Chippendale dekarasyon tarzı-

Chippendale dekarasyon tarzı

Chippendale dekarasyon tarzı-


Dekorasyon, bir evin şıklığında en çok etki sahibi olan öğedir. Yeni ev döşeyen insanlar, evlerinin şık ve temiz bir görünüme sahip olmasını isterler ve evlerinde en çok üzerinde durdukları nokta budur. Ev için seçtiğiniz eşyalar ne kadar şık da olsa, eviniz için ne kadar para da harcasanız, eğer dekorasyonun ilkelerini bilmiyor ve evinizdeki eşyaları ve aksesuarları, evin iç mimarisini dikkate almadan, rastgele döşüyorsanız, eviniz asla şık bir görünüme kavuşmayacaktır. Bu yüzden, dekorasyonun inceliklerini öğrenmek ve belli ilkelere göre evinizi dekore etmek oldukça önemlidir. Günümüzde, evinizde uygulayabileceğiniz birçok dekorasyon tarzı bulunmaktadır ve bunlar hakkında bilgilere, nasıl daha kolay şekilde uygulanacağına, internet üzerinden bile son derece kolay şekilde ulaşmanız mümkündür. Dünyada yaygın olarak kullanılan dekorasyon tarzlarından birisi de, Chippendale olarak bilinen dekorasyon modelidir. Chippendale dekorasyon, ismini, 18. Yüzyıl´da yaşamış ve ünlü İngiliz mobilyalarının reprodüksiyonu ile bilinen Thomas Chippandale´den almıştır. Bu dekorasyon tarzında, antika eşyaların kullanımı çok önemli yer tutar.

 


Ahşap Malzemeler Dominant Durumda

1750´ler-1780´ler arasında son derece popüler durumda olan Chippendale iç dekorasyon tarzı, vintage tarzı güzel, pahalı ve modern oda dekoru için harika olan muhteşem oyma ahşap mobilya parçaları içermektedir. Chippendale iç tasarım stili Çin stili, Gotik ve Gürcü stillerinden oldukça etkilenmiştir.
Rokoko´nun iç dekorasyon stili, Chippendale mobilyalarına açık oyma armatürler ekledi. Louis XV. tarzını yansıtan rokoko motifleri, Chippendale iç dekorasyon ve mobilya tasarımında, Fransız şıklığını İngiliz tadıyla uyumlu oda dekoruna dönüştüren önemli etkenlerden biridir. Güzel döşemeleri ile göze çarpan, Louis XV. tarzında Fransız sandalyeler, muhteşem oyma maun ahşap sırtlarıyla İngiliz Chippendale mobilya parçalarına dönüştürülmüştür.

 


Birçok Tarzdan Etkilenmiş Bir Dekorasyon Stili

Çin mobilya tasarım stili, sandalyelerin arkasına, pagoda çatısının biçimlerini ve kıvrımlı hatlarını ekledi. Eşsiz Chippendale mobilya parçaları, dönemin zarif Çin mobilya tasarımlarını kopyalayan sandalye tarzlarını da kendisine ekledi. Chippendale tarzı birçok mobilyada, bu Çin dokunuşlarının izlerini görmek mümkündür. Ayrıca, Gotik tarzdaki katedral tasarımlarından esinlenmiş sivri kemerli şekiller gibi Gotik motifler de Chippendale mobilya tasarımını etkiledi ve bu tarzdaki mobilyalarda sık şekilde Chippendale tarzında yer aldı.
Eğimli alınlık, Chippendale mobilya tasarımının belirgin bir motifi olarak karşımıza çıkmaktadır. Chippendale tarzı saatler, genellikle uzun ve salonda oldukça yer kaplayan saatlerdir.

 


Antika Sandalyeler Çok Önemli

Antika eşyalardan yararlanmak, bu tarzın temel taşlarından biridir. Thomas Chippendale tarafından hazırlanmış sandalyeler, kaliteli ahşap mobilyaların göz kamaştırıcı örnekleridir ve vintage tarzı özel iç dekorasyon için güzel antika mobilya parçalarına çok iyi örnekler teşkil etmektedir. Chippendale mobilya tasarım stili, dünyanın en ünlü ve en güzel sandalyelerini sizlere sunar. 

 


Ahşap Mobilyalar

İngiltere´deki Thomas Chippendale atölyesi tarafından çoğunlukla ahşap mobilyalarla yapılan her şey Chippendale tarzını çok iyi şekilde yansıtır. Amerikan Chippendale mobilya tarzı, Philadelphia´da yapılan ahşap mobilyalara, Rokoko, Çin, Gotik ve Neoklasik stiller, el oyması ahşap unsurlar, çekici motiflerli, - kabuklar, aslanlar, maskeler, yumurtalar, dartlar ve kayalar ile muhteşem mobilya tasarımını harmanlayarak, ortaya yeni bir mobilya tarzı çıkartmıştır.
Maun ahşap Chippendale tarzında oyma ahşap mobilya yapmak için tercih edilen malzemeler arasından en çok öne çıkandır. El oyması motifli oldukça büyük ahşap mobilyalar çarpıcı ve lüks görünmektedir. Temel Chippendale mobilya tasarım motifleri arasında çok öne çıkan bazı motifler vardır. Bunlar arasında; aslan pençesi, top ve pençe, Geç Chippendale, Marlborough ve maça düz bacaklardı ve daha sonra dönemde ortaya çıktı.

 

 

Chippendale Sandalye Arkası Tasarımları

Koltuk arkası ve sandalye arkası tasarımları Chippendale tarzını tanımlayan en önemli parçalar olarak karşımıza çıkmaktadır. Döşemeli, raylı sandalye ve koltuk arkaları, yaylı sandalye arkaları, oyma sandalye arkaları gibi çeşitler mevcuttur ve hepsi bu dekorasyon tarzında önemli yer etmiştir. 18. yüzyılda yapılan tüm Chippendale sandalyesi arka tasarımları uzman ustalara ve uzman tasarımcılara ihtiyaç duydu. O dönemlerde kendilerine birçok alıcı buldular ve oldukça pahalı parçalardı.

Bu dekorasyon tarzında öne çıkan antika sandalyeler şaşırtıcı, nadir ve aynı zamanda değerlidir. Onarım ve değiştirme, bu eşsiz mobilya parçalarının değerini ciddi derecede düşürür. Bu yüzden bu tip sandalyeleriniz varsa ve bu dekorasyon tarzını uygulamak için kullanacaksanız, dikkatli olmanızda fayda vardır 18. yüzyıla ait çok az sayıda ribaund sırtlı sandalye hayatta kaldı. Modern Chippendale mobilya reprodüksiyonlarını, gerçek antika sandalyelerin oymalarına yakından bakarak ayırabilirsiniz. Derinlik ve simetrik olarak aynı durumda iseler, bu sandalyelerin modern reprodüksiyonlar olduğunu anlayabilirsiniz. Antik ve gerçek Chippendale mobilya parçaları, düzensiz derinlikte ve asla tam olarak simetrik olmayan el oyması sandalyelerdir, çünkü çok yetenekli bir zanaatkârın bile mükemmel bir simetriye kavuşması, o dönemlerde imkânsızdı. Mükemmel simetriyi yakalamanın tek yolu fabrikasyon olduğundan, orijinal parçalar simetrik değildir. Kısacası, bu dekorasyon tarzının en önemli parçası, antika ve gösterişli eşyaların mümkün olduğunca çok kullanımıdır.

 

 

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler