Banyonuza dolap seçerken dikkat edeceğiniz noktalar !

Banyo dolabınızdan sıkıldınız mı?

Banyonuza dolap seçerken dikkat edeceğiniz noktalar !

Banyonuza dolap seçerken dikkat edeceğiniz noktalar
Banyo dolabınızdan sıkıldınız mı? Ya da dağınıklıktan bıktınız banyonuzda düzen mi istiyorsunuz? Öyleyse bu yazı tam size göre!
Banyo dolabı seçiminin önemini düşünerek size bazı tavsiyelerde bulunacağız. Siz de size uygun olanları uygulayabilirsiniz.
Banyo dolapları tam anlamıyla kurtarıcılar. İster havluları ister tuvalet kağıtlarını ister temizlik ürünlerini ister aksesuarları ister kozmetik ürünleri…Hemen hepsini koyabileceğiniz üstelik bunu yaparken dağınık görünmeyecek bir ihtiyaç. Anlayacağınız hem şık hem de kullanışlı bir banyonun olmazsa olmazları…
Peki bunu nasıl mı yapacaksınız? Elbette çok seçenek var ve seçmek hiç de kolay değil. Biz size biraz yardımcı olalım. Banyo dolabı seçerken fayanslarınızın ya da duvarınızın rengine, dolabın rengine, malzemesine, kolay temizlenebilirliğine ve banyonuzu daraltmayacak boyutlarda olmasına çok önem vermelisiniz. Özellikle küçük banyoları daha da daraltmayacak tarzda dolapların seçimi oldukça önemli. Aksi takdirde düzeni sağlayacağız derken sıkıcı ve boğucu bir banyo yapabiliriz.

Mesela altı dolaplı bir lavabo, onun üstüne asılacak aynalı küçük dolap ve yan taraftaki duvara monte edilecek bir dolap hem kullanım olarak birçok olanak sağlar hem de banyonuzda şık bir görünüm yaratır.
Banyonuzu daraltmamak için daha çok lavabo ve çevresini dolap koymak için düşünebilir diğer duvarları boş bırakmayı deneyebilirsiniz. Diğer duvarlara dolap yerine raf sistemi ile çözüm getirmek daha ferah bir banyonuz olmasını sağlayabilir. Raflar açık olduğu için elbette buralara konulacak eşya seçimleri de önemli.
Seçtiğiniz dolaplarda çekmece de olursa dolabı daha kullanışlı bir şekilde değerlendirebilirsiniz. Makyaj malzemelerinin, tarak, fırça, toka gibi eşyaların, bakım malzemelerinin, hem kadın hem de erkeğin banyoda kullandığı eşyaların konulması için çekmecelerinin olması dağınıklığı önlemenizi ve banyoda daha rahat düzen kurabilmenizi sağlar. Ya da dolap içi raflarla dolaplara daha fazla eşya koyma olanağı sağlarsınız.
Tek başına bir ayna asmak yerine, hem duvarı daha çok değerlendirmek hem de yerden tasarruf etmek için aynalı bir dolap tercih etmek daha pratik olabilir. Aynalı dolap çevresine raflar da ekleyerek eşyalarınız için yer açabilirsiniz. Belki de şık aksesuarlar ekleyerek banyonuzu çekici hale getirebilirsiniz.
Ayrıca banyo dolabı seçerken suya ve rutubete karşı dirençli olmasına dikkat edin. Böylelikle dolaplarınızın daha uzun ömürlü olmasını sağlarsınız.
Daha ferah ve aydınlık bir ortam sağlamak istiyorsanız banyo dolaplarınızı seçerken açık renkleri tercih etmeye özen gösterin. Y a da koyu renk dolapların yanında açık renk aksesuarlarla dengeyi koruyabilirsiniz.
Klasik değil de modern dolaplara yönelmeniz daha işlevsel olacaktır.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler