7 Günlük Detoks Diyeti (4. Gün)

7 günlük detoks diyetimizin 4. günündeyiz. Umarız ki bugüne kadar sizde detoks diyetinizin faydasını görmüşsünüzdür. Sizleri bugün nelerin beklediğine gelin birlikte göz atalım...

7 Günlük Detoks Diyeti (4. Gün)

Kilo problemi yaz kış pesimizi  bırakmayan bir olay. Özellikle kış aylarında çok daha fazla kilo alıyor ve çok daha zor kilo veriyoruz. Bunun temel nedeni yaz ve kış aylarında çok farklı besleniyor oluşumuz ve gece gündüz sürelerindeki farklar. Yazın gündüz süresi daha uzun olduğu için daha aktif oluyoruz ve yaz aylarında  sıcaklık sebebi ile daha az yemek yiyoruz. Ayrıca yine yaz aylarında tüketilen sebzeler genellikle daha az kalorili ve bol lifli oluyor haliyle hazmı kolay ve bağırsak sistemimizi daha kolay çalıştırıyor. Kış aylarında gündüz süresi daha kısa haliyle daha az aktifiz ve gece süresi uzun olduğu için akşamları ya da gece atıştırması daha çok oluyor. Yine kış aylarında daha fazla sebze olduğu için ve yazdan kısa erzak hazırlamaları yani konserveler yapıldığı için daha çok çeşitli ve daha yoğun et ve karbonhidrat tüketimi oluyor. Havalarında soğuk olması nedeniyle daha az aktif oluyoruz ve bunlarda bizlere kilo olarak geri olarak dönüyor. Kadınlar kilolardan daha fazla şikayetçi olsa da erkeklerde aynı dertten mustarip. Erkekler daha yoğun kas oranına sahip olsa da genellikle bel çevresinden kilo alıyorlar ve bu kilolar diğer bölgelere oranla daha zor veriliyor. Kadınlar ise kiloların çoğunu basen ve kalça bölgesinden alıyorlar ve bunlarda yine inatçı yağlardan. Yine kadınlar bunlara ek olarak hormonal durumlara bağlı olarak daha yağlı bir vücuda sahip ve salgılanan östrojen sayesinde bel ve göbek çevresinde yaralanmalara sebep oluyor. Yine aylık olarak yaşanılan menstural sklus yani regl  döneminde iştah daha açık oluyor ve tatlı krizleri ve ek olarak vücuttaki ödem ile daha zor kilo veriyor ya da aylık kilo değişimi daha fazla oluyor .

Yani kış aylarında saklanılan kilolar yaz aylarında ortaya çıkıyor diyebiliriz. Yazın kalın kalın kazaklar ile kiloları saklayabiliyor iken yazın daha ince kıyafetler giydiğimiz için kilolar daha ortada oluyor. Yazın tatil planı olan biriyseniz yazımızı daha dikkatli okumanızda fayda var. Plajda bikini ve mayo modasına uymanız için bahar aylarında diyete başlamak sizler için faydalı olacaktır.

Kilo vermek istiyorsanız en kolay ve kesinlikle olmazsa olmaz diyeceğimiz şey ise bol su tüketimi. Yetişkin bir birey günde yaklaşık 2 litre yani bir bardağı 200ml farz edersek 10 bardak su içmelidir. Bu suyun tek seferde değil de parça parça tüketilmesi yararlı olacaktır ki böylece böbrekler yorumlayacaktır . Bu su oranınızı daha fazla yediğinizi düşündüğünüz gün ya da öğünlerde birkaç bardak daha fazla su içerek hem metabolizmanızı hızlandırabilir hem de hazmı kolaylaştırabilirsiniz.

Yürüme mesafesi olan yerlere yürüyerek ulaşım sağlayın. Günlük ya da gün aşırı olarak 30 dakika tempolu yürüyüş yapabilirsiniz. Evde de pilates yoga gibi klasik egzersizlerle bedeninizi açabilirsiniz.

Tok tutan besinleri tercih ediniz. Süt ve yoğurt tok tuttuğu gibi günlük kalsiyum ihtiyacınızı da karşılar. Yine yeşil elma yeşil renkte olması sebebiyle antioksidan özelliği yüksektir ve yine tok tutucu bir besindir. Aktarlardan marketlerden alabileceğiniz müsli ve yulaf ezmesi ile kendinize tam tahıllı lifli ve tok tutucu bir kahvaltı hazırlayabilirsiniz.

Et tüketimine dikkat etmeniz gerekir ki günlük öğününüze avuç içini geçmeyecek kadar et tavuk ya da balık ekleyebilirsiniz. Köfte olarak bu ihtiyacı karşılamak istiyorsanız parmaklarınız boyutunda iki adet köfte tüketebilirsiniz.

Yoğunlarınızı tek başına tüketmek zor geliyorsa yarım salatalık 3 kasık yoğurt ve bir tutam nane ile cacık yapabilirsiniz. Bu cacığı öğününüzde tüketebileceğiniz gibi ara öğün olarak da tüketebilirsiniz.

PERŞEMBE

Sabah

  • 3 kasık dere otlu ya da pul biberli lor peyniri
  • 5 adet zeytin
  • Domates salatalık biber

Ara öğün

  • 1 adet meyve

/resimler/2019-4/22/1651139129795.jpg

Öğlen

  • Tavuk göğüsü
  •  Yağsız yeşil salata ya da mevsim salata
  • 1 kase yoğurt

Ara öğün

  • 1 çay bardağı beyaz leblebi( mide asidini düzenleyici etkisi vardır)
  • 1 avuç kuru siyah üzüm

Akşam

  • 1 kase kremasız sebze çorbası (blenderden geçmiş ya da küp küp doğranmış   sebzeler ile)
  • 1 dilim tam tahıllı ekmeği ya da çavdar ekmeği
  • 1 kase yoğurt ya da cacık

Ara öğün

  • 1 bardak tarçınlı süt

Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler