Eşimle Bir Saat: Birlikte Film Seçip İzlemeye Ne Dersiniz?

Eşimle Bir Saat: Birlikte Film Seçip İzlemeye Ne Dersiniz?

Eşimle Bir Saat: Birlikte Film Seçip İzlemeye Ne Dersiniz?

Eşimle Bir Saat: Birlikte Film Seçip İzlemeye Ne Dersiniz?

Modern yaşam getirdiği tüm güzelliklere karşın oldukça yorucu, zahmetli, stresli ve karmaşık; kabul edelim. Sabah erkenden kalkıp işe gitmek, ev işlerine gömülmek, çocuklarla uğraşmak ve elbette yemek telaşına düşmek insanı bedenen olduğu kadar zihnen de büyük bir yorgunluğa itiyor. Uzmanlar, yaşam koçları ve psikologlar tıpkı bedenimizi dinlendirdiğimiz gibi zihnimizi de dinlendirmemiz gerektiğini söylüyor ve bu aşamada seveceğimiz şeyleri yapmamızı öneriyor. Bir hobi, uğraş, keyifli bir müzik veya güzel bir film bazen tüm stresi bedenden çekip alıyor, insanın ruhunu pamuk gibi yumuşacık yapıyor. Tam bu noktada elbette eşimle bir saat serisinde sizlere eşinizle birlikte film seyretme önerisiyle geliyoruz. Eşinizle daha önce film keyfi yaptınız mı? Televizyonda denk gelip izlediğiniz veya günlük dizilerinizi izlediğiniz seyir anlarından bahsetmiyoruz. Film izlemek amacıyla plan yapıp, belirlediğiniz film için koltuğa yayılıp, mısır patlatarak izlediğiniz bir seyir keyfinden bahsediyoruz. Eminim çoğunuz yapmamıştır.

Film Seçiminde Birbirinizin Fikrini Alın

Film seyretme fikrini beğendiyseniz ve tüm işlerden uzak plan yaptıysanız sıra geldi film seçimine. İyi vakit geçirmek için film seçimi elbette önemli. Film seçerken kendi zevkinizi esas alıp eşinize “Bunu izliyoruz!” şeklinde dayatma yapmamaya özen gösterin. Film seçerken elinizdeki seçenekleri sıralayın ve eşinizle birlikte oyunculara, konu içeriğine bakarak tercih yapmaya çalışın. Ortak bir konu içeriğinde hemfikir olduğunuzda film seyretmeye hazırsınız. Film keyfini artırmak için önceden mısır patlatıp mevsime göre soğuk veya sıcak içecekler hazırlamayı unutmayın.

Filmin Türü Konusunda Esnek Olmaya Çalışın

Kadınlar genellikle romantik komedi filmlerden hoşlanırken erkekler aksiyon ve bilim kurgu tarzı filmlerden hoşlanıyor. Eşle birlikte film seyrederken en büyük zorluk filmin türü konusunda ortak bir karara varmak.  Baştan sona aksiyon hanımların, dolu dolu bir romantizm ise beylerin hoşuna gitmeyebilir. En ideali herkesin izlemekten keyif alacağı türlerde seçim yapmaktır. Biyografi, aile, dram, polisiye, romantik macera filmleri gibi türler aksiyondan aşka kadar birçok duyguyu barındırdığından üstelik çoğu zaman huzur verdiğinden seçim yapmanızı kolaylaştırabilir.

Filmin türü konusunda sıkıntı yaşıyorsanız eğer her gün veya her hafta (film izleme programınıza göre) farklı bir türden film seçip izleyebilirsiniz. Böylece farklı türlerde film izleme tecrübesi edinir, sinemaya dair perspektifinizi genişletmiş olursunuz.

Sırayla Film Seçimi Yapabilirsiniz

Film seçme konusunda daha eğlenceli ve muzip olması açısından sırayla seçim yapabilirsiniz. Bir kadın bir erkek film seçerek eşinizin seyir zevklerini öğrenebilirsiniz. Yaklaşık iki saati eşinizin seçtiği filme ayırabilirsiniz. Zamanla bu film seçme durumu heyecan verici hale gelebilir ve acaba hangi filmin sizi karşılayacağını merak edebilirsiniz.

Bir başka önerimiz ise film seçiminde otoriteye bağlı kalmanız. Şöyle ki Oscar günleri yapıp o yıl Oscar ödülü almış filmlerden sırayla seçim yapıp izleyebilirsiniz. Bu hem seçim yapma derdinden kurtarır sizi hem de kaliteli, ödüllü filmler seyretmenize fırsat tanır. Üstelik sinemanın en güncel ve konuşulan filmlerini izleyerek genel kültürünüzü artırmış olursunuz. Nasıl ama? İyi seyirler dileriz :)

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler