Davetlerde İletişimi Kolaylaştıran Masa Kartları

Bir yemek daveti büyük bir topluluğu barındırıyorsa ve davetliler arasında tanışmayanlar varsa masakartları davetin akışını düzene sokacaktır.

Davetlerde İletişimi Kolaylaştıran Masa Kartları

Birbirini tanımayan bir davette iletişimin akışını sağlamak için masa kartı kullanmak belki de en akıllıca şey olacaktır. Bu sayede davetlilerin iletişimi daha sorunsuz akacaktır. Birçok insan yabancı kaldığı ortamdan haz etmez. Böyle durumlarda tanışma veya tanıştırma fırsatı önemlidir. Bu yüzde masa kartları sayesinde dahi olsa misafirler arasında samimiyetin arttırılması genel memnuniyet için önem taşıyabilir.


Masaya konulan kartlar, bazen misafirler tarafından çevrilmeyebilir. Bunun önüne geçmek ve masa kartlarının işlevini iyi yerine getirmesini sağlamak için çadır şeklinde masa katları hazırlamak daha uygun olacaktır. Bu sayede isimler hem oturankişi tarafından rahatlıkla görülür hem de karşıdaki kişi tarafında okunabilir.


Yemek daveti sırasına nasıl oturulacağının planını yapıyorsanız kimin nereye oturacağı önemli bir husus. Kümelenmenin önüne geçmek istiyorsanız ve bir de kalabaık bir misafir grubu istiyorsanız homojen dağılım yapmanız şart. Yani birbirini tanıyanları yan yana oturtmaktansa aralara dahaönce tanışmamış kişileri koymak hem yeni arkadaşlıklar oluşturacak hem de kimse sohbetin dışında kalıp yabancılık çekmeyecektir. Bu sayede kaynaşma kendiliğinden gelişecek


Yemek sırasında kimse soğuk bir ortam elbette istemez. Sürekli konuşulan bir hava yaratmak istiyorsanız konuşkan olan misafirleriniz masanın kenarlarına almaktansa ortaya almak, sohbeti herkesi içine çekecektir. Aksi taktirde sohbet tek bir alanda yığılabilir. Ayrıca çekingen olarak bildiğiniz dostlarınızı nispeten daha konuşkan bir misafirinizin yanına oturtarak sus pus oturan sayısını azaltmış olursunuz. Masa kartı kullanımı ise bu noktada insanları doğru yere konumlandırıp hep beraber keyifli ve akıcı zaman geçirilmesini sağlamaktır.


Misafirlerinize özen gösterdiğinizin en açık kanıtı olan masa kartları hem davet boyunca ev sahibinin yükünü haifletir hem de çekingeninden konuşkan olanına kadar tüm misafirleri sohbete çeker. İster evin içinde ister bahçe davetinde masanızda kullancağınız masa kartları, yemekler, masa dekorasyonu, içecekler kadar önem taşıyacaktır.
Ancak masa kartları kullanıldığı taktirde eğer yerindenmemnun olmayan misafirleriniz olursa onları zorlamanız bir anlam ifade etmeyecektir. Misafirlerinize kibar bir dille, yerlerini böyle uygun gördüğünüzü ancak çok rahatsız olacak varsa esnelik gösterilebileceğini ifade etmenizde fayda var.


Büyük akşam yemeklerinde masa kartı kullandınız ancak yine de ortak sohbet sağlanmadıysa bu durum kişi sayısının çok olmasından kaynaklanmaktadır. Bu durumda stres yapmanıza gerekolmaz. Eğer herkes halinden memnun ise ortamı akışına bırakmalısınız. Çok büyük grupların tek bir sohbet etrafında canlı kalmasını beklemeniz gereksiz olacaktır.
Sonuç olarak tabaklarınız, yemekleriniz, içecekleriniz ve masa dekorasyonunuza ek olarak samimi ortamı yakalmanız adına masa kartı kullanmanız bir nebze sorumluluğunuzu azaltacaktır.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler