En Kolay Şekilde Gider Boruları Nasıl Temizlenir?--

En Kolay Şekilde Gider Boruları Nasıl Temizlenir?

En Kolay Şekilde Gider Boruları Nasıl Temizlenir?--

Kirli suların tahliye edildiği borular zaman içerisinde tıkanmaktadır. Gider boruları zamanında ve doğru şekilde temizlenmezse tıkanıklar oluşup can sıkıcı bir hal alabilir. Özellikle uzun süre temizlenmeyen gider borularında tıkanıklıklar giderek artar. Bu da kalıntıların çoğalmasına ve kokuların artmasına neden olur. Gider borularının tıkanması sonucu evlere kötü kokular yayılır.
Zamanında ve doğru yapılan temizleme işlemi ile gider borularınızda ki tıkanıklıkları giderebilirsiniz. Peki gider boruları nasıl temizlenir? Sizler için bu sorunun cevabını araştırdık.

 

 

 

Gider Borusu Nasıl Temizlenmelidir?


Sizde evinizde ki malzemeler ile kolayca gider borularını temizleyebilirsiniz. Özellikle banyo ve mutfak lavabolarında bu yöntemi kullanarak kokuların ve tıkanıkların önüne geçmeniz mümkün. Yapmanız gereken yarım fincan kabartma tozu ve çeyrek fincan kaya tuzunu karıştırıp lavabonun tahliye kısmına dökmek. Ardından önceden ısıttığınız fincan sirkeyi de tahliye kısmına dökerek yaklaşık olarak 15 dakika beklemek. Sirkeyi döktükten sonra bu maddeler arasında reaksiyon meydana gelecek ve karışım köpürmeye başlayacaktır. Bu karışım gider borularında ki tıkanıklıkları çözerek ilerleyecektir. 15 dakika sonunda sıcak su musluğunu açarak 1 dakika boyunca tazyikli su verdikten sonra temizleme işlemini tamamlamış olacaksınız.

 


Mutfak Lavaboları İçin Pompa Kullanımı

 

/resimler/2018-6/13/1719087326533.jpg

Mutfak lavabolarında ki tıkanıkları gidermek için pompa kullanımı en eski yöntemlerden biridir. Özellikle küçük yemek artıkları nedeniyle oluşan tıkanıklıkları önlemek için kullanılır. Tahliye kısmını tamamen kapatan bir pompa tercih edilmesi gereklidir. Kısa mesafede bulunan atıkların çekilmesine ve borunun açılmasına yardımcı olur.
Bu yöntem her zaman kullanılması önerilen bir yöntem değildir. Tek başına gider borusu temizliği için yeterli de değildir. Gider borularınızı doğru ve zamanında temizlediğiniz sürece bu yöntemi tercih edebilirsiniz. Sürekli olarak tek kullanıldığında borularda kalıntı yaparak giderin kapanmasına neden olmaktadır.

 


Kimyasal Madde Kullanımı

 /resimler/2018-6/13/1719377952107.jpg

 

Evinizde ki tüm giderlerin temizlenmesinde kimyasal maddelerden ya da kostikten yardım alabilirsiniz. Ancak bu ürünleri kullanırken mutlaka eldiven maske kullanmaya özen göstermelisiniz. Kimyasal maddeyi tahliye kısmına döktükten sonra üzerine belirtilen miktarda kaynar su dökmelisiniz. Su ve kimyasal madde tepkime vererek buhar çıkaracaktır. Bu buharı solumaktan kaçınmalısınız. Kimyasalın boru içerisinde ilerlemesi ve tıkanıklıkları açması için ortalama 15 dakika beklemelisiniz ve ardından bol su giderleri tamamen temizlemelisiniz.

 


Askı ya da Lavabo Teli Kullanın

 

Gider borusunun tahliyeye yakın kısımlarında yer alan maddelerin dağıtılmasında ya da çıkarılmasında yardımcı olur. Askı düz bir hale getirilir ve ucu kıvrılır. Bu sayede üst tarafta ki kalıntılar kolaylıkla çıkarılabilir. Özellikle banyo lavabosunda biriken saçlar için etkili bir çözümdür. Bu yöntem ile giderlerinizde yoğun kirler oluşmasının önüne geçebilirsiniz.

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler