Bebek Çantası Hazırlayanlar İçin İpuçları--

Bebek Çantası Hazırlayanlar İçin İpuçları

Bebek Çantası Hazırlayanlar İçin İpuçları--


Bebeğinizi kucağınıza almayı sevinç ve heyecanla beklerken, özellikle de doğumunuza 2 ay kadar bir süre kalmışsa bebek çantası hazırlığını tamamlamak işinizi son derece kolaylaştıracaktır.
Eğer doğum beklenen tarihten daha erken bi tarihte gerçekleşirse bu durumda bebek çantası hazırlığını çok önceden bitirmiş olmanız sizin açınızdan oldukça faydalı olur. Doğum gününüz geldiğinde hastane telaşından dolayı bebek çantası hazırlamaya vaktiniz kalmayabilir. Ya d aceleyle hazırladığınız bebek çantasında ihtiyacınız olabilecek birçok şeyi de unutmuş olabilirsiniz. Bu gibi durumlara sebebiyet vermemek için 2 ay kadar bir süre önceden bebek çantasını hazırlamayı unutmamalısınız.


Bebek Çantası Nedir ? Neden Bebek Çantası Hazırlamak Gerekir ?


Bebek çantası, doğum zamanı geldiğinde hastaneye gidecek olan anne adaylarının, hastanede kaldıkları süreç boyunca hem kendisi için hem de bebeğin ihtiyaçları için gerekli şeyleri koyduğu çantadır. Kıyafetler ve eşyalar bu çantaya konularak hastanede kalındığı süreç boyunca ihtiyaçların sorunsuzca giderilmesi sağlanır. Bebek doğduktan sonra hastanede kalınacak dönemde, konforlu ve rahat bir şekilde kalabilmenize olanak tanınır.
Bebek çantasını ne zaman hazırlamak gerekir sorusu için net bir cevap verememekle birlikte, tüm ihtimallerin göz önünde alınıp, bu çantayı ne kadar erken hazırlarsanız o kadar iyi olacağını söyleyebiliriz. Bayanlar için gebeliklerinin 32. Haftası itibariyle, hazırlanmış olan bebek çantası sizi rahatlatacaktır.

 


Bebek Çantasında Genel Olarak Neler Yer Almalı ?

 

/resimler/2018-6/12/1246325317276.jpg
Anneler tarafından sıkça sorulan sorulardan biri de bebek çantasında nelerin yer alması gerektiğidir. Özellikle de ilk kez anne olacak adaylar için, hastaneye giderken yanlarına alacakları şeylere karar vermekte zorlanabilirler. Ya da ne götürüp götüremeyecekleri konusunda yeterince bilgi sahibi olamayabilirler. Sizlere doğum için hastaneye giderken hazırlamış olacağınız bebek çantasında nelerin bulunması gerektiğini, yani nelere ihtiyacınız olabileceğini maddeler halinde sıralayalım.


• Çıtçıtlı bebek bodysi: Yeni doğan bebeklerdeki göbek kordonu nedeniyle, yeni doğan bebek kıyafetleri için kesinlikle gerekli olan kıyafetlerden biridir. Zıbın da tercih edilebilir ancak, çıtçıtlı bebek bodysi kadar pratik ve kullanışlı bir kıyafet olmayacaktır. Hangi mevsimde doğum yapıyorsanız ona uygun şekilde, uzun kollu, kolsuz ya da yarım kollu çıtçıtlı body satın alabilirsiniz. Göbek kordonu lekelenmesi veya kaka sızıntısı gibi durumlara önlem olarakta, bebek çantasında en azından 4 tane çıtçıtlı body bulunmasında fayda var.

• Bebek Tulumu/Bebek Takımı: Mağazalarda hastane çıkışı şeklinde satılan setlerden veya da hazır takımlarından istediğiniz seçeneklere göre, yani kendi zevkiniz doğrultusunda yapacağınız kombinleri tercih edebilirsiniz. En az 2 gün boyunca hastanede kalacağınızı hesaba katarak, her gün için 1 takım bulundurmanoz yeterli oalcaktır. Bir tane de yedek takım alarak toplamda 3 takımı bebek çantasına koyabilirsiniz.

• Bebek bezi : Hazırladığınız bebek çantasında minimum 10 tane bebek bezi bulundurmanızda fayda var.

• Battaniye: Havaların durumuna göre 2 adet ince penye battaniye, eğer havalar soğuk olacaksa da 1 tane kalın battaniye bulundurmanız iyi olacaktır. Yani 3 tane battaniye gereklidir.

• Islak Mendil: Yeni doğan bebeklerin cildine uyumlu olarak özel üretim ıslak mendiller idealdir. Herhangi bir kimyasal madde veya parfüm içermemesine özen gösterilmelidir. Özellikle de bahsettiğimiz şekilde kimyasalsız ve parfümsüz pamuk içerikli ıslak havlular daha iyi olabilir.

• Ağız mendili: Bebekler kustuktan sonra ve omzunuza yatırıp gazını çıkarırken kullanabileceğiniz ürünlerdir.

• Penye: 2 şapka, 2 çorap ve 4-5 tane de eldiven sizin için yeterli olacaktır. Doğum yapılacak mevsime göre de bebeğin altına giyeceği kıyafet ayaklı tulum ise ek olarak çoraba gerek kalmayabilir. Aynı şekilde bebek şapkasını da sadece hastaneden çıkarken giydirebilirsiniz ancak yaz-kış eldiveni mutlaka ihtiyaç duyacağınız kıyafetlerdendir. Bebeklerin tırnaklarıyla yüzlerini çizmelerinin engellenmesi için bebek çantasında eldiven bulundurmaya özellikle dikkat etmenizde fayda var.

Bunlar bebek çantası içinde bebek için gerekli olan çeşitli kıyafetlerdir. Şimdi de sizler için bebek çantasında anne için gerekli olanları sıralayalım.

• Göğüs ucu kremi ve göğüs pedi: Yeni doğan bebeklerin çok sık aralıklarla emzirilmesi gerekir. Bu da göğüs ucunuzun ilk günden çatlamasına ve emzirirken acı çekmenize sebep olabilmektedir. Bunun yanında göğüs pedi de, geceliğinizin ve sütyeninizin lekelenmemesi için kullanılır. Bebeğiniz için zararı olmayan şekilde üretilen doğal göğüs ucu kremini mutlaka çantanıza koymalısınız.

• Hijyenik ped ve Kullan at iç çamaşırı: Doğumdan sonraki kanamalar için özel üretilen kullan at iç çamaşırı, doğum sonrası için gerekli ürünlerdendir. Kirlendiğinde yenisiyle değiştirmek bayanlar için büyük konfor sağlar. Bununla birlikte uzun hijyenik ped de bebek çantasına koymanız gereken ürünlerdendir.

• Sabahlık ve gecelik: Kanamalar olabildiği için pijamadan çok gecelik tercih etmeniz gerekir. Ped ve çamaşırınızı değiştirirken kolaylık sağlamasının yanı sıra, sezaryen doğum yapan kişiler için dikiş bölgesinin rahatsız olmasını engeller.

• Bulunduğunuz mevsime göre yelek ya da hırka alabilirsiniz.

• Terlik ve çorap alabilirsiniz.

 

Bebek Çantası Alırken Dikkat Edilecek Kriterler ?


Bebek çantası alacak bayanlar ne tür bir çanta alacakları konusunda kararsız kalabiliyorlar. Hastaneye giderken yanınıza alacağınız ve hem bebeğinizin hem de kendinizin ihtiyaçlarını koyacağınız bu çantaları seçerken bazı özelliklere dikkat etmekte fayda var.
Bu konudaki en önemli özellikler, çantada bol bölme bulunması, hafif ve sizi yormayacak şekilde olması, ayrıca cepli olmasıdır. Sırt çantasından ziyade kola takabileceğiniz bebek çantaları daha kullanışlı ürünlerdir. Çünkü bebek kucağınızdayken çantadan birşey almak isterseniz elinizdeyken daha kolay alabilirsiniz. Çantalarda bulunan termo bölmeler de ilerleyen aylarda sizlerin işine yarayabilir. Özellikle de silinebilir ve yıkanabilir olması hijyen açısından size büyük avantaj sağlamaktadır.

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler