Bit Pazarı Tarzı dekarasyonları-

Bit Pazarı Tarzı dekarasyonları

Bit Pazarı Tarzı dekarasyonları-


Günümüzde, bir evin şıklığını belirleyen en önemli faktör dekorasyondur. Birçok ev sahibi, evinin güzel görünmesini, hem kendisini evinde daha iyi hissetmek hem de gelen misafirlere şık bir ev görüntüsü sunmak için istemektedir. Evi şık hale getirmenin en kolay yolu ise dekorasyondur. Birçok kişi, evini daha güzel göstermenin yolunun, daha fazla masraf yapmaktan, daha çok para harcamaktan, daha pahalı ve lüks eşyalardan geçtiğini düşünür. Halbuki bu düşülebilecek en büyük hatadır. Bir evin şıklığını belirleyen faktör, evdeki eşyaların, aksesuarların, duvarlarda kullanılan renklerin, pencerelerin, ışıklandırmanın birbiriyle uyumudur. Bu uyumu sağlayamadığınz sürece, eve yaptığınız bütün masraflar boşa gitmiş olacaktır. Bu yüzden, dekorasyonun nasıl yapıldığını ve bu işin inceliklerini öğrenmenizde büyük yarar var. Günümüzde, evlerde sıkça kullanılan birçok dekorasyon tarzı vardır. Bunlar arasında bir kısmı Avrupa ve Amerika´dan çıkan tarzlardır. Bunlar yanında, Türkiye´de doğan ve ülkemizde son zamanlarda yayılan bazı dekorasyon tarzları da vardır. Bu dekorasyon tarzlarından birisi de, bir pazarı tarzı dekorasyondur. Özellikle geçtiğimiz birkaç yıl içinde bu dekorasyon tarzı çok popüler olmuştur ve birçok evde kullanılır hale gelmiştir. Bit pazarı tarzı dekorasyonun incelikleri ve evlerimize bu dekorasyonu nasıl uygulayabileceğinize dair detayları, bu yazımızda bulacaksınız.

 


İşlevsellik

/resimler/2018-8/30/1453448045489.jpg

 

 

Bit pazarı tarzı dekorasyonda en çok öne çıkan faktör işlevsellik ve bütçeye uygunluktur. Bazı eşyaların, kendi işlevlerinin ötesinde kullanılması bu tarzın en avantajları özelliklerinden birisidir. Örneğin, artık fazla kullanmadığınız ahşap kasaları, raf olarak kullanabilirsiniz. Ya da, fazla gelen eşyalarınızı depolamak için eski sandıkları kullanabilir böylece bu eşyaları atmadan dekoratif bir hale getirmiş olursunuz. Aynı zamanda yerden de kazanırsınız. Bit pazarı tarzı dekorasyonu, günümüzde çok sık ismi anılmaya başlanan ‘´vintage´´ dekorasyonun yerli hali gibi de düşünebilirsiniz. Bu tarz dekorasyonda, eski, nostaljik parçalara çok önem verilir. Hepsi çok değerlidir. Eski ve güzel görünen eşyaları en rahat bulabileceğinzi yerler de tabii ki bit pazarlarıdır. Bu yüzden, bu dekorasyon tarzına bit pazarı tarzı dekorasyon adı verilmiştir.

 


Gezerek Bulun

Bit pazarı dekorasyon için en çok çaba harcamınız gereken kısım, gezerek doğru parçaları bulma kısmıdır. Evinize uygun olacak güzel ve doğru eşyaları bit pazarlarını gezerek bulmak zaman alacaktır. Fakat, biraz zaman ayırmayı göze aldıysanız, eski zamanların ruhunu çok iyi şekilde yansıtan, orijinal bir dekorasyona kavuşabilirsiniz. Bit pazarında kolay şekilde bulabileceğiniz dekorasyon malzemeleri arasında ilk sırada sehpa ve masalar gelmektedir. Ahşabın evlere kattığı şıklık tüm dünyada bilinmektedir ve birçok dekorasyon tarzında ahşap çok önemlidir. Biraz eskimiş ve nostaljik bir görünüm kazanmış ahşabın ise bambaşka bir şıklığı olacaktır. Bu tarz bir görünüme sahip ahşap eşyaları en kolay bulabileceğiniz yerlerse bit pazarlarıdır. Biraz dolaştıktan sonra, mutlaka gözünüze güzel gelecek ve kolay kolay başka yerlerde bulamayacağınız nostalkjik ve otantik görünüme sahip masa ve sehpaları bulacaksınız. Yine ahşaptan yapılma başka aksesuar ve eşyalarla bir araya geldiğinde, bu parçalar evinizin şıklığını bambaşka bir seviyeye taşıyacaktır.

 


Mutfak Askılığı

Bit pazarı tarzı dekorasyon, mutfağınıza da hem şıklık hem de genişlik kazandıracaktır. Eskiden, evlerin mutfaklarında en çok kullanılan eşyalardan birisi, mutfak askılıklarıydı. Eski ama temiz bir görünüme sahip, vintage bir mutfak askılığı ile, hem orijinal bir görüntüye sahip olur hem de alan kazanırsınız. Şıklık ve ergonomikliğin yanı sıra, mutfakta çok ilginç bir odak noktası olarak da misafirlerinizin karşısına çıkacaktır.

 


Çekmeceler Yatak Altına

Bit pazarlarında kolaylıkla bulabileceğinzi bir diğer parçaysa, eski dolaplar ve bu dolaplara ait çekmecelerdir. Küçük dolapları ve çekmeceleri yatağınızın altına yerleştirerek, içlerine sık sık ihtiyaç duyacağınız ama çok fazla görünürde tutmak istemediğiniz eşyaları koymak için kullanabilirsiniz. Böylece, yeni bir depolama alanı kazanmış olursunuz.

 


Eşyaların Diğer Yönlerini de Düşünün

Bu, tarz dekorasyonda aklınızda tutmanız gereken en önemli şey, eşyaları tek yönlü kullanmamak, mümkün olduğunca başka alanlarda da yararlanmaya çalışmaktır. Örneğin, eskiden evlerde sık şekilde kullanılan sandıkları hepiniz bilirsiniz. Bu sandıkların temel amacı içlerine eşya doldurmaktır. Fakat, bu sandıklar yeterince şıksa ve düz bir kapağa sahiplerse, onları bir sehpa gibi salonda da kullanabilir ve böylece güzel bir görünüm ortaya çıkartabilirsiniz.

 

 

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler