Çocuğumla Kaliteli Zamanlar: Ebeveyne Sürpriz

Çocuğumla Kaliteli Zamanlar: Ebeveyne Sürpriz

Çocuğumla Kaliteli Zamanlar: Ebeveyne Sürpriz

Çocuğumla Kaliteli Zamanlar: Ebeveyne Sürpriz

Anne – baba olmak dünyanın en güzel ve güzel duygularından kabul edilir. Kutsal bir yönü olan ebeveynlik bir ömür süren en güzel sorumluluklardandır. Minicik bir bebeği büyüyüp kocaman bir çocuğa, yetişkine dönmesi şüphesiz izlemesi en keyifli gelişim sürecidir. Hele ki çocuklar okul çağına gelip de bir şeylere aklı yettiğinde, anne ve babasıyla doğrudan iletişim kurduğunda müthiş keyifli bir hayata adım atarsınız. Zira artık çocuğunuz fikirleriyle ön plandadır. Çocuğunuz artık çocuğunuz olmak haricinde arkadaşınız, dert ortağınız, bazen sırdaşınız bazen yol arkadaşınız ama en çok bir ömür sevebileceğiniz yegane varlıklardır. Hal böyle olunca elbette çocuklar için de anne baba bu minvaldedir.

En çok özel günlerde çocukların sevgisini somut bir şekilde görmek mümkündür. Çocukların anne ve babasına hediye hazırlama çabası, hediyeyi sunuş şekli, sizi nasıl iyi gözlemleyip neye ihtiyacınız olduğunu saptadığını görmeniz küçük ama değerli mutluluklardır.  İşte bu anları çoğaltmak, anne veya babayla işbirliği yaparak hareket etmek için birkaç küçük öneri getirdik sizlere. Elbette yetişkin çocuklar için tek başına yapabilecekleri öneriler aynı zamanda.

Güzel bir kahvaltı hazırlayın

Düşünün ki anneniz, babanız sabah uyandığında kendisini hazır bir şekilde bekleyen, kuş sütünün eksik olmadığı mükellef bir kahvaltı sofrasıyla karşılaşıyor… Kulağa ne kadar güzel geliyor öyle değil mi? Merak etmeyin, hazırlaması da sandığınızdan kolaydır. Anne ve babanıza bu sürprizi yapabilirsiniz. Eğer küçük bir çocuğunuz varsa anne veya baba yardımıyla eşlerden diğerine böylesine sevimli bir sürprizi çocuğunuzla birlikte hazırlayabilirsiniz.

Sürpriz doğum günü pastası yapın

Çocuğunuzla birlikte eşinize doğum günü pastası hazırlamaya hazır mısınız? Meyveli, çikolatalı, kremalı… Eşinizin damak zevkine özel sıfırsan her şeyini çocuğunuzla birlikte oluşturabilirsiniz. Üstelik çocuklarla mutfakta zaman geçirmek çocuğun duygusal gelişimine olumlu etkiler sağladığından bir taşla birkaç kuş birden vurabilirsiniz. Hem çocuğunuzla kaliteli vakit geçirir hem eşinizin özel günü için gerekli hazırlığı yapar hem de çocuğunuza ailedeki özel günleri gösterip bu konuda hassasiyet kazanmasını sağlayabilirsiniz.

Görmek istediği yeri görmeye hep birlikte gidin

Küçük tatiller, geziler yaşamı keyifli hale getiren, rutinden uzaklaştıran güzel şeylerdir. Çocuğunuzla birlikte bir çılgınlık yapıp eşinizin veya aile olarak hep görmek istediğiniz bir rota için gezi planı oluşturabilirsiniz. İki günlük tatili dahi değerlendirerek yurtdışına tatile giden kişiler var. Zamanı sıkıntı etmeyin ve hafta sonunu güzel değerlendirmek için kolları sıvayın. Ve bunu tek seferlik sürprizden çıkarıp bir aile geleneği haline getirebilirsiniz. Emin olun güzel bir fikir.

Hafta sonu için piknik planlayın

Örtünüzü, çayınızı – kahvenizi, sandviçlerinizi veya mangal malzemelerinizi ve elbette ip, top ve tavlanızı alarak güzel, güneşli bir hafta sonunda pikniğe çıkın! Ev yaşamının zorluklarından, iş hayatının stresli temposundan bıkan eşiniz, açık havada yeşilin ve mavinin tonlarıyla buluşmaktan büyük keyif alacaktır. Hayata mola verin ve pikniğe çıkın.

Hobisini destekleyen hediye alın

Eşinizin hobisine uygun bir hediye seçimi yaparak eşinizi büyük bir mutluluğa bırakabilirsiniz. Çocuğunuzla birlikte olun ve eşinizin puzzle, futbol, tenis, yüzme, örgü, ahşap boyama, tahta oyma ve benzeri hobileri için ihtiyaç duyduğu bir hediye alın. İnce düşüncenizden ötürü eşinizin huzurlu bir mutluluğa erişeceğinden eminiz! 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler