Çalışan Annelere Pratik Öneriler

Günümüzün ekonomik koşulları ve kadınların eğitim seviyelerinin yükselmesi ile beraber her geçen gün çalışan anne sayısı da artmaktadır.

Çalışan Annelere Pratik Öneriler

Çalışan annelerin sorumlulukları

Günümüzün ekonomik koşulları ve kadınların eğitim seviyelerinin yükselmesi ile beraber her geçen gün çalışan anne sayısı da artmaktadır. Çalışan anne olmak ise başlı başına büyük bir yüktür. Çalışan anneler iş, ev ve çocuk arasında deyim yerindeyse üçe bölünmek zorundadır.

Çalışan Annelerin Çocuklarına Karşı Suçlulukları

Çalışan annelere pratik öneriler sunulması bu açıdan çok önemlidir. Çalışan anne psikolojisi mutlak suretle desteklenmelidir. Çünkü kadın ne kadar çalışmak zorunda olsa da kendisini çoğu zaman çocuğuna karşı suçlu hisseder. Örneğin çocuğunun hasta olduğu dönemde onun yanında olamamak, okul müsamerelerine katılamamak, çocuğunun ilk konuştuğu kelimeyi duyamamak bunların tümü kadınların anneliklerini sorgulamalarına neden olmaktadır. Her kadının bilmesi gereken en önemli şey yaptıkları her şeyin yine çocuklarının iyiliği için olmasıdır.

 Çocuklarınızla ve Ailenizle Daha Fazla Vakit Geçirmek İster Misiniz?

Çalışan anneler kendilerine, eşlerine ve çocuklarına daha fazla zaman ayırabilmek için mümkün olduğunca elektronik eşyalardan yardım almalıdırlar. Bulaşıkları elde yıkamak yerine bulaşık makinesi yıkamanız, güçlü buharlı ütülür kullanmanız gibi pratik yöntemler ev işlerinizi çok daha kısa sürede bitirmenizi ve artan bu zamanı çocuklarınıza ayırmanızı sağlayacaktır. Ayrıca buzluğa atılan yiyeceklerden hafta sonu fazla hazırlamanız ve bunları günlük olarak buzluğa yerleştirmeniz hafta içi sıkışık zamanlarınızda birde yemek sorunu ile uğraşmanızı engelleyecektir.


Anahtar Kelimeler: Çalışan Annelere Pratik Öneriler

Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler