7 Günlük Detoks Diyet (6. Gün)

7 günlük detoksunuzun 6. günündesiniz. Son güne yaklaştığınız bugünde sizler için örnek bir liste hazırladık. Şimdiden afiyet olsun..

7 Günlük Detoks Diyet (6. Gün)

Kış ayları demek verilen kiloların geri alınması ve daha zor verme durumudur.  Nedeni tam olarak bilinmese de daha doğrusu bunun metabolizma ile ilgili etkisi bilimsel olarak ortaya konulmasa da yazılı olmayan bir kuraldır ki kış aylarında insan vücudu kilo almaya daha meyilli oluyor. Kış aylarında gündüzlerin kısa gecelerim uzun olması buna elbette ki bir etmendir. Gündüz suresi uzadıkça gün içerisinde daha aktif olunuyor ve özellikle yaz aylarında sıcak havanın etkisi ile insanlar daha az yemek yiyor ya da azdan ziyade yağlı ya da ağır besinlerden yemeklerden uzak duruluyor. Kış ayları ise özellikle karbonhidrat tüketimi daha  da artıyor ve kış aylarında insanlar daha çok evde olduğu için bu karbonhidratlar eritilmeden doğrudan yağ olarak depolanıyor.

Kadınlar daha kolay kilo alıyor neden? Bunun en temeli yaratılışta birçok konuda farklı olduğumuz gibi bu konuda da farklı olmamızdan kaynaklanıyor. Erkeklerin vücudunda daha çok kas bulunuyorken kiloyu bel ve çevresinden alıyor kadınlar ise kas değil yağ oranı fazla ve hormonal dengesi sebebiyle de yağ tutmaya daha müsait bir vücuda sahip ve genel olarak kiloyu bacak ve basen bölgesinden alıyorlar. Yürüyüş ya da herhangi bir aktivite yapılmadığı takdirde de bu bölgedeki yağlar daha da kalıcı hale gelmektedir. Bu kilolar kış aylarında kamufle edilebilirken yaz aylarında ince kıyafetler ile bu pek mümkün olmuyor.

İşte bizlerde sizler için küçük küçük ipuçları hazırladık;

Günlük 8-10 bardak arasında su için. Bir bardağın ortalama olarak 200ml tekabül ettiğini düşünürsek bu günlük olarak 2lt su tüketmemiş demek oluyor. Buna ek olarak her gün ya da gün aşırı yürüyüş yapın. Bu yürüyüşler 30 dakika olmalı ve zaman içerisinde azar azar arttırılmalıdır. Aniden fazla yapılan yürüyüşler eklem ve kas ağrılarına sebep olabilir. 30 dakikalık yürüyüş size zor ya da yapma imkanı zor geliyorsa yine 30 dakikalık hafif egzersizleri evde de yapabilirsiniz. Bunun için internet üzerinde çeşitli aplikasyonlar var ve gün gün takip yaptığı gibi ideal kilonuza uygun almanız gereken kalori miktarını da burada belirtiyor. Hatta su içmemiz için size hatırlatma yaparak su tüketiminizi de ayarlıyor.

Suyu sade içmek sizi zorluyorsa 1lt suyun içerisine çeyrek limon bunun yanına da bir kabuk tarçın  koyabilirsiniz. Daha da tatlandırmak için bir-kaç dal nane ya da maydanoz da ekleyebilirsiniz.

Yine kilo verme dönemleriniz de  tokluk hissi uyandırması için yeşil elma ve yoğurdu da sık sık tüketebilirsiniz. Süt de yine tüketilecek olan besinlerin başında gelir ve aktarlardan alacağınız müsli ya da yulaf ezmesi ile kendinize lifli ve doyurucu bir kahvaltı hazırlayabilirsiniz.

Paltolar kalktı ve hızlıca kilo vermeniz gerekiyor. Verilen her kilo kişinin öz güvenini arttırıyor ama bunun da bir dozu olduğunu unutmamak gerek. İdeal olan haftada 1 ile 1.5 kilogram arasında olmasıdır. Hızlı verilen kilo yağdan değil kastan gider ve bu durum çok ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Özellikle gizli verilen kilolarda kişilerin bağırsak sistemi hastalıklarına yakalanması ve hatta kastan giden kilo sebebi ile kalp rahatsızlıkları kalp krizleri yaşama riskleri artmaktadır.

Bu süreçte tatlı krizleri yaşayabilirsiniz. Bu tatlı krizlerini bastırmak için tarçınlı süt içebileceğiniz gibi bir su bardağı sütun içerisine 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi büyük bir muzun yarısını ezerek ekleyin ve %60-70 oranında kakao içeren bitter bir çikolata ekleyin. Bütün bu karışımı ocakta 5 dakika pişirin. Yulaf ezmesi hem yumuşayacak hem de düşecektir yani katı bir kocam alacaktır. Bir nevi lapa hâline gelen bu karışımı tüketebilirsiniz. Bu sayede hem kolay kilo verir hem de lifli ve tok tutucu bir besine ek olarak tatlı isteğinizi de bastırabilirsiniz.

CUMARTESİ

Sabah

  • 1 dilim beyaz peynir
  • Kekikli domates isteğe göre zeytinyağı ekleyebilirdiniz
  • 1 dilim ekmek
  • Portakal suyu (Şeker ilavesi olmadan)

Ara öğün

  • 1 fincan sütlü filtre kahve

Öğlen

  • Yağsız mevsim salata (yağsız)
  • Yoğurt ya da ayran

/resimler/2019-4/22/1700425234602.jpg

Ara öğün

  • 1 adet muz
  • 2 dilim ananas

Akşam

  • Izgara köfte
  • Bol yeşillik
  • 1 dilim çavdar ekmeği

Ara öğün

  • 1 fincan yeşil çay

 

 

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler