Bebeklerde Ağız Kokusu Neden Olur, Nasıl Geçer?

Nedenlerine birlikte bakalım..

Bebeklerde Ağız Kokusu Neden Olur, Nasıl Geçer?

Ağız kokusu, bebeklerde sık rastlanan bir durumdur. Çok da önemsenmeyen bu problem bazı hastalıkların habercisi olabilir, bu yüzden de mutlaka bir uzmana danışarak bu durumun sebebini öğrenmenizi ve önlem almanızı tavsiye ediyoruz.

Peki, bebeklerde ağız kokusu neden olur? Nedenlerine birlikte bakalım.

Bebeklerin bedenleri çok küçük olduğundan, mide ve ağızları birbirine çok yakındır ve bu durum, ağız kokusuna neden olabilir.
Bebeklerde genellikle 6.aydan itibaren başlayan diş çıkarma sürecinde ağız kokusu problemi yaşanabilir.
Aynı yetişkinlerde olduğu gibi, bebeklerde de ağız temizliğinin düzgün bir şekilde yapılmaması, ağız içi hijyenin sağlanamaması sonucu ağız kokusu oluşabilir. Aynı zamanda yemek artıklarının ağız içinde kalması ve bozulmaya uğraması sonucunda ağız kokusu problemiyle karşılaşabilirsiniz. Sık kusan bebeklerde, ağızda kusmuk kalması da ağız kokusu oluşması için bir nedendir.
Yine aynı yetişkinlerde olduğu gibi, uzun süreli açlık da ağız kokusu problemine yol açar.
Ağız kokusunun nedeni bazı hastalıklar da olabilir. Ağız kokusu nadiren olsa da böbrek, idrar yolları, gastrit, ülser, şekerle ve geniz etiyle ilgili rahatsızlıkların habercisi olabilir. Ayrıca, geniz akıntısı da ağız kokusuna sebep olur.

 

 

/resimler/2018-2/7/1326026270272.jpg

Nasıl geçer?

 

Ağız kokusunun çözümü için, öncelikle kokunun sebebini bulmak gerekir. Koku yukarıda saydığımız diş çıkarma, temizlik eksikliği gibi sebeplerden kaynaklanmıyorsa doğru teşhis ve tedavi için mutlaka işinin uzmanı bir doktora başvurmanızı tavsiye ediyoruz.

/resimler/2018-2/7/1327086427880.jpg

 

Alınabilecek önlemler nelerdir?

  • Bebeklerde ağız kokusu oluşmaması için alabileceğiniz bazı önlemler var.
  • Öncelikle bebeğin ağız bakımına özen göstermek çok önemli. Eğer mümkünse bebeğin ağzını günde bir iki kez çalkalamak, kokunun oluşmasını büyük ölçüde engelleyecektir.
  • Bebeğinizin ev yapımı yoğurt ile beslenmesini sağlarsanız, ağız kokusunu engelleyebilirsiniz. Bu, kullanılan yöntemlerden biridir.
  • Bebeğinize bol su içirmeyi ihmal etmeyin. Vücudundaki su eksikliği ağız kokusuna yol açabilir.
  • Ağız kokusunu gidermek için bebek ağız bakım ürünlerini de kullanabilirsiniz. Ancak bunları kullanmadan önce doktorunuza danışmanızı tavsiye ediyoruz.

Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler