Domates Turşusu Evde Nasıl Yapılır?

olgunlaşmamış domateslerden yapılan domates turşuları

Domates Turşusu Evde Nasıl Yapılır?

Domates Turşusu Evde Nasıl Yapılır?


Tam olarak kızarmamış, olgunlaşmamış domateslerden yapılan domates turşuları mayhoş ve ekşi tadıyla öne çıkmaktadır. İçerisinde bulunan sebze ve sirkelerden dolayı tansiyona ve sindirime içi gelen turşunun içinde de yüksek oranda vitamin ve mineral bulunmaktadır. Evde kendiniz domates salçası yaparak hem sağlıklı hem de sindirimi kolaylaştıracak bir garnitür elde edebilirsiniz.


Domates Turşusu İçin Gerekli Malzemeler
2 kilogram kızarmamış, ekşi yeşil domates
2 tane kırmızı acı biber
3-4 dal maydanoz
4-5 diş sarımsak
3 çay kaşığı tane karabiber
2 çorba kaşığı kaya tuzu
1 kahve fincanı üzüm sirkesi
5 bardak içme suyu
2 kilo kadar kızarmamış ve ekşi yeşil domatesler yıkanır. Bu domateslerin orta boy olmasına dikkat edilir ve 4 parça olacak şekilde kesilir. Bir yandan da 2 adet acı biberin çekirdek kısımları alınır ve küp şeklinde doğranır. Maydanozlar da içerisine ince ince doğranarak eklenir. En son olarak ise 4-5 diş kadar sarımsağın kabuk kısımları soyulur ve birkaç parçaya bölünür. Tüm bu işlemler hallolduktan sonra 2 çorba kaşığı kadar kaya tuzu, 5 bardak kadar içme suyu ve de 1 kahve fincanı kadar da üzüm sirkesi bir araya getirilir ve karıştırılır.
Turşunun koyulacağı kavanozlar yıkanarak pisliklerden arındırılır. İçlerine domatesler yerleştirilir. Koyulmuş olan domateslerin arasına 3-4 dal kadar maydanoz, 4-5 diş kadar sarımsak, 3 çay kaşığı kadar karabiber ve 2 adet kırımızı acı biber doğranmış sebzeler pişirilir. Turşu kısa sürede açılacak ise kavanozun en alt kısmına bir avuç kadar nohut koyulabilir. Nohut sayesinde turşu daha kolay tutacaktır. Aynı şekilde domateslerin daha çabuk olgunlaşması isteniyor ise kaya tuzu yerine sofra tuzu kullanılmalıdır.
Sebzeler de kavanozun içerisine yerleştirildikten sonra sirkeli ve tuzlu su domateslerin üzerini hafif aşacak şekilde kapların içerisine dökülür.
Kavanozların ağız kısımları sıkıca ve hava almayacak şekilde kapatılır. Turşu kavanozda karanlık ve güneş almayan bir ortamda bekletilir. Turşunun hazır olması en az 15 günü almaktadır.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler