Akne Tedavisi İçin Doğal Yöntemler

Akne Tedavisi İçin Doğal Yöntemler

Akne Tedavisi İçin Doğal Yöntemler

Akne Tedavisi İçin Doğal Yöntemler

  Akneler, bilindiği üzere ciltte oluşan ve sıklıkla da görülen cilt rahatsızlıklarından biridir. Cildin üzerinde oluşan gözeneklerin tıkanması sonucunda ilk olarak beyaz ya da siyah noktalar halinde görünmeye başlamasıyla ardından müdahale edilmediği takdirde iltihaplı bir şekle girmesiyle oluşmaktadır.

  Akneyi yok etmeden ilk olarak aknenin daha da zorlu bir şekil almaması için oldukça önemlidir. Çoğunlukla sırt, boyun, omuz, yüz ve göğüs bölgelerinde çıkan akneler ergenlik döneminin yanı sıra hamilelik ve yetişkinlik dönemlerinde de kendisini gösterebilmektedir. İlk olarak akne tedavisinde gerekli önlemin alınması devamında akne oluşumunu engellemek için atılması gereken bir adımdır.

  Cilt hastalıkları kategorisine giren akneler kadınlarda ya da erkeklerde çoğunlukla horonal dengede meydana gelen farklılıklar nedeniyle gözlenmektedir. Yağlanmanın arttığı zamanlarda gözeneklerin tıkanması sonucu ortaya çıkan aknelerin geçebilmesi için denenebilecek önemli bitkisel karışımlar bulunmakta ya da diğer bir tercih olarak da dermatologlardan da cilt tedavisi adına yardım alınabilmektedir.

Akne Tedavisi Nedir?

  Akne tedavisinde ilk olarak kişinin kendi imkanlarıyla dikkat etmesi gereken birtakım noktalar yer almaktadır. Bunlardan biri de cildin temiz tutulmasıdır. Deride oluşan siyah ve beyaz noktalar ilk bakıldığında size kir gibi görünebilir. Ancak bilinmesi gereken şudur ki, bunlar kir değil akne oluşumunun başlangıç aşamasıdır ve akneler ilk aşamada tedavisine başlanması gereken cilt sorunlarıdır. Aknelerin yayılmasını engellemek için yüzünüzü yıkarken sert davranmamaya dikkat etmelisiniz.

  Aknenin oluşma aşamasında yiyeceklerin pek de etkisinin olduğu söylenemez. Yani genel olarak yiyeceklerden kaynaklanan bir akne oluşumunun olduğu söylenemez ancak siz bir yiyeceği tükettiğinizde akne oluşumu gözleniyorsa o yiyeceği tüketmemeye özen göstermelisiniz. Akne tedavisinde dengeli ve sağlıklı beslenme tedavi aşamasında katkı sağlayacaktır. Bilinmelidir ki güneş altında uzun süre vakit geçirmek akneler için olumsuz bir durum olacaktır. Akne tedavisinde kullandığınız ürünlerin yağ içermeyen ve su bazlı olmalarına özen gösterin. Bilhassa üzerinde non-komedojenik yani siyah nokta oluşturmaz yazısı bulunan kozmetik ürünleri kullanmak akne oluşumunu engellemede yardımcı olacaktır.

Akne Tedavisi İçin Doğal Maskeler

1) Gül Suyu Maskesi

Malzemeler: 2 tatlı kaşığı gül suyu, 2 tatlı kaşığı bal

Yapılışı:Balı ve gül suyunu güzelce karıştırarak cildinize uygulayın. 20 dakika beklettikten sonra cildinizi ılık su ile yıkayarak temizleyin. Bu maskeyi sivilceleriniz geçene kadar her gün uygulamanızda bir sakınca yoktur.

2) Aspirin Tozu Maskesi

Malzemeler: Yarım tatlı kaşığı aspirin tozu, yarım tatlı kaşığı limon suyu ve kil

Yapılışı: Yukarıda belirtilen tüm malzemeleri birbirleriyle karıştırın ve cildinizdeki sivilcelerin üzerlerine sürün. Sürdükten sonra 20 dakika bu şekilde bekleyin ve ılık su ile yüzünüzü durulayın.

3) Soğan Maskesi

Malzemeler: Soğan, 2 tatlı kaşığı kükürt, yarım çay bardağı limon suyu

Yapılışı:Orta boylarda bir tane soğanı pişirdikten sonra soğanı mikserden geçirin. Kükürtü limon suyunun içerisinde eritmenizin ardından mikserden geçmiş olan soğan ile karıştırın. Hazırlamış olduğunuz maskeyi sivilcelerinize uygulayın.

  Akneleriniz eğer iltihaplı, köklü bir hal aldı ise kendi kendinize tedavi üretmekte zorluk çekebilirsiniz. Akne tedavisinde bu evrede bir uzmandan yardım almanız ve onun komutları doğrultusunda tedaviye devam etmeniz daha mantıklı olacaktır.

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler