Alyssum Çiçeği Nasıl Yetiştirilir?--

Alyssum Çiçeği Nasıl Yetiştirilir?

Alyssum Çiçeği Nasıl Yetiştirilir?--

Alyssum çiçeği yetiştirilirken dikkat edilmesi gereken en önemli şey toprağın geçirgen özelliğe sahip olması ve toprağın nemli olması durumudur. Alyssum çiçeği için kullanılacak olan toprağın ne çok ıslak olması istenilir ne de çok kuru olması istenilir.


Alyssum bitkisinin bakımı yapılırken tercih edilecek alan güneşli alanlardır. Alyssum bitkisi dayanıklı bir bitkidir ve hava eksinin altına düşmediği sürece canlılığını devam ettirebilir.
Alyssum bitkisinin üremesi için gerekli olan tohumların üretimi şubat ayından yaz başına kadar sağlanmaktadır. Tohumları toprağa dikerken dikkat etmeniz gereken nokta tohumlar arasında en az 30 santimetre boşluk bırakmaktır. Tohumdan yetişmeye başlayacak olan Alyssum bitkisinin yeşillenme süreci yaklaşık olarak 20 gündür.

Alyssum bitkisinin çiçekleri genellikle yaz aylarında çok çok açarlar. Çiçeklerin renkleri genellikle beyazdır ama mor, pembe ve kırmızı renkleriyle de karşılaşabilirsiniz. Alyssum bitkisinin kokusu çok hoştur ve bal kokusuna benzetilir. Bitkinin boyu genel olarak 10-20 santimetre arasında olur.
Alyssum bitkisi genellikle şık görüntüsünden dolayı bahçenin sınırlarını belirlemek için dikilir ve görenlere karşı görsel bir zevk yaratır.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler