Para Tasarrufu Yapabilmek İçin Bir Doğu Felsefesi Yöntemi--

Para Tasarrufu Yapabilmek İçin Bir Doğu Felsefesi Yöntemi

Para Tasarrufu Yapabilmek İçin Bir Doğu Felsefesi Yöntemi--


Doğu felsefesi sizler için para tasarrufu yapabilmenin mükemmel bir yöntemini açığa çıkarıyor. Aslında tüm mesele en uygun yönetim şeklinde toplanıyor. Sizin için ayın sonunu getirmek bir zulüm oluyorsa ya da paranız size asla yetmiyorsa ya da para harcamak için sizi tasarruftan caydıran yüzlerce sebep varsa doğu felsefesinin sesine kulak vermelisiniz.
Doğu felsefesinden gelen birkaç yöntemle evde para biriktirmek ve paranızı en iyi şekilde kontrol etmek sizin için artık daha kolay. Bu felsefede kilit nokta yönetimdir. Eğer paranızı nereye gittiğini bilemiyorsanız sebebi harcadığınız paranın takibini yapmamanızdan kaynaklanır. Paranızı düzgün yönetirseniz kazandığınız para sizin için her zaman yeterli olabilir. Para biriktirmek ya da sağlıklı bir finansman yapmak istiyorsanız paranızı tasarruflu harcamak zorundasınız ve mutlaka paranızın kontrolünü yapmak zorundasınız. Bu aşamada sizin için en önemli olan nokta istekli, özverili ve sabırlı davranmanız olacaktır.

 

 

/resimler/2018-6/20/1305371189866.jpg

 

 


Kabeko yöntemi:

Doğu felsefesinde kabeko yöntemi olarak bilinen yöntem evde para biriktirmenin en mükemmel yollarından birisidir. Kabeko yöntemi 1904 yıllında Japonya´da ortaya çıkan bir metottur ve Japonya´da doğmasına rağmen tüm dünyada kullanılır. Bu yöntem Motoko han tarafından geliştirilen bir teknik olup yaptığınız harcamaları en ince ayrıntısıyla takibe alarak evde para tasarrufu yapmayı amaçlar. Kabeko ise basit bir seyir defteri olup harcadığınız paraları yazmanızı sağlar. Bu defteri hazırlamak oldukça kolaydır ve sizi yormaz. Bu defterin uygulaması şu şekildedir: Ayın başından itibaren sabit gelir ve sabit giderlerinizi bu deftere kaydediyorsunuz bu durum elinize geçen paraların ve harcadığınız paraların ne durumda olduğunu daha iyi görmenize yardımcı olacaktır. Bu defteri tutmanız durumunda arta kalan paranızın miktarını daha iyi görecek ve diğer harcamalarınıza ne kadar harcayabileceğinizi daha kolay hesap edeceksiniz. Bu yöntemdeki asıl fikir ise elinizdeki verilere dayanarak kendi kendinize para tasarrufunuzu yapabilmektir. Bu yapabileceğiniz her masraf için yani gerek küçük masraflar gerek ise büyük masraflara için geçerli bir yöntemdir. Ayrıca defterinize tuttuğunuz notlar sayesinde elinizde kalan paranın ya da biriktirdiğiniz paranın da nereye harcanacağını düşünmelisiniz. Bu kısım para tasarrufu yönteminin ilk kısmıdır.


İkinci kısımda ise yapmış olduğunuz tüm ödemeleri bu deftere kaydetmelisiniz. Her yaptığınız ödemeyi ve her harcadığınız parayı bu deftere tek tek yazmalısınız ve her haftanın sonuna geldiğinizde bu ödemeleri kontrol etmelisiniz. Bu durum size paranızın ne kadarı harcanmış veya ne kadar kalmış gibi konularda bilgi verecektir ve bu sayede sizin için para tasarrufu daha kolay bir hal alacaktır.

 


52 haftalık süreç:

Bozuk para yöntemi evde tasarruf yapmak için kullanılan çok eski bir yöntem olup hala günümüzde birçok insan tarafından kullanılmaktadır. Bu yöntemde önemli olan durum süreç boyunca sabırlı ve kararlı bir şekilde süreci devam ettirebilmektir. 52 hafta boyunca sürecek olan bu durumda hemen hemen her gün tasarruf etmelisiniz. 52 haftanın ilk haftası için günde 1 lira tasarruf etmeniz sizin için güzel bir başlangıç olabilir. İkinci haftada ise günde 2 liraya kadar tasarruf etmeniz gerekecektir bu şekilde her hafta kar payı biraz daha artarak belirtilen sürreyi en verimli şekilde tamamlamalısınız. Eğer bu şekilde günlük kar sağlayamıyorsanız bu süreyi haftalık değil de aylık yapmanız sizin için daha verimli olabilir.

 


Kumbara:

Doğu felsefesinin kültüründe biriktirme durumundan daha farklı olan elden çıkarma durumu söz konusudur. Bu durumdan kaynaklı olarak da para tasarrufu üzerinde daha fazla hâkimiyet sağlayabilmek için yalın bir yaşam tarzı benimsemişlerdir. Zen felsefesi savunucuları tarafından da para tasarrufu konusu için bazı tavsiyeler vardır. Bu tavsiyeler şu şekildedir:

 


Eğer para tasarrufu yapmak istiyorsanız,

Daha sık kütüphane gitmelisiniz ve en az miktarda para harcayarak daha kaliteli ve daha iyi zaman geçirebilirsiniz ve bunlara ek olarak bir şeyler öğrenebilirsiniz.
Kişisel aracınızın yerine toplu taşıma araçlarını tercih etmelisiniz ya da yürüyerek ve bisikletle ulaşımı tercih etmelisiniz.
İş yerinizde de yemeğe para ödemek yerine evde yaptığınız yemekleri iş yerinize taşıyarak büyük miktarda tasarruf elde edebilirsiniz.
Tütün ürünleri ve alkol tüketiminden uzak durmalısınız. Bu durum hem sağlığınıza hem de cebinize iyi gelecek bir karardır.
Gazlı içecek ve meyve suları yerine su tüketmeyi tercih etmelisiniz. Bu hem vücut sağlığınızı olumlu yönde etkileyecek hem de cebinize iyi gelecektir.
Yapabileceğiniz derecede tamirat işleri olursa bunları kendiniz yapmalısınız.
Enerji tasarrufu hem sizin cebiniz için hem de çevre için atabileceğiniz en olumlu adım olacaktır.

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler