Anne ve Babalara Başarılı Çocuk Yetiştirme Rehberi

Anne ve babaların en büyük hayali başarılı bir çocuk yetiştirmektir. Ancak çoğu zaman bu konuda denedikleri yollar doğru değildir. Peki başarılı çocuk yetiştirmek için ne yapılmalıdır? İşte sizler için başarılı çocuk yetiştirme rehberi...

Anne ve Babalara Başarılı Çocuk Yetiştirme Rehberi

Klişe bir cümle olabilir fakat çocuklar geleceğimizin teminatı.  Yani aslında bizler çocuklarımızı yetiştirirken geleceğimizi de yetiştiriyoruz.  Geleceğimizin aydınlık olması için çocuklarımızın başarılı çocuk olmadı gerekir.  Peki, başarılı çocuk yetiştirme bu kadar kolayıdır. Çok da zor olmadığı kesin. Çünkü iyi bir insanda olması gereken ger ne varsa onları çocuklarımıza vermemiz değerek.  Çok iyi doktor çok iyi bir mühendis olabilir insanlar. Asıl önemli olan çok iyi bir insan olmak. İnsan olma vasfı ete kemiğe bürülü olmaktan geçmiyor. İnsan olmak bizi yaratanın sunduğu bir şey. Önemli olan kalben ruhen iyi bir insan olmak.   İnsana ait Bazı aidiyetler vardır. Bunların en başında ise vicdan merhamet sahibi olmak akıllı ve adil olmak gelir. Başarılı çocuk olsun ister herkes çocuğunu fakat başarılı çocuk yetiştirme en temelde bu aidiyetler öğretmekle olur.

İşin ahlâkı ve vicdanı boyutu var elbette ama birde maddi başarı boyutu olduğunu unutmamak gerek. Çünkü bir insanda en ideali iyi bir doktor iyi bir mühendis olurken aynı zamanda da iyi bir insan olmaktır.  Bu iki temel unsur hem bize hem çocuklarımıza hem de ülkemize maddi ve manevi kazanımlar sağlayacaktır.  Muhasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için en hakiki mürşit ilimdir ve muhasır medeniyetler seviyesine ancak ahlâkı ve ilmi konularda eğitilmiş kişisel ve bilimsel kazanımlarını oluşturmuş çocuklarla ulaşabiliriz. Çocuklar güzel geleceğimize açılan kapıyı açacak olan en parlak ve en değerli anahtardır.

/resimler/2019-3/1/2339070631476.jpg

Çocuklar nasıl ders çalışmalı?

Başarılı çocuk olmasını istediğimiz çocuklarımızı ders çalıştırırken dikkat etmemiz gereken hususlar vardır.  Mesela bu hususların en önemlisi çocukların hangi dersi hangi yolla daha iyi anladığını bilmesi gerektiğidir. Başarılı çocuk yetiştirme çocuğu aslında iyi tanımakla olur. Bazı çocuklar not çıkararak anlarken bazı çocuklar ise dinleyerek anlar. Bazı çocuklarda görsel hafıza yüksektir ve şekiller onlar için birer anahtar olur. Şekillerle dersi beyinlerine kodlayabildikleri gibi dersi görsel materyallerle desteklediklerinde daha iyi anlarlar. Başarılı çocuk her anne babanın hayali olan ve ülkemiz için de aydınlık geleceğe açılan kapıdır.

Verimli ders çalışma

Başarılı çocuk yetiştirme temelinde bir disiplin ve özveri işidir. Anne babalar ders çalışmasını çocuktan tabii ki beklemelidir fakat önemli olan o çocuğun sosyal hayatını da öldürmemektir.  O doğduğunda her birey gibi eğlenmeye gezmeye hatta kendi ile baş başa kalmaya ihtiyacı vardır. Bunu sağlayabilmek için ilk önce belli bir programa sahip olmak gerekir. Yani çocuğun çok katı sınırlar olmamakla birlikte günlük bir planı olmalı ve ona bağlı kalmalıdır. Bu durum başarıyla birlikte çocuğa disiplini de öğretecektir.

Motivasyon

Çocuklar da herkes gibi bazen başarısız olabilir. Bu başarısızlıkları onların yüzüne vurmak yerine neden başarısız olduğunu anlamaya çalışın ve bu durumu ortadan kaldırabileceğine dair inancını tazeleyip onu motive edin.

Bunlar başarılı çocuk için yol gösterici bir pusula olacaktır.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler