Arts-n-Crafts dekarasyon tarzı-

Arts-n-Crafts dekarasyon tarzı

Arts-n-Crafts dekarasyon tarzı-


Arts-n-Crafts tarzı ve iç tasarım hareketi, 20. yüzyılın başlarında, Victoria tarzı ağır süslemelerle bezenmiş bir durumda olan dekorasyon dünyasına, yeni bir soluk olarak geldi.
Bu akımın ortaya çıkışında önce önce, Viktorya çağının havasız ve yüksek süslemeli dekoru, özellikle Sanayi Devrimi´nin girişimcileri arasında popülerdi ve mobilyaların seri üretilmeye başladığı zaman, tasarım dünyasına Viktorya tarzı tamamen hakim olmuştur.

Zamanın önde gelen düşünürleri ve tasarımcıları, fabrikada üretilen klonların neden olduğu bu zarafet ve işçilik kaybına tepki olarak, Arts-n-Crafts iç tasarımı olarak bilinen bir hareketi ortaya çıkartmaya başladılar. Arts-n-Crafts tarzı evler, genel olarak mobilya ve iç tasarımda, benzersizliğinin geri dönüşünü amaçlamaktadır.
Adından da anlaşılacağı gibi, Arts-n-Crafts ev dekorasyonu, ustalığı, dekorasyonun starı haline getirerek, malzemelerin basit ve organik olmasını sağlar. Dikkatli bir şekilde tamamlanmış veya elle yapılmış olan Dekor özellikleri ve parçaları kayıp olan ışığı geri kazandırmıştır. Kalite, bu tarz sayesinde bir kez daha kral oldu., Fabrika tarafından üretilen tasarım eşyalarının yetersiz bir şekilde inşa edildiğini ortaya çıkardı. Viktorya döneminin görsel açıdan aşırı yükü dekorasyonunun yerini, daha sakin, düzenli olmayan alanlar bir ev tipi dekorasyon almaya başladı.

 


Arts-n-Crafts iç tasarımının gelişimi

/resimler/2018-8/30/1417599411419.jpg

 

Fakat sonuç olarak Arts-n-Crafts nedir ? Arts-n-Crafts ev dekoru, Avrupa´da Viktorya stilindeki bireysellik ve kalite kaybına yönelik bir protesto olarak gelişirken, aynı zamanda Amerika´da ailelerin bir süredir daha basit ve daha işlevsel yaşam alanları arayışına girmesiyle bir ilgi elde etti.
Britanya´da William Morris ve Amerika´daki Gustav Stickley gibi tasarım efsaneleri, Arts-n-Crafts hareketini şekillendirerek, geleneksel mobilya ve mobilya oluşturma yöntemlerine saygının tam anlamıyla geri döndürülmesini sağladı. Aslında, Stickley, bazen stili tarif etmek için kullanılan "zanaatkar" terimini kodlamasıyla bilinir. Arts-n-Crafts prensipleri Frank Lloyd Wright´ın çalışmalarını ve organik mimari olarak adlandırdığı markaların ticari kullanımını büyük ölçüde etkiledi. Ayrıca Art Nouveau hareketinin yolunu açtı

 


Hareketin Özü

Peki, Arts-n-Crafts hareketinin özü nedir? Victoria dönemine ait her şeyinin antitezidir. Viktorya dönemi estetiği süsleme dayanırdı. Ahşap işi, karanlık ve ağır tonlarda süslenmişti. El oyması yapımına yönelik tasarlansa da, genellikle fabrika yapımı parçalar öne çıktı. İç kaplamalar, brokar veya kadife gibi pelüş kumaşlarla yapılmış ve sayısız püsküllü ve saçaklarla süslenmiş, özenle hazırlanmış bir şekilde döşendi. Tercih edilen mobilyalar genellikle büyük boyutlu, tepeli ve döşemeli salonlar ve ahşap süslemeli divanlardı. Duvarlar, Arts-n-Crafts tarzı evlerin tam tersi motiflerle kaplanmış, hemen hemen her kare kareyle sanat, goblenler ve duygusal vinyetler ile cömertçe süslenmişti.
Ars-n-Crafts hareketi, Victoria dönemi dekorasyonun tam aksine, üslup ve işlevin içtenliğine inanır. Çok abartılı dekorasyon yerine üstün işçilik sanatlarının ve el işçiliğinin sessiz asalitiyle bezenmiş, steril ve yararcı alanlar tasarlar.
Arts-n-Crafts iç tasarımını başarıyla dizayn etmek, ayrıntılı bir misyon stili tasarım ilkesine dayanan belirli temellere uygun olmayı gerektirir. Arts-n-Crafts tarzı evlerin en önemli unsurları şunlardır:

Ahşap

Ahşap , Arts-n-Crafts dekorasyonun temel taşıdır. Ahşap, hareketin organik güzelliğini ortaya koyan temel unsurdur. Bu doğal elemanın üzerine resim yapmak, ahşabın çekici ve eşsiz lekelerini gizlemek yerine sergilenmesini ve dekorasyonda kullanılmasını öğütleyen Ars-n-Crafts ekolü özelinde, mutlaka kaçınılması gereken bir noktadır.
Meşe, bu dekorasyon tarzının stil uygulayıcıları arasında en popüler ağaçtır, ancak çam, akçaağaç ve diğer yerli türler de yaygın olarak kullanılmaktadır.

 


Renk

Dışarıdan ilham alın ve karşınıza birçok boya seçenekleri çıksın. Odun, kaya, kabuk ve yeşilliklerin zengin, dünyevi tonlarından ilham alın. Renk seçimlerinizi, doğanın, sarıların ve yeşilliklerin dışında genişletebilseniz de, seçtiğiniz renk tonları stili tamamlamak için daha sıcak tonlarda olmalıdır

 


Duvar Kağıtları

Zengin desenli duvar kağıtlarıı, mekanınızı bazı özgün karakterlerle döşemenin ve aynı zamanda DIY (kendin yap) tarzı Ars-n-Craftsı projelerinin, kolay bir yoludur. Ars-n Crafts hareketinin öncülerinden biri olan William Morris´in tasarım dehası, duvar kağıdı seçenekleri bugün bile kullanılabilir.
Temalar doğadan esinlenerek, göz alıcı etki için sıklıkla tekrarlanan yaprak, meyve, çiçek veya oryantal motiflerin büyük ölçekli desenleri ile örtülüdür. Tüm duvarı böyle baskın bir desene bürümek konusunda emin değilseniz, bunu bir frizde veya oyukta kullanmayı düşünebilirsiniz.

 


Mobilya

Viktorya çağının aşırı süslü mobilyalarının aksine, Arts & Crafts tarzı mobilyalar mükemmel bir şekilde form ve işlev gören sağlam parçalar kullanır. Daha az süsleme taşıyabilir, ancak iç mekan tasarımları için tipik olan mobilyalar, üstün malzeme kullanımı, detayların muhteşemliği ve işçiliklerindeki ustalık ile dikkat çekiyor.

 


Işıklandırma

Cam ve mika kullanılarak güzel şekilde hazırlanmış lambalar, oda ile iç içe olduklarından zengin parıltı için Ars-n-Crafts dekoruna mükemmel bir şekilde uyum gösterir. Tiffany lambalar - ya da bu ikonik parçaları andırmak için üretlien benzer lambalar - oldukça iyi bir seçim. Aplikler, benzersiz bir Arts-n-Crafts evindeki duvara monte aydınlatma için idealdir.

 


Pencereler

Ars-n-Crafts mimari planlarında lekeli ve kurşunlu cam pencereler yaygındır. Doğadan elementleri yansıtan mücevher benzeri, basit geometrik desenler taşırlar.

 

 

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler