaçan gollere beraber sinirlenebilir, atılan gollere birlikte sevinebilirsiniz. Evde heyecanla ve sevdiği insanla maç izlemenin keyfine varan eşiniz dışarıda maç izlemekten muhtemelen vazgeçecektir.

Beyler, eşinize mutfakta yardım etmeye ne dersiniz?

Mutfakta vakit geçirmenin bir terapi olduğunu söylememize izin verin lütfen. İşin ve hayatın tüm yorgunluğunu, stresini atmak lezzetli sonuçlar elde etmek için eşinizle birlikte mutfağa adım atmaya hazırlanın. Hem kaliteli vakit geçirir, hem de eşinize karşı empati göstermeyi öğrenmiş olursunuz.

Eşinizin hobisini denemeye çalışın

Eşiniz boş vakitlerinde bisiklet sürmeyi, yüzmeyi, doğa yürüyüşlerine çıkmayı, puzzle ile uğraşmayı, film izlemeyi ve bu gibi şeylerle zaman geçirmeyi seviyor olabilir. Neden ona bu konuda eşlik etmiyor, yeni bir şeyler denemeyi seçmiyorsunuz? Emin olun eşiniz ona eşlik etmenizden çok hoşlanacaktır. Başlangıçta yapmak istemeyebilir, hevesli olmayabilirsiniz ancak denediğinizde sevebileceğinizi göreceksiniz.

Birlikte TV seyredin

Eşle vakit geçirmek dışarıya çıkmakla eşdeğer değildir. Bazen sadece birlikte TV seyretmek bile yeter. Televizyon seyreden eşinizin yanına gidin ve eşinize sarılarak sessiz bir uyum içinde dizi-film seyredin. Huzurla sürdüreceğiniz bu aktivite zamanla en ihtiyaç duyduğunuz şeylerden biri olabilir.

Günlük rutininizi anlatın, eşinizin gününü sorun

Çalışan çiftlerin iş stresini atabilmesi için bunu konuşması veya başka meşguliyetlerle atması gerekiyor. Stresi yenmenin en verimli yolu eşle konuşmak. Bir iş gününüzü eşinize anlatabilir akabinde senin günün nasıl geçti şeklinde sorabilir, önemli bir toplantı – anlaşma vs varsa nasıl sonuçlandığını sorabilirsiniz. Eğer çiftlerden kadın olan çalışmıyor ve ev kadınıysa nasıl olsa tüm gün evde ne olabilir ki diye düşünülmemeli bilhassa günü sorulmalıdır. İş rutinini anlatmak çiftleri sakinleştirdiği gibi aynı zamanda eş tarafından ilgi görüyor olmanın verdiği sevgi ile sarmalanmasını, özgüven depolamasını sağlar.

Sevmiyorsanız bile eşinizin hatırına katlanın

Eşiniz sizinle birlikte bir aktiviteye katılmak, bir şeyler yapmak istiyor ve siz istemiyorsanız hemen reddetmeyin. Sevdiğiniz insana kulak verin ve sırf onun hatırına tamam deyip istemiyorsanız bile dayanın. Karşılıklı hoşgörü ilişkinin tamamlayıcılarındandır, unutmayın.

 


Anahtar Kelimeler:

Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler