Eşimle Bir Saat: Birlikte Yemek ve Sofra Hazırlığı Yapmak

Eşimle Bir Saat: Birlikte Yemek ve Sofra Hazırlığı Yapmak

Eşimle Bir Saat: Birlikte Yemek ve Sofra Hazırlığı Yapmak

Eşimle Bir Saat: Birlikte Yemek ve Sofra Hazırlığı Yapmak

Evli çiftlerin evliliği renklendirmek, evliliklerine heyecan katmak adına yaptıkları bir sürü uğraş vardır. Çoğu zaman dışarıda vakit geçirerek heyecan arayan çiftler esasında bizzat kendi evlerinde bunu sağlayabilirler. Nasıl mı? Birlikte yemek yaparak, sofra hazırlayarak! Eşinizle birlikte mutfakta yemek yaptığınızı hayal edin. Kimisi için beceriksiz eş nedeniyle komik kimisi için ise hayranlık uyandıracak bir uyum çıkabilir ortaya. Aldırmayın ve eşinizle birlikte mutfağa adım atıp yemek yapın. Komik, eğlenceli, romantik, paylaşımcı bir ruh için eşinizle mutfağa girmeyi deneyin. Kesinlikle çok eğleneceksiniz. Birlikte yapılan yemeği yine birlikte hazırladığınız sofraya koyup yemenin tadını vardınız mı yemek yapmak her ikiniz için de işin ve şehir hayatının getirdiği sorunlardan arınma, bir nevi terapi gibi gelecek.

Birlikte mutfağa girmenin, sofra hazırlamanın size kazandıracağı şeyleri inceleyelim;

Eşinizin becerilerini keşfedersiniz

Mutfak genellikle kadın hakimiyetinin yaşandığı erkeklerin en fazla salata yapmak için uğradığı bir yerdir. Eşinize birlikte yemek yapmayı teklif ettiğiniz andan itibaren eşinizin tüm becerilerini keşfedeceğiniz eğlenceli bir yola adım atarsınız.

Romantik anlar yaşarsınız

Mutfakta eşle birlikte vakit geçirmenin romantizmin en güzel anlarından biri olduğunu sadece izlediğiniz dizi – filmlerden görmek bile mümkün. O halde neden eşinizle hem bir şeyler yapıp hem de romantizm yaşayacağınız bir mutfak deneyimi yaşamıyorsunuz ki?

Birbirinize olan güven artar

Mutfak keyifli ve verimli bir alan olduğu kadar tehlikeli bir ortamdır aynı zamanda. Birlikte bir şeyler doğrayıp, pişirirken küçük mutfak kazaları yaşayabilir anında birbirinize müdahale edebilirsiniz. Her şey bir yana olası durumlarda size destek olacak birinin varlığını bilmek dahi güven depolar.

Teknolojiden uzak kaliteli vakit

Televizyon karşısında vakit geçirmektense birlikte mutfakta bir şeyler hazırlarken vakit geçirmek şüphesiz daha kalitelidir. Mutfakta hiç konuşmadan bile olsa uyum içinde çalışmak huzurlu bir keyif yaşatır.

Birlikte bir şeyler yapmanın keyfini tadacaksınız

Araştırmalar ve gözlemler çiftlerin birlikte bir hobi ile işle uğraşmasının, iletişim halinde çalışmasının çiftlerin ilişkisini güçlendirdiği, birbirlerine olan güvenlerini artırdığını ortaya koymuştur. İlişkinizi tazelemek, aranızdaki sevgi bağını güçlendirmek ve bunu sonuna kadar keyifle gerçekleştirmek için birlikte yemek yapmak, sofra kurmak en ideal yollardan.

Birbirinizi dengelediğinizi, tamamladığınızı fark edeceksiniz

Siz yemeği yaparken eşinizin salatayı yapması, ocakta çorba pişirirken eşinizin sofra için hazırlık yapması ve benzeri detaylar istediğiniz zaman nasıl uyumlu, nasıl birbirinizi tamamlayacak nitelikte olduğunuzu size hatırlatır. Özellikle evliliğinde sorun yaşayan çiftlerin sevgi bağını kuvvetlendirmek için eşle birlikte vakit geçirmesi önerilir.

Ekip çalışmasındaki uyumunuz sizi mutlu edecek

Evlilikte karakter ve kişilik uyumu aranılan şartlardandır. Uyumun olduğu her ilişki güçlü ve ömürlük bir evlilik sunar. Her anlamda uyum yakalamak, bu uyumu keşfetmek için mutfakta yemek yapmakla işe başlayabilirsiniz.

Birlikte hazırladığınız yemeği keyifle, romantik bir atmosferde yiyeceksiniz

Mutfakta büyük bir keyifle, uyumla, mutlulukla ve aşkla hazırladığınız yemeği aynı duygularla şık bir sofrada yemenin vakti geldi! Sofranıza mum ve çiçek gibi şık detaylar eklemeyi unutmayın sakın. Her gün olmasa da haftanın birkaç günü birlikte yemek yapıp, birlikte sofra kurmayı deneyin. Zamanla bu durumun ilişkinize nasıl güzellikler kattığını, iş yükünüzün nasıl azaldığını, stresten uzak huzurlu bir hayata nasıl adım attığınızı gülümseyerek fark edeceksiniz.

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler