Dekorasyon Fikirleri, Evi Büyük ve Ferah Gösterecek 10 İpucu

Dekorasyon Fikirleri, Evi Büyük ve Ferah Gösterecek 10 İpucu

Dekorasyon Fikirleri, Evi Büyük ve Ferah Gösterecek 10 İpucu

Doğru dekorasyon ile evinizi olduğundan daha geniş ve ferah göstermenin 10 kolay yolu.

Genellikle metrekare olarak küçük bir eve sahip olan kişilerin bitmeyen derdi olan yer yetersizliği, dekorasyonu etkilediği gibi insanların psikolojisini de olumsuz yönde etkileyebiliyor. Özellikle küçük alanların etkin bir şekilde dekore edilememesi odanın küçüklüğünü daha da fark ettirerek hareket alanını kısıtlayabiliyor. Böylesi bir durumda değişiklik yapabileceğiniz küçük detaylarla evinizi daha büyük göstermek ister misiniz? İşte size evinizi daha büyük ve ferah gösterecek 10 ipucu!

 

Dekorasyon Fikirleri

 

1- Perde Seçimi: Perde seçimi fiziksel olarak size alan açmasa da görüntü olarak daha büyük bir oda izlenimi bırakabilir. Bunun için duvar renginizle aynı renk bir perde seçimi yapmanız yeterli olacaktır. Böylece odanız gözünüze daha geniş bir alan olarakgelecektir.

 

2- Ayak Uzunluğu: Mobilyalarınızın ayak uzunluklarının maksimum olmasını sağlarsanız odanızın daha ferah ve daha geniş görünmesine de katkı sağlamış olursunuz.

 

3- Vedalaşma Vakti: Evinizde odadan odaya geçen ve kimsenin kullanmadığı eşyaları artık atmanın vakti geldi. Odanıza ciddi bir şekilde göz gezdirin ve gerçekten bir işlevi ve görselliği bulunmayan eşyalarınızı elden çıkarın.

 

4- Renk Seçimi: Mobilyalar için hafif ve açık renkleri tercih edin. Bu renkler insanın gözüne daha hoş ve ferah gelmektedir.

 

5- Çok Amaçlı Eşyalar: Küçük odalar için ideal olan mobilyalar çok amaçlı olanlardır. Yani bir sehpa aynı zamanda kitaplık gibi farklı bir özelliğe de bürünebiliyorsa küçük odanız için ekstra bir yer açmış olursunuz.

 

Ev Dekorasyonu Hataları

 

6- Küçük ve Çok: Küçük, kısa ve tek bir mobilya seçimi yerine birden fazla küçük eşyanın yan yana gelerek büyük bir mobilya oluşturabildiği seçimler yapabilirsiniz.

 

7- Tavana Uzanın: Odanız için alacağınız kitaplığın tavana tam olarak yaklaşmasına özen gösterin. Bu küçük ayrıntı odanızın çok yüksek ve geniş olduğu izlenimi yaratacaktır.

 

8- Tavan Rengi: Tavan renginizin parlak renklerden oluşması da yine odanızın çok yüksek bir tavana sahip olduğu bir izlenim yaratır.

 

9- Cam Masa Tercihi: Cam masa tercihi ilk izlenim olarak fark edilemeyeceği için odanın da daha geniş olduğu izlenimini oluşturur.

 

10- Birden Fazla Aydınlatma: Tek bir aydınlatma yerine birden fazla aydınlatma seçeneğini kullanmanız odanın normalden daha büyük olduğu izlenimi yaratacaktır.

 

Küçük olan odanızı fiziksel olarak büyütme şansınız olmasa da yukarıdaki adımları izleyerek daha büyük bir odaya sahip olma hissini yaşayabilirsiniz.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler