Değişik Bir Trend: Doğal Yosun Tablolar

Siz de bu değişik trendi evinize ya da ofisinize taşımak isterseniz yapabilecekleriniz sadece hayal gücünüzle sınırlı!

Değişik Bir Trend: Doğal Yosun Tablolar

Değişik Bir Trend: Doğal Yosun Tablolar

 

Bir ağaç gövdesinde ya da taşların yüzeyinde görmeye alışkın olduğumuz; yönümüzü bulmak için bize yardımcı olan yosunların, günümüzde kullanım alanları oldukça genişledi! Doğal yosunlar artık, yaratıcı kimliğe sahip bireylerin elinde şekillenerek kimi zaman bir çerçeveyi kimi zaman da bir duvar yazısını süsler oldu. Doğru tekniği kullanıp uygun bir ortam yaratmanız durumunda siz de doğal yosun tablolar yapabilir, yaşadığınız mekânın duvarlarına renk katabilirsiniz. Üstelik yosun tablolar, karmaşık işlemlere gerek duymaz, uzun süre solmaz!

Siz de bu değişik trendi evinize ya da ofisinize taşımak isterseniz yapabilecekleriniz sadece hayal gücünüzle sınırlı!

Canlı, Capcanlı Tablolar

Yosunlardan yapacağınız tablolarla evinizdeki “cansız” objelere veda edecek, “sulanabilir” bir dekoratif ürüne sahip olacaksınız. Direkt ışık almayan bir yere asacağınız tablolarınız uzun süre canlı kalacak, günbegün çoğalacak!

Doğal yosun tablolar, doğayı evinize taşıdığı gibi kendine has renkleriyle bakışlarını üzerine çektiği kişinin enerjisi yükseltmekte, duvarını süslediği mekânın havasını değiştirmekte. Üstelik yapımı da bakımı da oldukça kolay! Canlı, doğal yosun tabloları istediğiniz ölçülerde yapmanız mümkün. Dilerseniz bir duvarı yosunla boydan boya kaplayabilir, evinize farklı bir hava katabilirsiniz.

Yosun Nereden Bulunur?

/resimler/2017-12/14/1745432976253.jpg 

Gelelim yosunu nereden bulacağınıza. Kara yosununu doğal ortamından toplayabileceğiniz gibi kimi marketlerden ya da çiçekçilerden de temin edebilirsiniz. Yosunu doğal ortamdan toplayacaksanız sivri bir alet işinizi görecektir. Yosunu toplarken parçalamadan tabaka hâlinde almaya ve steril bir poşet içerisinde taşımaya özen gösterin. Topladığınız yosunları kullanacağınız zaman güzelce yıkayarak pisliklerden arındırmalısınız.

Yosun Tablo Yapımı

Duvarlarınızı kara yosunlarıyla renklendirmenin 2 farklı yolu var. Her ikisi de pratik, her ikisinin de yapımı bir hayli eğlenceli!

Her iki yöntem için de öncelikle tablonuzu nereye asacağınızı belirlemeniz ve ardından çerçeve seçimi yapmanız faydalı olacaktır. Her ne kadar dekoratif objelerinizi eşyalarınızın rengine göre belirliyor olsanız da tablonuzun çerçevesini, yosunun rengini de düşünerek uyumlu bir renkte seçmenizi, mümkünse ahşap ürünler kullanmanızı öneririz.

Yöntem 1:

Çerçevenin iç ölçülerinde bir tel ızgara temin etmeniz gereklidir. Izgarayı çerçevenin içerisine yerleştirdikten sonra yosunları bu ızgaranın üzerine sabitlemelisiniz. Bu sabitleme işlemini kimileri yapıştırıcılarla yaparken kimileri ince tellerle yapmaktadır. İşlem sırasında yosunların parçalanmamasına özen gösterin.

Yöntem 2:

3 su bardağı yosunu, 2 su bardağı ayran/süt/yoğurt, 2 su bardağı temiz su ve yarım çay kaşığı toz şekerle birlikte elektrikli bir karıştırıcıda çırpın. Sıvı hâle gelen karışımı, çerçevenin iç yüzeyine bir fırça yardımıyla sürün.

Doğal Yosun Tabloların Bakımı

Yosunlar fotosentez yapabilmek için güneş ışığına ihtiyaç duysalar da direkt güneş gören yerlerde bulundurulmamalıdırlar. Nemli ortamları seven bu bitkileri haftada bir sprey şişesine koyacağınız temiz suyla sulayın. Aşırıya kaçmamaya özen gösterin.

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler