Cinsel İsteksizlik Sebepleri

Mutlubir evlilik ve mutlu bir ev hayatı için önemli unsurlardan biri cinselliktir.

Cinsel İsteksizlik Sebepleri

İyi ve de mutlu bir ilişkide cinselliğin büyük bir önemi vardır. Bu sebeple kişiler için hem kendilerini özel hissetmek hem de partnerine özel hissettirebilmek cinsellikten geçmektedir. Kimi zaman çiftler bu noktada tıkanıp kalabilmektedir. Partnerinizle en son ne zaman yatak buluşması yaptığınızı eğer hatırlayamıyorsanız bunun sebebi cinsel isteksizlik olabilmektedir. Cinsel isteksizliğe de çok fazla faktör sebep olabilmektedir.

İlaçlar

Cinsel isteksizliğe sebep olan faktörlerden biri ilaçlardır. Bu ilaçlar antidepresanlar ve fibromiyalji ilaçlarıdır. Bu iki çeşit ilaçtan birini kullanan kişiler cinsel isteksizlik yaşayabilmektedir. Bu durum sizi rahatsız ettiği takdirde ilacı veren doktorla konuşulmalı ve çözüm aranmalıdır.

Alerjiler

Birçok araştırma alerjik rahatsızlıklara sahip kişilerin cinsel isteksizlik yaşayabildiğini göstermektedir. Bu hastalıklar kişiyi ruhsal olarak da etkilediğinden cinselliğe de doğrudan etki edecektir.

Bunun dışında alerji hastalıkları için kullanılan ilaçlar vajinal kuruluğa da sebep olabilmektedir. Bu da cinsel zevki azaltmaktadır.

Ağır Diyetler

Diyetleri çoğu zaman kendimizi daha mutlu hissedebilmek için yaparız. Fakat bunu yaparken cinsel hayatımızın olumsuz etkilenebileceğinden haberdar olmayız. Uzun süredir sahip olduğunuz yemek alışkanlıklarını terk etmek sizlere cinsel isteksizlik olarak geri dönebilmektedir.

Rahatlama ve Uyuma İhtiyacı

Erkekler söz konusu olduğunda rahatlamak için seks, kadınlar söz konusu olduğunda ise seks yapmak için rahatlamak ön planda olmaktadır. Bir kadın özellikle yorgunsa o an aklından seks geçmeyecektir. Bu sebeple önce ihtiyacı olan rahatlama ve uyku verilmelidir.

Aşırı Stres

İş yerindeki stresiniz, ev işlerinin sebep olduğu stres çoğu zaman seksi ikinci plana atmaya sebep olmaktadır. Bu şekilde yoğun baskı ve de stres altında olunması cinselliği yaşamak için zor olacaktır. Stres mutluluğu en çok etkileyen nedenlerdendir. Bu nedenle stresten mümkün olduğunca uzak durulmalıdır.

Aşırı Alkol Tüketimi

Aşırı alkol tüketimi kişinin cinselliğini doğrudan etkilememektedir. Düşük bir libidonun daha da düşmesine sebep olmaktadır. Alkol tüketimi yorgun hissetmeye ve karamsarlığa sebep olabilmektedir. Bu kısımda dikkat edilmesi gereken çok fazla alkol tüketilmemesidir. Buna dikkat ederek gecenizi güzelleştirmeniz mümkün olacaktır.

 

 

İletişimsizlik

İlişkilerin en büyük sorunlarından biri iletişimsizliktir. Anlaşmazlıklar da libidonun düşmesine sebep olabilmektedir. Böyle durumlarda önce konuşup dertlerin halledilmesi gerekmektedir. Duygusal bağınızı güçlendirmek sonrasında fiziksel bağın da güçlenmesine sebep olacaktır. Bu yüzden iletişimi arttırmakta fayda vardır.

Yeme Bozuklukları

Yeme bozuklukları sebebiyle aşırı kilolu ya da aşırı zayıf olmak cinsel olarak sorunlara sebep olabilmektedir. Vücudumuz psikolojimi bozup, libidomuzun düşmesine sebep olabilmektedir. Eğer vücudunuzdan utanıyorsanız bu sizi isteksiz yapacaktır.

Monotonluk

Partnerinizle uzun zamandır birliktelik içindeyseniz ilişkiniz bir monotonluğa girmiş olabilir. Bu monotonluk da bir süre sonra sizi sıkacaktır. Sıkıldıktan sonra da bu cinsel isteksizliğe sebep olacaktır. Bu yüzden ilişkinizi renklendirmenin yollarını aramalı ve değişik fikirler paylaşmalısınız. Bunlar çiftler arasında çekinilmeden konuşulması gereken konulardan olmaktadır.

Teknoloji

Çiftler ne kadar teknolojiyle zaman geçiriyorsa birbirlerinden de o kadar uzaklaşacaklardır. Partnerinizle ilgilenmediğiniz sürece de libidonuzun artmasını beklemek pek yerinde olmayacaktır. Bu yüzden kişiler birlikte daha fazla zaman geçirmeli ve bu zamanda teknolojiden uzak olmalılardır. Zamanı sadece birbirlerine ayırmalılardır. Birbiriyle daha çok zaman geçiren çiftler birbirine daha çok yaklaşacaktır. Bu yakınlaşma da harika geceleri beraberinde getirecektir.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler