Cilt Detoksu

Cilt Detoksu

Cilt Detoksu


Bilindiği üzere detoksun amacı, organizmayı yabancı maddelerden arındırmaktır. Cilt de belirli periyotlarda yabancı maddelerden temizlenmek için detoksa ihtiyaç duyar. Detoks, cilt bakımını desteklemek amacıyla uygulanmaktadır. Cilt detoksu cilde parlaklık ve canlılık verir, nem sorununu yok eder, leke ve kırışıklık oluşumunun önüne geçer, siyah noktaları ortadan kaldırır. Cilt detoksuyla cilt daha pürüzsüz ve yumuşak olur. Kısacası cildinizin sağlıklı ve kusursuz gözükmesini istiyorsanız, işe cilt detoksuyla başlamalısınız.
Bu yazımızda 5 adımda cilt detoksuna değineceğiz. Keyifli okumalar!
Su içmeyi ihmal etmeyin.

Öncelikle günde en az 2 litre su içmeli ve bunu her gün yapmalısınız. Unutmayın ki su içmek, toksinlerin vücuttan atılmasındaki en önemli yardımcıdır.

Cildinize buhar banyosu uygulayın.

Yüzünüze uygulayacağınız buhar, yüzünüzdeki kan dolaşımının artmasını ve gözeneklerin açılmasını sağlar; böylece cilt, kirlerinden kurtulmuş olur. Siyah noktaları da buhar banyosu yardımıyla daha kalıcı olarak temizlemek mümkün.

Cildinize buharı 10-15 dakika süresince uygulamanız yeterlidir. Ayrıca sıcak suyun içine yeşil çay ilave ederek toksinlerin dışarı atılmasını kolaylaştırabilirsiniz.

Cildinize peeling yaptırın.

/resimler/2019-3/7/1307479206429.jpg

 

 

 

 

Peeling, cilt detoksunun en önemli evrelerinden biridir. Peeling, cildinizin daha pürüzsüz ve canlı gözükmesini sağlar. Ayrıca deri kuruluğu, gözenek sorunu, cilt yorgunluğu, elastikiyet kaybı ve leke gibi problemler yok olur; yüzdeki ince kırışıklıklar ortadan kalkar. Peeling´in ardından bu bölgelerdeki cilt daha pürüzsüz, esnek ve parlak olur.

Yüzünüze maske uygulayın.

Cilt maskelerini, vücudun ihtiyacı olan gerekli maddeleri toplu bir şekilde cilde veren ve bu şekilde cildin yenilenmesine ve canlanmasına olanak sağlayan doping ürünleri olarak tanımlayabiliriz. Cilt tipinize ve yaşadığınız cilt problemine göre uygun bir maske seçerek cildinizdeki sorunlardan kurtulabilirsiniz.

Cildinizi nemlendirmeyi ihmal etmeyin.

Cildin kaybettiği nemi kazanması ve ince kırışıklıkların ileri seviyeye erişmeden yok olması için nemlendirici çok büyük önem taşıyor. İyi bir nemlendirici kullanmak cildiniz için çok önemli; bu sebeple, dermokozmetik nemlendiriciler tercih etmelisiniz.

Bu detoksla cilt parlak, canlı, pürüzsüz ve yumuşak duruma gelirken, cildin nem problemi de yok olacaktır. Ayrıca cilt detoksunun ciltteki kan dolaşımını hızlandırıcı ve kırışıklık oluşmasını engelleyici özelliğinin olduğunu da eklemeden geçmeyelim.


Anahtar Kelimeler: Cilt Detoksu maskesi detoks

Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler