Aydınlatma Tercihi Önemli

Aydınlatma Tercihi Önemli , Her Tarza Uygun Aydınlatma

Aydınlatma Tercihi Önemli

Dekorasyonuna emek verdiğiniz mekanlarda, ortamın tamamlayıcısıdır aydınlatma. Aydınlatma ürününün modeli kadar seçtiğiniz ışığın rengi de çok önemli. Mekanda kullandığınız renkler, ışığınızın rengiyle bütünleşip derinlik kazanır ve daha da belirginleşir. Uzun zamandır uygulanan: "klasik tarzda bir evin aydınlatma ürünü sarkıt avize olmalı " fikri artık yerini, yeni anlayışlara bırakıyor. Bu kollu sarkıt avizeler de modern tarzda döşenmiş her türlü odada kullanılarak, belli bir tarza sahip ortamlar oluşturuluyor. Modern tarzdaki aydınlatmalar, birçok renk seçeneğini sunmakla beraber, LED spot aydınlatmalar ile dekorasyon farklı bir havaya bürünüyor.
Dekorasyonunda kişiselleştirme yoluna gidenler için farklı bir şeçenek olan aplik ve lambader, diğer seçimlikler arasında. Daha çok bu ürünlerde, ortamı samimileştirmek ve ortama yaşanmışlık katmak adına sarı ışık tercih ediliyor.

Her Tarza Uygun Aydınlatma Seçimi Mümkün
Popüler dekorasyon anlayışları günden güne farklılaştıkça kullanılan aydınlatma ürünleri ve tarzları da çeşitlilik göstererek artıyor. Minimalist ortamlarda spot aydınlatmalar, klasik tarzda döşenmiş ortamlarda avangart avizeler, tekli ve dikkat toplayıcı aydınlatma ürünleri çokca tercih edilirken artık her tarzda dekorasyon anlayışına her türlü aydınlatma biçimi kullanılıyor.
Önceleri aydınlatma rengi olarak tek bir seçenek varken şimdi birden fazla rengi gözden geçirmek mümkün. Sadece beyaz ışık kullanılan mekanlarda artık istenilirse gün ışığından sıcak renklere kadar çeşitlilik sağlanabiliyor. Durum böyle olunca aklınızdaki aydınlatma tarzına uyum sağlayan ışık rengi bulmanız kolaylaşıyor ve dekorasyonunuzu bozmayacak ürünler de sunulmuş oluyor.

 

/resimler/2017-5/29/1537410552523.jpg

 

 

Aydınlatmada da Tasarruf Ön Planda
Her dekorasyon noktasında olduğu gibi, ışıklandırma konusunda da tasarrufu elden bırakmamak gerek. Aylık enerji tasarrufuna gitmek istiyorsanız buna uygun aydınlatma biçimi seçmeniz en doğrusu olacaktır. Örneğin tasarruflu LED lamba ürünleri çok yerinde bir seçim. Çünkü LED lambaların klasik lambalara göre 15 kat daha uzun ömrü var.
Dolap aydınlatmasından, tablonuzu vurgulamaya her alandan kullanabileceğiniz bu lambalar kesinlikle deformasyona neden olmuyor. Dolabınızın içinde kullanacaksanız kıyafetlerinize veya tablonuzun üstüne ışık verecekseniz tablonun renklerine zarar vermiyor. ayrıca ortam ısında değişiklik de yaratmıyor.
Ayrıca LED lambalar diğerlerine göre %85 enerji tasarrufu sağlıyor. Renk seçeneklerinin çeşitliliği ve her duy tipine uygun olması da tercih edilmesinin diğer nedenleri arasında.
Mekanda istenilen ambiyansın elde edilmesi için de "dim "edilebilme özelliğini de barındırıyor LED lambalar. Yani kısılıp açılabilme özelliğiyle, ortamın ışığını da siz ayarlayabiliyorsunuz.


Işık Renginiz Amacınıza Hizmet Etsin
Gün Işığı: Net görüş elde etmek için önemli noktalarda gün ışığından faydalanmak en mantıklı tercih. Özellikle mutfakta gölge oluşmaması ve kesici aletlerle rahat iş yapabilmek, çocuğunuzun odasında renklerin doğru algılanması için yoğun bir aydınlatma şarttır. Tezgah üstünde ve genel olarak aydınlatmalarda tercih edilen bir ışık rengidir.
Sarı Işık: Hem kendiniz dinlenmek hem de misafirlerinizin ışıktan rahatsız olmamasını istiyorsanız yapmanız gereken sarı ışığı tercih etmek olacaktır. Sıcak renk olarak bilinen sarı ışık, aplik ve abajurlarda, yatak odalarında kullanılır. Diğer ışık renklerine göre rahatlatıcı etkisini görmek için her mekanda veya evinizin her odasında tercih etmeniz doğru olacaktır.
Soğuk Beyaz: Değerli tabloların ve eşyaların vurgulanması için kullanılan soğuk beyaz ışık, netlik sağlamada kullanılabilir. Ayrıca niş aydınlatmasında da tercih edilen bir renktir.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler