Bebek Maması Hazırlarken Nelere Dikkat Etmeliyiz?--

Bebek Maması Hazırlarken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Bebek Maması Hazırlarken Nelere Dikkat Etmeliyiz?--

 

Bebeklerin sağlıklı ve hızlı büyüyebilmeleri için en doğru ve sağlıklı şekilde beslenmeleri gereklidir. Bu nedenle de evde hazırlayacağınız mamalar çok önemlidir. Evde mama hazırlamak hem bebeğinizin daha sağlıklı beslenmesine fayda sağlarken hem de ekonominiz açısından daha faydalı olacaktır. Peki anneler evde mama hazırlarken nelere dikkat etmelidir?
Anne ve babaların hiç şüphesiz en temel amacı bebeklerini sağlıklı bir şekilde beslemektir. Sizde bebeğinizin mamasını evinizde kolayca hazırlayabilirsiniz. Peki sağlıklı ve güvenilir mama hazırlamak için

/resimler/2018-6/20/1534040270451.jpg

 

 

neleri bilmeniz gerekir?

İşte evde sağlıklı ve pratik mama hazırlamak için bilmeniz gerekenler…

 


İlk Koşul Hijyen

Bebeğiniz dünyayla henüz yeni tanışmakta. Bu nedenle de bağışıklık sistemi bizimkine oranla çok düşük. Bebeğinizin mamasını hazırlarken ilk dikkat etmeniz gereken koşul hijyen. Mamayı hazırlarken kullanacağınız set üstü, tencere, doğrama tahtası ve rende gibi malzemelerin temizliğine çok dikkat etmelisiniz. Temizliğinden emin olmadığınız malzemeleri temizlemeden mama yapmaya başlamamalısınız. Mamanın içerisinde kullanacağınız meyve ve sebzelerin temizliğinin de ne kadar önemli olduğunu unutmamalısınız. Mamayı hazırladıktan sonra hemen yedirmeyecekseniz mutlaka ağzı kapalı bir şekilde muhafaza etmelisiniz. Bozulacak ürünleri zaman kaybetmeden dolaba kaldırmalısınız.

 


Daha hızlı ve pratik bir şekilde mama hazırlayabilmek için evde gerekli mutfak gereçlerinin olduğundan emin olmalısınız. İşte mama yapmak için gerekli mutfak eşayaları:

Patates ezici
Blender
Buhar sepeti
Meyve ve sebze öğütücü
Jülyen soyacak
Mama yapmak için sebze ve meyveleri bu gereçler sayesinde daha kolay bir şekilde püre haline getirebilirsiniz.

 


Mama Hazırlama Yöntemleri Nelerdir?

/resimler/2018-6/20/1533207457781.jpg

 

 

Bebeğiniz için sağlıklı mamalar hazırlamanın hiç şüphesiz bir sürü farklı yolu vardır. Çatal ya da patates ezici yardımıyla olgun ve yumuşak meyveleri ezerek mama haline getirebilirsiniz. Armut, elma veya patates gibi meyve ve sebzeleri de haşlayıp daha yumuşak bir hale getirdikten sonra ezerek bebeğinize yedirebilirsiniz.

 


Meyve Sebze Öğütücüleri Sizlere Büyük Kolaylık Sağlayacak

Mama hazırlarken sizi en çok uğraştıran kısım hiç şüphesiz meyve ve sebzelerin soyulup çekirdeklerinin ayrılma kısmıdır. Meyve sebze öğütücülerine kullanmak istediğiniz malzemeleri doğrayıp atmanız yeterlidir. Meyve ve sebzeler püre haline gelirken kabuk ve çekirdekler öğütücü içerisinde kalacaktır.

 


Blender Size Yardımcı Olacaktır

Bebeğiniz artık daha sık mama ağırlıklı beslenmeye başladıysa blender artık evinizde ki en temel yardımcınız olmuştur. Püre yapmak istediğiniz malzemeleri haşlayıp ya da haşlamadan blender yardımıyla püre haline getirebilirsiniz. Kıvamının çok katı olduğunu düşünüyorsanız açmak için anne sütü veya su ilave edebilirsiniz.
Daha Yumuşak Bir Mama İçin Süzgeç Kullanın
Bebeğinizin beslenmesi için püre haline getirdiğiniz yiyeceklerin hala katı olduğunu mu düşünüyorsunuz? Daha yumuşak bir mama elde etmek için püre haline getirdiğiniz meyve ve sebzeleri süzgeçten geçirebilirsiniz. Bu sayede içerisinde herhangi büyük bir gıda parçası kalmayacaktır.

 


Peki Mamaları Nasıl Saklamalısınız?

Bebeğinizi beslemek için evde mama yapmak istiyorsunuz ve bunun için sürekli olarak zaman bulamıyorsanız doğru saklama yöntemleri ile bebeğinize hazırladığınız mamaları saklayabilirsiniz. Sebze ve meyveleri mama haline getirdikten sonra bir bu kalıbına döküp 2 saat kadar dolapta dondurmalısınız. Ardından bu buz kalıplarını bir buzdolabı poşetine aktarınız. Üzerine mamayı yaptığınız tarihi ve içinde neler olduğunu da yazarak sakladığınızda ilerleyen günlerde bunu kullanma şansı elde edebilirsiniz. Yalnız ileriye dönük sakladığınız mamaları 1 aydan uzun süre dolapta bekletmeden tüketmelisiniz. Sizde pratik mama yapma ve saklama yöntemleri ile evde hem sağlıklı hem ucuza mama yapabilirsiniz.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler