Bebek odası Dekorasyonunda Kilit Noktalar

Bebeğiniz için hayal ettiğiniz odayı en doğru şekilde oluşturmak istemez misiniz

Bebek odası Dekorasyonunda Kilit Noktalar

Bebeğiniz için hayal ettiğiniz odayı oluşturmak, yüzlerce seçenek arasından içinize yatanı bulmak için harika bir rehber sizleri bekliyor. Her annenin hayal ettiği bebek odası mükemmel olmasının yanı sıra aynı zamanda pratiklik ve kullanışlılık açısından, anneye ve bebeğe kolaylık sağlamalı. Masal gibi bir odayı oluştururken üzerinde düşünmeniz gereken, gerek mobilya gerek aksesuar konusu oldukça önemli. Bu yüzden bu rehber tam size göre.

 

Çocuğunuzun Her Yaşını Göz Önünde Bulundurun

Bebeklerin çok hızlı büyüdüğünü göz önünde bulundurursak, bebek odasını, her yaşta rahatlıkla uyarlama yapabilecek şekilde düzenlemek gerek. Duvarları ve mobilyaları çok fazla  "bebeksi" renkte ve modelde seçmemeniz hem sizin hem çocuğunuzun ilerde memnuniyeti açısından çok çok önemli. Aksi halde hem siz hem de çocuğunuz, yaşa uygun olmayan bir odayı garip karşılayabilir. Bebeklik dönemlerini sadece aksesuarlarla odaya yansıtmak daha iyi olacaktır.  Ayrıca çocuğunuz,beşik kullanamaz yaşa geldiğinde alternatif bir yatak düşünmeniz de gerekli.

 

/resimler/2017-5/24/1559317827817.jpg

 

Odanın Nereden Işık aldığına Dikkat Edin

Mobilyaları odanın ışık alma durumuna göre yerleştirmelisiniz. Bebeğinizin yatağını öyle bir yere koymalısınız ki hem gün ışığından faydalansın hem de günün ilk ışıklarından rahatsız olmasın. Bunun için ışık nereden vuruyor veya sokak lambasının ışığı hangi taraftan geliyor hesaplamalısınız. Tüm bunları göz ününe alarak mobilyaları yerleştirmelisiniz.

 

/resimler/2017-5/24/1605522679025.jpg

 

İşlevselMobilyalar Tercih Edin

Şifonyeri, alt değiştirme masası olarak kullanabilirseniz, bebeğinizin alt değiştirme dönemi bittiğinde aldığınız mobilyanın işlevi bitmediğinden odanızda yer işgal etmemiş olacaktır. Bunun gibi iki veya daha fazla işlevi yerine getiren parçaları tercih etmeniz hem tasarruf etmeniz açısından hem de aldıklarınızı uzun vadeli kullanabilmeniz açısından sizi rahat ettirecektir.

 

/resimler/2017-5/24/1607260337073.jpg

 

Halı Seçiminizi Parça Halıdan Yana Kullanın

Odada kullanacağınız halıyı seçerken, daha sonra değiştirebileceğinizi göz önüne alıp duvardan duvara halı yaptırmaktan kaçınmalısınız. Ayrıca bebeğinizde alerji oluşturabilecek derecede toz yapabilen duvardan duvara halı, ekonominiz açıdan da tercih edilmemeli. Hem toz tutmaması hem de değiştirilmesi açısından kolaylık sağlayacağından, parça halı tercih etmelisiniz.

 

Saklama Dolabı Yaptırırken Cömert Olun

Bebek kıyafetleri küçüktür ama sık sık değiştiğinden tahmin ettiğinizden çok almak zorunda kalabilirsiniz. Bu yüzden aldıklarınız için fazla yere ihtiyacınız olacak. Odada yeteri kadar dolap yaptırmaktan bu yüzden kaçınmamalısınız.  Ayrıca bebeğiniz büyüdükçe kıyafetleri de büyüyecek  ve belki de çeşitlilik artacak. Bunlara bir de oyuncakların ekleneceğiniz düşündüğümüzde fazla fazla gözlü dolaplar tercih etmeniz akıllıca olacaktır.

 

/resimler/2017-5/24/1608543776357.jpg

 

 

Kendiniz İçin Rahat Bir Koltuk Çok Önemli

Bebek odasında bebeğiniz kadar ve belki daha fazla süre siz vakit geçireceksiniz. Bebeğinizi sallarken, emzirirken, ona kitap okurken üzerinde rahat olabileceğiniz bir koltuk seçmelisiniz. Çünkü sizin konforunuz demek bebeğinizle daha verimli vakit geçirmeniz demektir.Hatta açılıp yatak olan koltukları tercih ederseniz daha çok faydasını göreceksiniz.

 

 

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler