Çillerden Kurtulmak için Evde Tedaviler--

Çillerden Kurtulmak için Evde Tedaviler

Çillerden Kurtulmak için Evde Tedaviler--


Çillere karşı uygulanabilecek doğal korunma yolları, aslında her saatte yapılabilecek olsa da genellikle gece uygulanır. Çünkü çillere karşı uygulanan çözümlerden sonra güneşe çıkmak tehlikeli olabilir.


Çillerden Kurtulmak için Evde Tedaviler

 


Özellikle küçük yaşlardayken, insanlar genellikle çilleri problem etmez. Hatta zaman zaman tatlı da bulabilirler. Fakat yaş arttıkça, çiller vücuttaki yaşlanmayı hızlandırır. Hatta sayıları arttıkça tehlikeli bile olabilirler. Bu yüzden birçok insan, çillerden kurtulmak için çeşitli formüller denemektedir.

 


Çillerden kurtulmanın geleneksel yolları

 

 

/resimler/2018-6/12/1812393980967.jpg

 

 


Kozmetik sektöründeki büyüme ile birlikte, çilleri kapatacak veya yok edecek birçok ürün piyasada yer alır hale gelmiştir. Fakat büyük çoğunluğu kimyasal olan bu ürünler, cilde zarar verebilir. Bu yüzden birçok insan doğal yollara aramaktadır. Kriyoterapi veya lazer gibi yöntemler de günümüzde sık şekilde kullanılsa da, bu yöntemlere başvurmadan önce bir dermatolog ile konuşmak en iyisidir.
İnsanlar, çilleri genelde estetik sebeplerden ötürü ortadan kaldırmak isterler. Fakar şekillerinde veya boyutlarında bir farklılık fark ederseniz, ya da canınızı acıtmaya başlarlarsa, dikkatli olmanızda fayda vardır.
Korunmak gerekir
Çiller konusunda uygulanabilecek en iyi tedavi, birçok hastalık ve problemde olduğu gibi, koruyucu tedavidir. Çiller üzerinde kötü etkisi olan faktörlerden kurtulmak, ilk atmanız gereken adımdır.
Çilleriniz fazlaysa ilk yapmanız gereken şey, güneş ışığına direkt olarak ve çok uzun saatler maruz kalmaktan kaçınmaktır. Güneşten kaçınmak için yapabilecekleriniz arasında, güneşin en tepe noktada olduğu zamanlarda, zorunda kalmadıkça dışarı çıkmamak, dışarı çıkıldığında şapka veya güneş gözlüğü gibi güneşin etkisini azaltan aksesuarlar kullanmak vardır.

 


Hamilelik sırasındaki çiller

 


Bu çillerin tek nedeni, hamilelik sırasında vücutta meydana gelen hormonal değişikliklerdir. Hamilelik bitip hormonlardaki dengesizlik sonlandığında, çiller ortadan kaybolacaktır. Bu yüzden hamileyken çıkan çiller için endişelenmenize gerek yok.

 


Doğum kontrol hapları:

 

Çil oluşumunu etkileyen dışman etmenlerden birisi de doğum kontrol haplarıdır. Aynı hamilelikteki gibi durum hormonaldır. Haplar bırakıldığında çiller ortadan kaybolur.

 

Kronik akne:

 

Kronikleşen akneler, sivilceler veya yaralar iyi tedavi edilmezse çil oluşumu görülebilir.

 


Yaşlanma:

 

Gerekli besinlerin vücuda yeterince alınmaması, vücudun susuz kalıp kuruması gibi nedenlerden dolayı da çil oluşumu gözlemlenebilir.
C Vitamini deposu limon, çillere karşı da etkili.
Tam bir C vitamini deposu olan limon, leke karşıtı çeşitli kremlerin hammaddesi olarak kullanılmaktadır. Limondan doğal olarak da faydalanmanız mümkündür. Yeni sıkılmış limon suyunu bir pamuğa döküp çilleri ovalayın ve buna bir süre devam edin. İyi geldiğini göreceksiniz. Bunun yanında, iimon kabuğunu da peeling amaçlı kullanabilirsiniz.

 


Kuşburnu ile cildinizin tonunu dengeleyin

 


Kuşburnu yağının cilt tonunu dengeleme konusundaki etkisi uzun yıllardır bilinmektedir. Kuşburnu yağı, açık veya koyu tonlardaki lekeleri giderir ve böylece cildin renk tonunun dengeler. Kuşburnu yağını günde iki kez, seyreltmeden cilde uyguladığınızda cilt tonunuz ciddi şekilde dengelenecektir.

 


Çilekten maske yapın

 


Lezzetini birçok kişinin çok sevdiği çilek, koyu renkteki lekelere karşı çok etkilidir. Limon veya kuşburnu yağı yöntemine göre bir miktar daha karışıktır. Çilekleri ezmeniz gerekir. Ezilmiş çilekleri yüze iyice yedirerek bir maske yapıp bir saat boyunca bekletin. Bu işlemi haftada bir kez tekrarlayın. Çilekleri dondurmak da iyi bir yöntemdir. Çilekleri ezdikten sonra buz kalıbında dondurun, daha sonra bu buz kalıpları ile ovalayın. Bu maskeyi buzdolabınızda sürekli bulundurun.

 


Aloe vera´nın mucizevi etkisi

 


Aloe vera bitkisinden kolayca elde edilebilecek doğal jel, lekelerden veya aknelerden muzdarip olanlar için mucizevi bir çözümdür. Jeli bitkiden aldıktan sonra cildinize yedirin. İyileştirici özelliği ile aloe vera, lekelerinizi yok edecektir. Bu jeli günde iki kez uygulamanız uygun olacaktır.




Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler