Duvara Monte Çalışma Masası ile Yerden Tasarruf

Yerden tasarruf , Duvara Monte Çalışma Masası

Duvara Monte Çalışma Masası ile Yerden Tasarruf

Evimiz ne kadar geniş olursa olsun sürekli beğenip aldığımız aksesuarları koyacak yer bulamamaktan şikayet ederiz. Yer sorunu aynı zamanda misafir ağırladığımız zamanlarda da karşımıza çıkan bir problemdir. Bu yüzden evlerde alandan tasarruf etmek ve bazı alanları çok daha etkili kullanmak için hem bir plan yapmak hem de uygun mobilyayı bulmak gerekir. Evlerde şuan en sık kullanılan tasarruf mobilyalarına çok amaçlı olarak kullanılan çekyatlar, ranzalar ve dolaplar örnek gösterilebilir. Ancak bunlara alternatif olarak hem daha şık hem çok daha kullanışlı birçok mobilya alternatifi vardır. Hem küçük hem büyük evlerde kullanılabilen bu mobilyalar aynı zamanda görüntü açısından da çok tatmin edicidirler.

Bu alan tasarrufunu sağlayan mobilyalardan biri de duvara montelenen çalışma masalarıdır. Konforlu ve ergonomik bir çalışma masası, hem alandan hem zamandan tasarruf etmeye ve yapılan işten alınan verimi arttırmaya yardımcı olur.

Sıradan bir çalışma masası yerine estetik bir duvara monte çalışma masası da hem yerden tasarruf etmenizi hem de ideal çalışma düzenine kavuşmanızı sağlar.

Masa seçiminde masanın yüksekliğine dikkat edilmelidir. Kullanıcı için ideal yükseklikteki çalışma masasının yüksekliği tespit edilmelidir. Bunu tespit edebilmek için sandalye ile kontrol yapılabilir. Yükseklik ayarı yapılabilen bir sandalye de kullanılabilir.

Klasik masalarda bilgisayar kasası, yazıcı, dosya ve evraklar için ayrılan yerler duvara monte çalışma masalarında bulunmaz. Bu yüzden duvara monte çalışma masası kullanacaksanız bu eksikliği kapatmak için portatif birek masa kullanabilir ya da masanızın alt kısmına raf monte edebilirsiniz.

Çalışma masalarında kullanılacak malzeme ve kitapların ağırlığı dikkate alınarak, sağlam malzemeden yapılmış bir masanın tercih edilmesi önerilir.

Masanın Tamamlayıcı Unsurlarını Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler:

  • İşe odaklanmanızı kolaylaştırmak ve sağlık sıkıntılarını önlemek için, ergonomik ve şık bir sandalye seçin.
  • İşe konsantre olmanıza yardımcı olması için, masa ve sandalye mobilyasında açık renk tonlarını tercih edin.
  • Çalışma alanınıza ferahlık katmak için masada bitki bulundurun.
  • Göz sağlığınız ve iş veriminiz için dekoratif ve işlevsel bir masa lambası edinin.

Duvara monte masaların dezavantajı ise yerlerinin değiştirilemiyor oluşudur. Bunun için almadan önce yer seçimini net bir şekilde belirlemelisiniz.

Duvara monte edilen rafın alt kısmında oluşan boşluklar çeşitli ihtiyaçlarınızı karşılamak üzere fonksiyonel olarak kullanılabilir. Örneğin kutular koyarak eşyalarınızı bu alanda depolayabilirsiniz.

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler