Aloe Vera Nasıl Yetiştirilir?--

Aloe Vera Nasıl Yetiştirilir?

Aloe Vera Nasıl Yetiştirilir?--


Aloe Vera bitkisi birçok avantajları olan ve bakımı esnasından insanı çok fazla yormayan bir bitkidir. Aloe veranın faydalarından bir tanesi içinden çıkarılan jel ile kesik, yanık ve sivilce gibi ciltte oluşan rahatsızlıkların tedavisinde kullanılır. Bu duruma ek olarak eviniz içinde taze oksijen üreten bir bitkidir. Aloe vera halk arasında sukulent sınıfından kabul edilir.

 


Aloe Vera Bitkisinin Bakımı:

Aloe vera bir kök bitkisi olup kök halinden itibaren yetiştirilmeye başlanabilir. Aloe vera bitkisi kök halinden yetişken hale gelince yeni kökler oluşturarak tohumunu oluşturmuş olacaktır. Aloe verayı dikmek için toprağı sukulent ve kaktüs için kullanılan toprakların karışımı şeklinde tercih etmelisiniz ve dikim için geniş bir saksı tercih etmelisiniz.


Aloe vera bitkilerinin genel özellikleri dayanıklı olmaları ve fazla suya ihtiyaç duymamalarıdır. Aloe vera bitkileri çok sulandıkları zaman kökte çürüme meydana gelerek bitkinin rengi kahverengileşir. Bu durumla karşılaştığınız zaman çiçeği sulamayı bırakmalısınız ve güneşe koymalısınız. Ardından bir süre çiçeğin normal haline gelmesini bekleyiniz. Bitkinin renginin yavaş yavaş açılıp kendi rengini aldığını gözlemleyeceksiniz. Aloe vera bitkisi fazla nemli ve fazla soğuk ortamları sevmediği için bitkinizi kışın ve yağmurlu günlerde balkonda ya da dışarıda bırakmamaya özen göstermelisiniz.


Aloe vera bitkisinin içinde bulunan jelin insan cildi için yararlı olduğunu söylemiştik. Bu jelden yaralanmak için bitki iyice büyüdüğü zaman büyük yapraklardan bir tanesini kesiniz ardından yaprağın içindeki jeli almak için yaprağı ikiye ayırınız ve içindeki jeli bir kaşık yardımıyla alarak cildinize uygulayabilirsiniz.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler