Brownie Tabanlı Malaga Nasıl Yapılır?

Brownie Tabanlı Malaga Nasıl Yapılır?

Brownie Tabanlı Malaga Nasıl Yapılır?

Brownie Tabanlı Malaga Nasıl Yapılır?

5 adet küçük boy muz

Brownie Malzemeleri

150 gr. tereyağı

300 gr. bitter çikolata

1 su bardağı + 2 yemek kaşığı (225 gr.) toz şeker

3 adet yumurta

2 yemek kaşığı kakao

¾ su bardağı (90 gr.) un

½ tatlı kaşığı deniz tuzu

 

Pastacı Kreması Malzemeleri

150 gr. toz şeker

500 ml. süt

3 yemek kaşığı (60 gr.) un

5 yumurta sarısı

1 paket toz vanilya

3 yemek kaşığı (50 gr.) buğday nişastası

40 gr. tereyağı

 

Üst Kısım için Malzemeler

1 su bardağı krema

2 su bardağı bitter çikolata

Toz Antep Fıstığı

1 yemek kaşığı tereyağı

Brownieniz için çikolatanızı ve tereyağı benmari usulünde eritin. Yumurtayı ve toz şekeri en hızlı şekilde ve isterseniz bir mikser yardımı alarak kabartarak çırpın. Benmari usulü erittiğiniz tereyağı ve çikolatayı çırpmış olduğunuz yumurtaya kabarıklığı söndürmeden yavaşça ekleyin. Tuz, un ve kakaoyu da ekledikten sonra yumurta ve kakaolu karışımınıza yavaş bir şekilden alttan üste karıştırın. Fırın kabınızın tabanına yağlı kâğıdı koyun, üzerine hazırlamış olduğunuz karışımı dökün. 180 derece olarak önceden ısıtmış olduğunuz fırında 25 dakika pişirin. Pişen brownienizi soğumaya bırakın.

Krema kısmı için önce sütü ocakta hafif ısınacak şekilde bekletin. Şeker ve yumurtanızı kabarana kadar çırpın. Nişasta ve unu bu karışıma ekleyip aynı şekilde çırpma işlemine devam edin. İyice karıştığından emin olduktan sonra karışımı bir kaşıktan yardım alarak ılık sütün içine azar azar ekleyerek karıştırın. Ocağınızın altını tekrar açın ve karışımınız koyu bir kıvama ulaşana kadar karıştırmaya devam edin. Piştiğinden emin olduktan sonra tereyağını da ekleyin. İyice karıştırarak parlatın. Hazır olan kremanızı artık soğumaya bırakın.

Brownieleriniz soğuduktan sonra muzları dilimleyin. Dilimlerinizin üzerine yaptığınız kremadan sürün. Onun da üzerine tekrar muz yerleştirin. Tekrar krema ile üzerini kaplayın. Tüm brownielerinize bu işlemi uyguladıktan sonra ayrı bir yerde bitter çikolata, tereyağı ve kremayı benmari usulü eritin. Malaga keklerinizi bir tel üzerine alın. Telin altına dökülmemesi için bir tepsi koyun. Eritmiş olduğunuz çikolatayı malaga keklerinizin üzerinde gezdirin. Dış kısımlarının tamamen çikolata kaplanmasına özen gösterin. En son olarak üzerine antep fıstığı serpiştirdikten sonra soğumaya bırakın.

Brownie tabanlı malaganız hazır. Afiyet olsun.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler