Doğal Taşların Gücü

Doğanın kaynak olduğu alanlardan biri olan taşlar güçleri paha biçilemez.

Doğal Taşların Gücü

Doğanın kaynak olduğu alanlardan biri olan taşlar, fiziksel ve zihinsel etkileri sebebiyle doğal varlık halinden çıkıp şifa unsuru oluyor. Bugün değerli taşların takıdan dekorasyona kadar her alanda kullanılması, taşların en saf hali korunarak istenilen etkileri sunması için özenle işlenmesinin sebebi taşların özünde bulunan şifayı korumak ve maksimum fayda sağlamaktır. Akik, zümrüt, yakut, amber, ametist, oniks, inci ve çok daha fazlası görüntüleriyle ilgi çekici olduğu kadar sundukları şifalı etkilerle de büyük ilgi görüyor. Taşların mucizevi etkisini fiziksel ve ruhsal anlamda somut bir şekilde hissedilebileceğini söyleyen alternatif tıpçılar, doğal taşların bu kadar yaygın bir şekilde kullanılmasını buna bağlıyor ve ekliyor; doğadan gelen taş bile insanlar için şifa kaynağıdır. Bu kadar değerli olan taşları elbette sadece takı olarak kullanmak haksızlık olur. Doğal taşları evinizde şık bir şekilde kullanabilir ve evinizin aurasını değiştirebilirsiniz. İşte birkaç dekorasyon önerisi;

Doğal taşlar kullanarak duvarınızı yenileyebilirsiniz

Taş sektöründeki gelişmeler sebebiyle dekorasyon zenginleşiyor. Kişiler evlerindeki dekorasyonu yaparken iç ve dış cephede doğal taşları rahatlıkla kullanabiliyor. Özellikle iç mekanda yapılan belli bir duvarı farklı bir taş ile işlemek en yeni trendlerden biri. Evinizin herhangi bir odasında kütüphane, TV bölümü veya oturma odasında herhangi bir duvarınızı boydan boya duvar boyanız ve mobilyalarınızla renk uyumu sağlayacak şekilde şifalı doğal taşlar seçerek kaplayabilirsiniz. Bu duvarınıza şıklık katarken aynı zamanda seçtiğiniz taşın sunduğu fiziksel ve zihinsel tüm etkilere kucak açmanızı sağlar.

Doğal taşlardan yapılmış objeler kullanın

Mucizevi etkiler kazandıran taşların işlenme ağına bakıldığında şüphesiz dikkatinizi çeken şey objeler olacaktır. Biblo, mini heykeller, soyut çalışmaların yanı sıra saat şeklinde oyulan doğal taşlar görüntüsüyle cezp ediyor. Evinizde doğal taş kullanmak istiyorsanız bu objelerden alabilirsiniz. Özellikle ruh ve beden sağlığına pozitif enerji aktaran taşlardan yapılmış başucu saatlerinden alarak yatak odasında pozitif enerji yayabilirsiniz.

 

Mutfağınıza doğal taş dokunuşu yapın

Evin sık kullanılan bölümlerinden biri olan mutfakta doğal taşları kullanmanın en ideal yolu mutfak tezgahı için seçeceğiniz mermer veya doğrama tahtası gibi objeler olabilir. Doğal taşların mutfakta kullanılabilmesine fırsat veren sektör, görsel açıdan zenginlik sunarken şifa anlamında doğanın kaynağını evinize taşıyor.

Doğal Taşların Özellikleri Nelerdir?

Aventurin: Genellikle yeşil tonlarda olan aventurin taşı nadir de olsa başka renklerde çıkabiliyor. Taşın en büyük özelliği kişilere sakinlik ve neşe katmasıdır. Bu nedenle “neşe taşı” olarak anılıyor. Evdeki neşeyi artırmak, stresi ve kötü enerjiyi kovmak için aventurin taşlardan yapılma objeler kullanabilirsiniz.

/resimler/2017-5/15/1648414190066.jpg

 

İnci: Zarafeti nedeniyle genellikle takılarda kullanılan inciler, dekorasyonda incelikle kullanılabilen en özel taşlardandır. İncinin en büyük faydaları; güç, huzur ve ihtiyaç duyulan çalışma azmini yansıtmasıdır.

/resimler/2017-5/15/1649371378635.jpg

Obsidiyen: Koyu renkli bir taş olan obsidiyen, stresi azaltır, negatif enerjiyi yok eder ve bünyeye huzur verir. Obsidiyen taşlar takı ve objelerde görülebileceği gibi minimal boyutlarda doğal kesim halleriyle çok şık duruyor.

 

/resimler/2017-5/15/1650343411029.jpg

Zebercet: Bulunduğu ortama bolluk – bereketlik getiren zebercet taşı yeşilin en güzel tonlarındaki zarif görüntüsüyle evlerde kullanılabilecek özel taşlardandır. Zebercet, iç sıkıntıları dindirir, endişeyi önler, gereksiz korkuları bastırır ve huzurlu uyku sağlar. Zebercet genellikle yatak odalarında veya çocuk odalarında kullanılıyor.


/resimler/2017-5/15/1651334037196.jpg

Opal: Opal aşı içerisinde birçok rengi bulunduran temel rengi koyu olan bir taş olarak, işlenmemiş hali dahi dekorasyon anlamında ilgi çekicidir. Opal´in sunduğu şifa; ruhsal kirlerden arındırır, kötü düşünceleri uzaklaştırır, umudu artırır ve fiziksel anlamda eklem rahatsızlıklarına karşı olumlu etkiler sağlar.



/resimler/2017-5/15/1652188881817.jpg

Yeşim: Bütün güzel duyguları içinde barındıran, insanlığın temelini oluşturan iyi duyguları artıran yeşim taşı; merhameti, cömertliği, iyiliği, şansı, bilgeliği ve huzuru bünyesinde taşıyor. Bulunduğu ortama şans ve huzur getiren yeşim taşını akvaryumda, saksı diplerinde, özel duvar tasarımlarında, dekoratif tablolarda görebilir; evinizde kullanabilirsiniz. 

 

/resimler/2017-5/15/1653038882684.jpg


sedef yılka
6.06.2017 08:59:19
çok güzel

Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler