Diş Ağrısı İçin Etkili Olan Ev Reçeteleri

Diş Ağrısı İçin Etkili Olan Ev Reçeteleri

Diş Ağrısı İçin Etkili Olan Ev Reçeteleri

Diş Ağrısı İçin Etkili Olan Ev Reçeteleri

Diş ağrı ve çürükleri, iltihaplı olan diş etleri, diş etindeki problemler, diş apseleri tarzında pek çoğu problemden kaynaklanıyor olabilir. Genellikle de kötü olan diş hijyeni ve de diş bakımındaki eksiklikler diş sorunlarının arkasında yatan sebeplerdir. Genellikle de ağrı dişin pulpa boşluğu denilen sinir ucu ve kan damarı içeren bölgesi etkilendiği zaman hissedilir.

 

Diş Ağrısı İçin Bazı Etkili Ev Reçeteleri:

 

-Etkilenen bölge kısmına alkol uygulamak bölgeyi uyuşturarak, diş ağrınızı rahatlatabilir.

 

-Tadının kötü olmasına ve de yakıcı bir tat bırakmasına kıyasla kekik yağı en doğal antibiyotik özelliklerine sahip olan bitkidir ve de ağrıyı azaltabilir.

 

-Diş ipleri dünya üzerindeki tüm diş hekimleri tarafından önerilen bir faaliyettir fakat bunu tam olarak uygulayanların sayısı çok azdır. Diş ipleri dişlerin arasında kalabilen yemek artıklarının çıkmasını sağlar. Dişler ve diş etleri arasında ne çoklukta parça kalırsa bu enfeksiyon ve diş çürükleri riskini arttırır ve bunlar da diş ağrılarına sebep olur. Fakat diş etlerinizin zarar görmesini istemiyorsanız eğer diş ipi kullanırken mümkün olduğunca kibar olmalısınız.

 

-Buğday çiminin yapraklarını çiğnemek veya ağzınızı buğday çiminin suyu ile çalkalamanız diş ağrınızı azaltmanızda harikalar yaratabilir.

 

-Soğan dilimlerini çiğneyebilir veya etkilenen bölgenin üzerine soğan dilimlerinin koyarak diş ağrısını azaltabilirsiniz.

 

-Karanfil çok çeşitli tıbbi özelliklere sahip olan bir baharattır. Eğer ki karanfil yağınız var ise, etkilenmiş olan diş eti ve diş üzerine birkaç damla kadar uygulayın ve de gerekirse karanfil yağınızı sulandırın. Karanfil doğadaki analjezik bir özelliktedir ve bu sebeple sancı ve ağrılara iyi gelir. Eğer ki karanfil yağını bulamaz iseniz etkilenen bölgenize bütün bir karanfili koyun ya da o bölgede bir karanfili çiğneyin. Unutmayın ki karanfil yağı yalnızca çok dikkatli kullanıldığında yararını gösterir. Yanlışlıkla fazla miktarda yutulursa eğer solunum sorunlarına ve karaciğer rahatsızlıklarına da sebep olabilir.

 

-Ilık ve tuzlu su ile gargaranızı yapmak diş ağrısını rahatlatabilir.

 

-Eğer ki diş ağrısı ile beraber bir apsenin varlığından da şüpheleniyorsanız bu bölgeye mutlaka yulaf yerleştirin. İrinin en iyi şekilde dışarı atılması konusunda yararlı olduğu söylenmektedir. Bu ile birlikte ağrıyı da azalacaktır.

 

-Günde iki kez kadar uygulanan bir tutam tuzla beraber karıştırılan karabiber tozu da diş ağrınızı rahatlatmak için çok güçlü bir karışımdır.

 

-Etkilenmiş olan dişinizin üzerine biraz vanilya özütünü uygulamak ağrıyı rahatlatabilir. Bir parça kadar pamuğu alın ve üzerine gerçek bir vanilya özütünü koyun. İltihaplı olan bölgeye uygulayın ki bu bölgeyi iyice uyuşturarak ağrınızı da azalttığını hissedebilin.

 

-Sarımsak ve de kaya tuzu ile de bir macun hazırlayarak ağrıdan etkilenen bölgeye uygulayabilirsiniz. Sarımsağa alerjisi olan bazı kişilerde nefes alamama, başın dönmesi ya da aşırı terleme görülebilir ve bu yüzden çok dikkatli kullanılması gerekir.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler