DOĞAL YÖNTEMLERLE SİVRİSİNEKLERDEN KURTULMA YOLLARI

Evde Sivrisinek Kovucu Nasıl Yapılır?

DOĞAL YÖNTEMLERLE SİVRİSİNEKLERDEN KURTULMA YOLLARI

Yaz aylarında sıcak havaların en kötü tarafı sivrisinekler ortaya çıkar ve özellikle uyurken hem sesi hem ısırıklarıyla gecemizi kâbusa çevirebilir. Kimi insanlara göre sivrisinekler belli kan gruplarına daha çok giderken, kimi insanlara göre de insan vücudunda yer alan kirli kanı temizlediği için bu faydalı bir şey olarak görülür. Bunlardan kurtulmak isteyenlere çözüm olsun diye bazı ev yapımı sivrisinek kovucuları vardır.

Evde Sivrisinek Kovucu Nasıl Yapılır?

1. Sarımsaklı Sivrisinek Kovucu

Sarımsağın yoğun kokusundan herkes gibi sivrisinekler de rahatsız olur. Sarımsaklı sivrisinek kovucu hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler, 1 litre su, 30 diş sarımsak ve püskürtmeli bir şişe.

İlk olarak suyu kaynatın ve içerisine sarımsakları ilave edin. Bir süre demlenmesi için bekleyin. Ilık bir kıvama gelince sivrisinek tehlikesine açık olan kısımlara, yani ayak, kol ve bacaklarınıza püskürtebilirsiniz.

2. Okaliptüslü Sivrisinek Kovucu

Bu karışımı hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler 250 gram okaliptüs yaprağı ve 1 litre su. İlk olarak suyu ve okaliptüs yaprağını bir arada 45 dakika boyunca kaynatın. Bu karışım soğumadan evinizde bulunan nemli bölgelere, kapı ya da pencere kenarlarına doğru biraz dökün.

Okaliptüslü farklı bir tarif hazırlamak isterseniz bu sefer okaliptüs yağından faydalanabilirsiniz. Okaliptüs yağını ellerinize, kollarınıza, bacaklarınıza ve cildinize sürün ve bunu 6 saatte bir mutlaka tekrarlayın. Etkisini daha çok arttırmak isterseniz, kekik, fesleğen ya da limon yağı ile karıştırıp, cildinize uygulayabilirsiniz.

3. Papatyalı Sivrisinek Kovucu

Bu karışımı elde etmek için gerekli olan malzemeler ise, 1 litre su ve 250 gram papatya çiçeği. Suyun içerisine papatya çiçeğini ilave edin, bir süre kaynatın. Demlendikten sonra ılık bir karışım haline gelince cildinize ve açıkta olan kollarınıza ve bacaklarınıza sürebilirsiniz. Bu işlemi her iki saatte bir tekrarlayın.

4. Bademli Sivrisinek Kovucu

İhtiyacınız olan malzemeler 100 ml badem yağı, 20 damla ıtır çiçeği yağı ve 20 damla fesleğen yağı. Üç yağ çeşidini karıştırın ve püskürtmeli bir şişenin içerisine koyun. Cildinize güvenle uygulayabilirsiniz.

5. Lavantalı Sivrisinek Kovucu

Piyasada satılan sivrisinek kovucular kimyasal maddeler içerdiği için cildinize uygulayamazsınız. Bu nedenle evde hem cildinize hem de evinize uygulayabileceğiniz bir ürün hazırlamalısınız. Bunlardan biri de lavantalı sivrisinek kovucudur. İhtiyacınız olan malzemeler ise, 100 ml lavanta yağı ve nemlendirici herhangi bir krem. İki malzemeyi karıştırın ve cildinize, bacaklarınıza, kollarınıza uygulayın. Böylece hem kendinizi çok ferah hissedecek hem de sivrisineklerden kurtulmuş olacaksınız.

6. Bitkisel Yağlarla Sivrisinek Kovucu

Sivrisinekleri uzaklaştırmak için bazı yağların karışımından bir koruyucu elde edebilirsiniz. Bitkisel yağlarla hazırlayacağınız karışımın hem maliyeti düşük olacak hem de doğal ürünlerle kendinizi korumuş olacaksınız. Bunun için 25 damla tarçın, okaliptüs, limon, sirtonla ve Hint yağını iyice karıştırın. Cildinize, bacaklarınıza ve kollarınıza güvenle uygulayarak sivrisineklere veda edebilirsiniz.

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler