Duş mu Küvet mi Daha Mantıklı Bir Seçimdir?

Duş mu Küvet mi Daha Mantıklı Bir Seçimdir?

Duş mu Küvet mi Daha Mantıklı Bir Seçimdir?

Duş mu Küvet mi Daha Mantıklı Bir Seçimdir?

  Ev dekorasyonu yaparken e önem verilen ve aynı zamanda da dekore edilirken en zorlanılan bölümdür banyo. Banyonun dekorasyonunda ise en önem verilen nokta küvet mi yoksa duş mu tercih edileceğidir.

Neden Küvet?

Küvetlerin en iyi ve en büyük özelliği konforlu ve şık olmalarıdır. Birbirlerinden çok farklı şekillerde, çok farklı büyüklüklerde ve çok farklı özelliklerde küvet bulabilirsiniz. Dinlendirici köpükler, farklı aromalardaki yağlar ve ılık su ile tamamen doldurulmuş ir küvetin içerisine uzanabilir, üzerinizdeki tüm yorgunluğu orada atabilirsiniz. Tabii ki bir jakuzi tercihi yaparak da konforunuzu iki katına çıkartabilirsiniz.

  Küvetin rahat olmasının yanı sıra ılık su ile yapılan terapilerin ağrılar gibi bir takım fizyolojik rahatsızlıklara da oldukça iyi geldiği biliniyor. Küvetinizi tamamen iyileştirme amaçlı bir yol olarak da kullanabilirsiniz.

Konfor, rahatlık, şıklık gibi faktörleri yanında küvet bazen de gereklilik olabilmektedir. Mesela küçük çocuklu evlerde çocuğu rahat yıkayabilmek için küvet bir gerekliliktir ve duşa kabine göre de oldukça kullanışlıdır. Rahat hareket olanağı sağlayan küvet; hamileler, fazla kilolular ve yaşlılar için de daha kullanışlıdır.

  Üstüne üstlük küvetler bu kadar olanak sağlamasının yanında çok yüksek ücretlere de sahip değil. Birçok duşa kabinden daha ucuz olan küvetler de tabii ki bulunuyor.

Neden Duşa Kabin?

   Banyoda yer sıkıntısı yaşayanlar için duş ideal bir seçimdir. Küvete kıyasla çok daha az yer kaplar. Tabii ki daha az su harcandığı için çok aha ekonomiktir.  Duş, temizlik açısından küvete oranla çok daha kolay temizlendiği için de tercih sebebi oluyor.

  Günümüzde küveti doldurarak keyif yapacak kadar zamanı olmayan kullanıcılar çok fazla olduğu için pratik ve kullanışlı olması yönünden duşlar tercih sebebi oluyor. Buzlu ya da desenli camlar tercih edilerek suyun iz yapması en aza indiğinden dolayı da kullanımı oldukça yaygın.

  Üstelik küvet kullanmıyor oluşunuz keyfinize engel değil. Farklı çeşitlerdeki duş başlıkları sayesinde kendinizi yağmurun, şelalenin altında hissedebilirsiniz. Köpük, masaj ya da normal duş imkânlarından birini seçebileceğiniz konforlu ve lüks duşlar da mevcut.

Duşun çocuklar için hiç uygun olmadığını da söylemek yanlış olur. Yerden yüksek olan mono-blok duş tekneleri edinilerek çocukların suyu dışarıya taşırmasını da engelleyebilirsiniz.

Duşun ya da küvetin kendine göre dezavantajları da avantajları da mevcut. Burada asıl önemli olan sizin kişisel tercihleriniz, alışkanlıklarınız. Hangisini tercih ederseniz edin, konforlu banyolar sizinle olacaktır!


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler